nedeľa 8. mája 2011

Dôležitý oznam

Ahojte!
Prv, než napíšem, čo dnes chcem napísať, ešte vás upozorním, aby ste po dočítaní tohto článku (ktorý je VEĽMI dôležitý a preto vás prosím, aby ste si našli čas na jeho prečítanie) nezabudli zísť nižšie, kde vás čaká indícia na uhádnutie mena 3. boyfrienda.

Ešte si možno pamätáte, keď som vám hovorila, že už čoskoro sa dozviete jednu výbornú správu. Trochu ste sa načakali, ale konečne to môžem vypustiť vonku.

Otázka: Čo vznikne skrížením najväčšieho vydavateľstva na Slovensku so 4 najväčšími knižnými blogmi?
Odpoveď: Toto:

Toto je, prosím pekne, bux4u, nový portál, venovaný knihám, ktoré tak milujeme: Young Adult knihám! 

Teraz si možno hovoríte - No a čo, že vzniklo nejaký sprostý portál? Na čo mi to je? TOTO je tá vynikajúca správa, na ktorú som čakala vyše mesiaca? Dovoľte mi, aby som vám teraz vysvetlila, prečo je pre nás vznik portálu bux4u tak dôležitý a prečo by mal byť aj pre vás.

Keď som zakladala svoj blog, našla som v cele šírej slovenskej blogosfére len jednu adresu, ktorá ma nasmerovala ku YA knihám. Bola ňou adresa Luuinho blogu , ktorý mi vlastne dodal inšpiráciu a posledné nakopnutie pred tým, než som sa rozhodla spustiť My Alternative World of Books. V Amerike už v tú dobu existovali stovky blogov s podobnou tematikou a samozrejme som pri ich čítaní Američanom vždy závidela, koľko rôznych kníh rôznych žánrov a subžánrov majú k dispozícii na čítanie.
Pred 10 mesiacmi som mala pocit, že s výnimkou Twilight fanúšikov existuje dohromady 5 ľudí, ktorí sa zaujímajú o knihy pre mladých dospelých, o knihy, kde nie sú hlavnými postavami iba upíri, ale celé spektrum nadprirodzených bytostí, od anjelov cez víly až po kadejakých zombíkov ale takisto aj o knihy z bežného života s úplne normálnymi mladými ľuďmi. Dnes má môj blog vyše 80 nasledovateľov, 300 návštev denne a veľký počet "sesterských blogov", ktorých autori zdieľajú rovnaké nadšenie pre knihy ako ja.

Pamätáte sa ešte, keď som vám hovorila, že treba kupovať knihy, ukázať, že sa o ne zaujímate a hlavne byť trpezliví, pretože nás čakajú lepšie časy?
Z môjho pohľadu lepšie časy nastali vo chvíli, keď sa s nami spojili ľudia z významných vydavateľstiev, ktorých ZAUJÍMA, čo sa nám páči a ktorí chcú, rovnako ako my, aby si YA literatúra vydobyla svoje miesto aj pod slovenským slnkom.
Za posledné mesiace, keď sme pre vás toto fórum pripravovali, sme mali tú česť pracovať s ľuďmi z vydavateľstva Ikar a mne osobne doslova vyrazil dych ich entuziazmus a nadšenie pre to, čo robia.

Dnes vás preto pozývam na portál bux4u a hlavne by som vás chcela vyzvať, aby ste neostávali iba anonymne sedieť za klávesnicou vášho počítača ale vyjadrili svoje pripomienky, názory a postrehy, ktoré by mohli viesť k zlepšeniu stránky. Je to, koniec koncov, robené pre nás a my všetci sa môžeme podieľať na rozhodovaní, čo na ňom nájdeme.
Na portáli budú pravidelne pribúdať novinky zo sveta kníh, ktoré pre vás zbierame MY, vaši starí známi blogeri - TRISSLUULUCE a ja. Môžete si robiť všelijaké kvízy, zakladať skupiny a komentovať všetko možné aj nemožné.
Nezabúdajte, akú moc má v rukách čitateľ. Ak si z celého srdca prajete, aby naše vydavateľstvá preložili nejakú knihu, založte skupinu, bavte sa o nej s ostatnými ľuďmi, Ikaráci aj iní vydavatelia vaše komentáre čítajú a vaše názory ich zaujímajú. Hlavne neseďte so založenými rukami a nečakajte, že vašu obľúbenú knihu vydajú len vďaka sile vašich myšlienok a nevysloveným modlitbám.

Na záver ešte podotýkam, že aj keď momentálne pôsobím na bux-e, tento blog bude fungovať aj naďalej. To, že teraz nebýva tak často aktualizovaný ako kedysi, nie je spôsobené žiadnym novým portálom, ale mojimi blížiacimi sa štátnicami a termínom odovzdania bakalárskej práce. Prosím teda o trpezlivosť :)

2 komentáre: