nedeľa 1. mája 2011

VEĽKOLEPÁ KNIŽNÁ SÚŤAŽ

Konečne! Okrem toho, že dnes začína máj a všetci už môžeme sedieť na zemi, lebo máj nemá vo svojom názve písmeno "R" tu pre vás mám ešte niečo lepšie :) Spolu s Triss z FRAGILE THINGS OF TRISS sme sa rozhodli usporiadať obrovskú súťaž, v ktorej sa vyhráva hromada kníh. Aká hromada? Dokopy 6 kníh, ktoré si rozdelia až 3 výhercovia!
Nakoľko ide o pravú, nefalšovanú súťaž a nie giveaway, cesta k výhre bude o niečo zložitejšia. Zostavili sme pre vás pravidlá, ktoré si prosím POZORNE prečítajte. Ak nebudete niečomu rozumieť, otázky píšte do komentárov po týmto článkom. Jedna z nás na nich odpovie hneď ako to bude možné. Prosím, radšej sa opýtajte na akúkoľvek hlúposť, než aby ste mali niečo doorať.

Súťaž je rozdelená na dve časti. Prvá bude tentokrát iba pre Slovákov (alebo Čechov so slovenskou adresou), do druhej sa môže zapojiť každý, kto číta alebo sa chystá začať čítať po anglicky.


PRAVIDLÁ SÚŤAŽE:

1. ČASŤ SÚŤAŽE – pre súťažiacich zo SLOVENSKA
Prvý zahajujúci vstup do súťaže získate vyplnením hlavného formulára pod týmto článkom. Tento vstup bude slúžiť ako jeden bod pri výslednom sčítaní. POZOR, tento formulár bude sprístupnený len do 13.5. do 23:59, potom už nebude vstup do súťaže možný!
Pravidlo: koľko získate bodov, toľkokrát sa vaše meno objaví pri konečnom zlosovaní súťaže a o toľkokrát sa vaša šanca na výhru zvýši.
Bonusové body: +1 za sledovanie blogov Fragile Things of Triss a Alternative World of Books – je jedno či ste nový alebo starý nasledovateľ, ale POZOR, treba sledovať oba blogy, aby ste dostali bod navyše!

Keďže sa súťaží o veľké ceny, rozhodli sme sa, že vám umožníme postupne získať viacero ďalších bonusových bodov. Ako na to?
Každé tri dni uverejníme opis jedného chlapčenského knižného hrdinu - boyfrienda. Prvý opis nájdete na blogu Alternative World of Books už zajtra 2.5.! Pod každým opisom sa bude nachádzať formulár, do ktorého napíšete správnu odpoveď. Formulár bude dostupný len do uverejnenia ďalšieho opisu na blogu Fragile Things of Triss vo štvrtok 5.5. Postupne uverejníme takto 4 boyfriendov, posledného 11.5. na blogu Fragile Things of Triss.
Za každého správne uhádnutého boyfrienda dostanete +1 bod do súťaže = o 1 vstup do zlosovania navyše.
POZOR, uhádnutie boyfriendov nie je povinné, aby ste sa mohli súťaže zúčastniť (na to stačí vyplniť hlavný formulár), avšak značne zvyšuje vaše šance na výhru.
Výhra: Prvá cena (Som číslo 4, Nádherné tvory, Krásni a mŕtvi) a Druhá cena (Som číslo 4 a Nádherné tvory)



2. ČASŤ SÚŤAŽE – pre súťažiacich z ČESKA aj SLOVENSKA
Po uverejnení štyroch boyfriendov budú nasledovat ešte DVA opisy boyfriendov. Zatiaľ čo prvých štyroch sme vyberali z kníh, ktoré vyšli na Slovensku, posledných dvoch sme zvolili z anglických kníh, ktoré ešte v preklade nevyšli, pretože aj cenou bude anglická kniha.
Aby sme vás zaradili do zlosovania o túto bonusovú cenu, musíte uhádnuť všetkých boyfriendov, ktorých opisy počas súťaže uverejníme. Ako som už povedala, bude ich celkom 6. Týchto všetkých 6 boyfriendov vyplníte do jedného NOVÉHO bonusového formulára, ktorý uverejníme na konci súťaže!
POZOR, aj Slováci, ktorí sa zapojili do 1. časti súťaže musia tento formulár znovu vyplniť, pokiaľ chcú súťažiť o bonusovú cenu!!!
Pre českých súťažiacich bude tento formulár slúžiť ako vstup do časti súťaže, ktorá je určená aj pre nich.
Pri tejto cene sa NEBUDÚ rátať žiadne body navyše, jednoducho vás do zlosovania o cenu zaradíme, ak uhádnete všetkých boyfriendov.
Čo ak náhodou jedného boyfrienda nepoznáte, znamená to, že už nemáte šancu na výhru?
A NIE! Práve preto sme vymysleli žolíka. Žolíka získa každý, kto do 13.5. pred uverejnením 5. boyfrienda spropaguje našu súťaž – spomenie ju niekde na internete. Prosíme, aby ste nespamovali fóra a iné miesta, ktoré s knihami alebo súťažami nemajú nič spoločné.
POZOR, pokiaľ chcú českí súťažiaci získať žolíka, vyplnia tiež HLAVNÝ FORMULÁR z 1. časti a vpíšu doň PRIAMY link na miesto, kde sa o súťaži zmienili. Ako som už povedala, odoslanie tohoto hlavného formuláru NEBUDE slúžiť jako vstup do bonusovej súťaže, taktiež sa nebudú rátať body navyše za nasledovanie. Vyplnenie tohoto hlavného formuláru slúži LEN na získanie žolíka!
Ak sa náhodou vyskytne situácia, že nikto z vás správne neuhádne mená všetkých 6 boyfriendov, bude sa losovať zo všetkých tých, ktorí uhádli 5 boyfriendov. Preto ak náhodou nebudete mať žolíka a nebudete poznať meno 1 boyfrienda, nezúfajte, a odošlite pre istotu formulár aj tak. Stále je šanca, že môžete vyhrať.
Ešte pre istotu opakujem, hlavný formulár bude pre všetkých (či Čechov alebo Slovákov) sprístupnený len do 13.5. do 23:59!
Cena: anglická kniha z nižšie uvedenej ponuky:


Kimberly Derting - The Body Finder*
Beth Revis - Across the Universe
Jenny Downham - You Against Me
Simone Elkeles - Perfect Chemistry
Ally Carter - Heist Society
Cassandra Clare - City of Bones*


*Knihy The Body Finder a City of Bones je možné zameniť za akýkoľvek iný diel zo série v prípade, že už prvý diel máte doma. (Áno, myslíme tým aj City of Fallen Angels)

Posledné POZOR na záver: NEVPISUJTE správne odpovede do komentárov! Nerátajú sa za vstup do súťaže a nedostanete za ne ani bod navyše. Zároveň by ste tým ukázali ostatným vašu odpoveď a tak im mohli pomôcť.

Viem, že sa to všetko zdá byť zložité, nezúfajte, časom ešte budeme najdôležitejšie veci opakovať a vysvetľovať. Nezabudnite všetky otázky vkladať pod tento článok. Ešte raz pripomínam, že propagácie ani nasledovanie blogov nie je povinné, je to len bonusová vec, ktorá vám zvýši šance na výhru.
Tu sú príklady miest, kde sa môžete o súťaži zmieniť:
- osobný blog
- Facebook (link na status musí byť viditeľný aj pre nás!)
- Twitter
- Goodreads
- knižné fórum a pod.

Pre vstup do súťaže vyplňte hlavný formulár nižšie. Nemusíte to urobiť hneď ale stihnite to prosím do 13.5.
Toť vše, dúfam, že vás súťaženie bude baviť a držíme palce!



*Pozn. Mená 4 boyfriendov budete vypĺňať do 4 formulárov, ktoré budeme postupne zverejňovať spolu s článkami o jednotlivých BF. Je jedno, či najprv odošlete čiastkové formuláre s menami a potom hlavný formulár alebo naopak, nezabudnite ich však vždy odoslať do dátumu, ktorý pre odoslanie stanovíme. 


A NEZABUDNITE, ZAJTRA ZAČÍNAME HÁDANÍM PRVÉHO KNIŽNÉHO BOYFRIENDA NA TOMTO BLOGU! 

16 komentárov:

  1. Zapojím sa do druhej časti súťaže :) (samozrejme budem sledovať celý priebeh ;)) Držím palce, neskutočne som sa tešila nato, čo vy dve vymyslíte a stojí to zato ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aaaa! Obyčejně jsem chápavá, ale trošku mě z těch pravidel rozbolela hlava :D Ale do dvojky se mnou počítejte, do té doby to přečtu ještě jednou a snad pochopím :) Krásná soutěž, jste number one!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všetci,ktorí sa zapájate až do druhej časti súťaže - stačí vám vedieť to, že formulár, ktorý budete vypĺňať aby sme vás zaradili do súťaže zverejníme až po zverejnení všetkých BF a že ak chcete žolíka, vyplníte tento hlavný formlár s linkom, kde ste súťaž spropagovali do 13.5. To je všetko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takže si počkáme až na ten úúplně poslední formulář:D Zapojím se, dopufám že to nezvrtám:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pokúsim sa zapojiť do oboch častí.:D TBF by som chcela.:DD Ale tí boyfriendovia budú asi ťažší oriešok.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak ja to vyskúšam :D tie knihy by som chcela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi rada by som sa zapojila...uvidím, ako to stihnem, lebo teraz moc na nete nebudem :)
    Ale budem sa snažiť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no, toto bude zaujimave s tym hadanim boyfriendov :D tesim sa a dakujem za usporiadanie sutaze, urcite sa zapojim :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pfff...z těch pravidel mi jde hlava tak trochu kolem, ale to bude nejspíš ještě z dnešního učení:D
    Pokud to dobře chápu, tak pro zúčastnění se v 2. části můžu vyplnit hlavní formulář, abych získala žolíka, a pak se 6 odpověďmi počkat na poslední formulář...no, to nějak půjde:D Vypadá to super-zajímavě;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. annejude: áno, úplne skvelo si to pochopila :)

    Všetkým ďakujeme za záujem, ste super!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Takže môžeme sa zapojiť do obydvoch častí?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. áno, ak máš slovenskú adresu, môžeš sa zapojiť do obidvoch častí.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ak neuhádneš všetkých 6 mien, tak nemáš šancu v druhej časti súťaže?

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Šanca tu stále je :) Alebo môžeš do 13.mája spropagovať niekde našu súťaž a odoslať nám link v Hlavnom formulári a my ti za to dáme žolíka, ktorého použiješ, ak nebudeš poznať nejaké meno, alebo ešte môže nastať situácia, že nikomu sa nepodarí uhádnuť všetkých 6 mien a v tom prípade budeme losovať z tých súťažiacich, ktorí uhádli 5 mien.
    Inak ale aj keď mená nepoznáš, môžeš si tipnúť, alebo sa skús poobzerať po mojom a Trissinom blogu, pozrieť si nejaké recenzie alebo články a možno ťa odpoveď ťukne :) Ešte máš stále čas, kým druhé kolo spustíme, dovtedy ťa ešte môže hocičo napadnúť.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. A keby som mala len tak málo, že by ani žolík nepomohol, tak sa nezúčasním súťaže o anglické knihy?

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Zúčastniť sa môžeš, to ti nikto nezakáže, ale je tu potom malá šanca, že vyhráš :( Prvé dve ceny môže vyhrať každý Slovák, tá tretia je naozaj len pre tých najlepších, ktorí uhádnu všetko (alebo čo najviac)

    OdpovedaťOdstrániť