sobota 3. augusta 2013

Romantická kartotéka: Fisher Amelie - Vain

Názov knihy:.Vain
Autor:.Fisher Amelie
Typ knihy:.romantická contemporary
Typ romance:.bad girl/good boy

Stručne, niekoľkými vetami:.Sophie Price je nádherná, rozmaznaná a znudená dcéra milionára, ktorá všetko svoj čas trávi opíjaním sa a fetovaním na pochybných večierkoch v kruhu svojich "kamarátov". Má všetko, čo si zažiada, od drahých topánok až po frajerov svojich najlepších kamarátok. Jediné, čo jej kedy chýbalo, je aspoň minimálna pozornosť svojich snobských rodičov. Tú konečne získa, keď jedného dňa prekročí hranicu ich trpezlivosti a ako výmenu za väzenie, ktoré jej hrozí, jej otec vybaví 6-mesačný pobyt a vypomáhanie v sirotinci v Ugande. Tam, pod africkým slnkom, sa Sophiino ľadové srdce konečne začne roztápať...

Hlavná hrdinka:.Úplná krava. Autorka jej toho do osobnostného vienka poriadne naložila a vôbec ju nešetrila, čo bolo podľa mňa veľmi príjemnou zmenou oproti prototypom dokonalých hrdiniek.
Hlavný hrdina:.Ian bol super! Strašne sa mi páčilo, aký z nej bol roztrasený a rozkoktaný, ale celou silou sa snažil, aby to nebolo vidieť. A robil pre ňu veľmi milé veci, ktoré si podľa mňa ani nezaslúžila.
POV (point of view):.celý príbeh rozpráva Sophie
Chémia postáv:.niekomu by mohlo trochu prekážať, že Sophie bola z Iana odvarená už v prvej sekunde, čo sa stretli, ale mne to tak nejako v tej chvíli nevadilo. Bolo to veľmi ehm...vzrušujúce prvé stretnutie.

Ľúbostný trojuholník:.Nič. Nada.
Sex:.bohužiaľ tiež nič :D
Humor:.nebola to primárne vtipná kniha, ale je tam pár vtipných situácií
Angst:.čakala som ho viac, ale ku koncu to tam je trochu vyhrotené
Cliffhanger:.nie je
Happy end (zvýrazni kurzorom obdĺžnik pre zobrazenie odpovede):.ako vždy, áno :)
Pokračovanie:.Sophiin príbeh je ukončený, ale celá séria má 7 dielov (podľa 7 hriechov), ďalší bude Greed (chamtivosť) a hlavnou postavou bude Sophiin kamarát Spencer

Hlavné plus:.Sophie a jej "bičizmus"
Hlavné mínus:.Nebol úplne využitý celý potenciál knihy
Celkové hodnotenie:.Zo začiatku som bola z knihy úplne na mäkko, hrozne sa mi páčil nezvyčajný typ hrdinky a tešila som sa, ako sa bude postupne reformovať a uvedomovať si svoje chyby. To však tak úplne neprebiehalo podľa mojich predstáv, nakoľko Zlá Sophie sa zmení na Dobrú Sophie už hneď po pristáti lietadla v Afrike a veľmi si proces jej premeny neužijeme. Taktiež by som prijala, keby Ian odolával trochu dlhšie a nepodľahol jej dokonalému vzhľadu hneď v prvých dňoch, ale tak veľmi sa mu, chudákovi, čudovať nemôžem...Chcela by som však podotknúť, že aj keď Ian voči Sophie veľmi rýchlo zmäkne, nevyústi to hneď do obrovskej romance, kde bez seba navzájom nemôžu žiť. To, ako sa dávajú dokopy, je už oveľa pozvoľnejšie a prirodzenejšie. Hoci kniha nebola bez chyby, pre mňa ostáva príjemným prekvapením a osviežením po všetkých tých klišeovitých romancách a ľúbostných trojuholníkoch.
Hviezdičkovanie:.4 hviezdičky

Výrok z knihy:.“Vanity's a debilitating affliction. You’re so absorbed in yourself it’s impossible to love anyone other than oneself, leaving you weak without realization of it. It’s quite sad. You’ve no idea what you’re missing either. You will never know real love and your life will pas you by.” 

3 komentáre:

  1. To znie skvele! Ja milujem bičizmuz v knihách! 8D Ešte som sa s tým ale nestretla u hl. hrdinky. LEn samé tupé naivky alebo ochkajúce slečinky 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O tomto som už čítala na GR, celkom ma to láka, takže možnooo.^^ Inak sa mi tiež páči tá vidina "bičizmu".:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tohle zní přesně jako kniha pro mně. :D :D Poslední dobou ujíždím na contemporary knihách. :D :D

    OdpovedaťOdstrániť