piatok 10. septembra 2010

Zavrhnutý, Crescendo a....

Páčila sa vám kniha Zavrhnutý? Neviete sa dočkať jej pokračovania s (zatiaľ len) anglickým názvom Crescendo? A čo ak vám poviem, že dnes autorka Becca Fitzpatricková ohlásila názov už TRETEJ knihy?? Správne! Druhá kniha ešte ani neuzrela svetlo sveta a tretia ma už svoj názov.

A ten je.....*TRUMPETY TRUMPETY*......:


TEMPEST!!!

A čo k tomu má povedať samotná autorka? (Článok je preložený z originálu, ktorý nájdete TU )

Bude aj tretia kniha v HUSH-HUSH sérii?


Som tak nadšená, že vám to konečne môžem oznámiť. Ako ste si už celkom určite všimli, všade som sa opatrne vyhýbala tejto otázke, pretože dlhý čas som ja sama nepoznala odpoveď. V máji som ešte stále písala Crescendo a nebola som si úplne istá, ako kniha skončí a či bude potreba pokračovať v Norinom a Patchovom príbehu. A k tomu všetkému, moja editorka bola v tú dobu na materskej dovolenke. Potom sa veci dali do pohybu. Skončila som Crescendo a koniec knihy ma kompletne oslepil. Neočakávala som taký obrovský zvrat ale je tam a och, ako sa mi len páči! (Viem, že nie je fér rozprávať o Crescende, ked ste ho ešte ani nečítali takže už prestanem, ha!). Posledné stránky Crescenda sú dosť dramatické a otvárajú neskutočné množstvo možností, ako môže príbeh skončiť a keď som konečne napísala "Koniec" vedela som, že to je smer, ktorým sa chcem uberať.


Toto leto som mala dlhý rozhovor so svojou agentkou a povedala jej, že som napísala odvážnu žiadosť na tretiu knihu série a chcela som, aby ju predložila mojej editorke. Bola som presne tak nervózna počas tohoto rozhovoru, ako som bola pri Hush-Hush, čakajúc na jej odpoveď a obávajúc sa, že sa jej moja žiadosť nebude páčiť...ale...úplne z nej bola hotová. A tak som v auguste začala písať Tempest, tretie pokračovanie Hush-Hush série. Nemôžem o tom zatiaľ veľa povedať, keďže sa zatiaľ nachádzam len v tretine prvej fázy, ale môžem vám prezradiť, že sa v knihe črtajú všetky druhy vecí, ktoré milujem: zvraty-obraty, plno napätia, trochu strašidelna a hlavne je tam niekoľko poriadne elektrizujúcich  scén medzi Patchom a Norou.


Len aby som vyjasnila niektoré budúce otázky, ktoré určite prídu : Neviem, či toto bude posledná kniha série. V tomto štádiu je to ťažké povedať. Mám celkom dobrú predstavu o tom, ako Tempest skončí, ale nič nie je isté kým...no, kým to nie je isté. Zatiaľ všetko čo hovorím je, že tu máme tretiu knihu.


Keďže Becca Fitzpatricková ďalej spomína nejakú "dvojitú knižnú dohodu", ktorú pri tejto príležitosti uzavrela s vydavateľstvom Simon & Shuster o druhej knihe sa vyjadruje takto:


Neviem, čo bude druhá kniha v tejto dohode. Ešte som ju nezačala písať a už vôbec neujasnila, o čom bude. Môžem však povedať, že to bude romanca pre mladých dospelých (YA romance), pretože to je presne to, o čom píšem :)

Neviem si presne vysvetliť, čo má znamenať tá dvojitá knižná dohoda. Asi autorka zároveň spolu so zmluvou o vydaní Tempest podpísala zmluvu na nejakú ďalšiu knihu. Čo je super :)

A ešte jedna dôležitá informácia, na ktorú ste určite všetci zvedaví:

Tempest vychádza na jeseň roku 2011

To je síce dlhá doba, no nezabúdajte Crescendo, druhá kniha Hush-Hush série vychádza v USA už 19.októbra 2010!

1 komentár: