sobota 2. júla 2011

3 NOVINKY OD 3 VYDAVATEĽSTIEV

Tak čo, ako ste dnes prežili prvý deň prázdnin? Ja som mala úplne šibnutý deň, ktorý nadväzoval na úplne šibnutý týždeň (prevažne v dobrom slovazmysle). V prvom rade sa chcem vopred ospravedlniť za mierne ticho, ktoré tu nastane v priebehu najbližších pár dní - ozvem sa na budúci týždeň len čo sa dostanem k internetu a všetko podrobne vysvetlím :)
Dnes by som sa však s vami chcela podeliť o tri úžasné novinky od troch úžasných slovenských vydavateľstiev. Snáď vás potešia:

FRAGMENT

Čítate sériu Podzemie? V slovenčine už vyšli 4 diely a fanúšikovia teraz s napätím očakávajú príchod piateho. Ten má byť podľa jeho tvorcov - Rodericka Gordona a Briana Williamsa ešte napínavejší než tie predchádzajúce.
Vydavateľstvo Fragment by sa s vami teraz rado podelilo o obálku k anglickej verzie 5.knihy, ktorá by mala byť pravdepodobne veľmi podobná tej našej.


A o čom je vlastne séria Podzemie?

Hlavnou postavou je štrnásťročný Will Burrows, ktorý žije so sestrou a s rodičmi v Londýne. Spolu s otcom prepadol zvláštnej vášni – kopaniu tunelov a pátraniu po neobjavených pokladoch. Jedného dňa však Willov otec bez stopy zmizne. Will sa aj s kamarátom pustí v podzemí do hľadania, pričom netuší, že odhalí desivé tajomstvo, ktoré ho môže stáť život.

Ešte vás určite zaujíma, kedy môžete piaty a zároveň predposledný diel Podzemia očakávať. Podľa Fragmentu by mal vyjsť už na jar 2012!

IKAR

Ikar nám odhalil názov 3. dielu megaúspešnej anjelskej série Pád! Príbeh Daniela a Luce bude pokračovať v knihe s krásnym názvom Vášeň :) Môžeme predpokladať, že kniha si zachová aj originálnu obálku, ktorá vyzerá takto:


Trochu menej potešujúca správa však je, že na Vášeň si budete musieť počkať do apríla 2012...

SLOVART

Zlatý klinec na záver:

Slovensko dostane svoje vlastné Nástroje smrti!!!
Po našich úpenlivých prosbách vzali ľudia zo Slovartu všetko do vlastných rúk, prečítali si prvý diel - City of Bones, zamilovali sa do neho a výsledkom bude slovenský preklad tejto bestsellingovej série autorky Cassandry Clare, ktorý priebežne môžeme očakávať takisto na jar budúceho roku.
Ja som vám vravela, že si pre nás Slovart chystá ešte nejaké prekvapko! :)


Ak nejakou hrozne nešťastnou náhodou netušíte, o čo ide, všetko o sérii si môžete prečítať na TOMTO MIESTE

9 komentárov:

  1. Passion až v Apríli?????? :O No tak si počkám... :D
    Nástroje smrti idú prekladať?? Júúj, super. Na tie knihy si už brúsim zuby od začiatku roka a nie a nie sa k nim dostať. V češtine sa mi to nechcelo čítať, takže super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nástroje smrti! Yay. Teda, chcela som sa k nim dostať prv, ale uvidím. Passion sa ma našťastie netýka - ak si aj ďalšie diely Fallen kúpim, tak v AJ.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tyjo to je dobrý, ještě by slovart mohl přeložit a vydat Clockwork Angel :) nějak se mi do toho v anglištině furt nechce, ale být to v SK jdu do toho hned, alespoň se něco přiučím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nástroje smrti ?? Aaaa... skvelé ! Len dúfam, že nechajú originálne obálky. Tá česká obálka Mesta z kostí bola hrozná.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Čooooo???? Nástroje smrti????? tak to je absolútne neuveriteľné ach....škoda, že už mám doma čeké vydanie :(:(:(
    Ale ÁAAAACH to je skvelé!! Bolo načase" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A nevieš či sa chystajú aj Mesto padlých anjelov? A čo tak Mechanický anjel? :):)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ahoj, zatiaľ majú odkúpené prvé 3 dieli, bude to asi záležať na predávanosti - ak budú knihy úspešné určite im nebude nič brániť v tom, aby preložili aj Mesto padlých anjelov :) Čo sa týka Cassandrinej druhej série, to ti povedať neviem, zatiaľ ale vydávanie neplánujú.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Judith...noo ja trochu odveci, nevieš či by sa nedalo na blogu urobiť niečo také ako preklad? ako že by tam bola ikonka a keď by sa na ňu kliklo tak by preložilo blog napr. do angličtiny...
    Nevieš o niečom takom? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj!
    Chcela by som sa opýtať, či je pravda, že preložia aj knihu Matched.? :):):)

    OdpovedaťOdstrániť