streda 1. septembra 2010

Práve čítam: Kimberly Derting - The Body Finder (a iné)

Popri všetkom tom zhone, zahŕňajúcom poprázdninové upratovanie, dávanie si dokopy môj starý dobrý notebook, pokus o zdolanie už týždeň trvajúcej bolesti zubov, pokus o pravidelnú aktualizáciu blogu, čítanie dvoch kníh naraz a udržanie zbytkov nejakého sociálneho života som si povedala " Nikdy nie je dosť" a rozčítala som aj tretiu knihu.
Tá má názov The Body Finder. Možno ste už o nej počuli, možno nie. Je od americkej spisovateľky Kimberly Derting a zahanbene priznávam, že už som ju raz čítala. U mňa je to tak, že akonáhle sa mi nejaká kniha veľmi páči, putuje po prečítaní do imaginárnej sekcie kníh, ktoré sa budú čítať po čase ešte raz. Poslušne počkám pár mesiacov a keď pri námatkovej kontrole zistím, že už si na veľa detailov prestávam spomínať viem, že ju môžem vziať späť do ruky.
No ale aby som neodbočovala, The Body Finder je jedno z ľahších čítaní zahŕňajúce klasickú stredoškolskú romancu a určitú dávku napätia. Tak prečo túto knihu potom považujem za niečo viac? Pretože si úprimne myslím, že je niečo viac, než len hlúpy tínedžerský príbeh a nejaká  "aby sa nepovedalo" akcia. Osobne sa veľmi teším, až k tomu budem písať recenziu, čo bude predpokladám ešte do konca týždňa.
Zatiaľ aspoň prikladám preloženú synopsiu:

Kimberly Derting - The Body Finder


Violet Ambrose zápasí s dvoma problémami. Jay Heaton a jej morbídna tajomná schopnosť. Zatiaľ čo je šestnásťročné dievča zmätené svojimi citmi k najlepšiemu kamarátovi od detstva, ešte viac ju znepokojuje jej "dar" vnímať mŕtve telá - alebo teda aspoň telá tých, ktorí boli zavraždení. Už ako malé dievčatko cítila ozveny, ktoré za sebou nechávali mŕtvi, keď opúšťali svet...a tiež odtlačky, ktoré obete priraďovali k ich vrahovi.

Violet nikdy nepovažovala svoj zvláštny talent za dar, väčšinou ju len viedol k objaveniu mŕtvych vtákov,  s ktorými sa jej mačke už zunovalo hrať. Až teraz, keď sériový vrah začal terorizovať ich malé mestečko a ozveny mŕtvych dievčat, ktoré za sebou necháva ju denno-denne mátajú si začína uvedomovať, že môže byť jediná, ktorá ho dokáže zastaviť.

Aj napriek jeho prudkým ochranárskym inštinktom voči Violet, Jay neochotne súhlasí, že jej pomôže vypátrať vraha - a Violet je skľúčená zistením ako veľmi si praje, aby jeho zámery boli niečo viac, než len čisto kamarátske. Popri postupnom no intenzívnom zamilovávaní sa, Violet sa stále čoraz viac približuje k vypátraniu vraha...a k začleneniu sa medzi jeho obete.

1 komentár:

  1. Tak na tuhle se opravdu těším! Námět mi připomíná Harper Conelly series, hlavní hrdinka taky hledá mrtvoly... ale Harper je starší, žádné young-adult-high-school ;)

    OdpovedaťOdstrániť