pondelok 20. júna 2011

Novinky od vydavateľstva SLOVART

Ok, momentálne mám rozpísané 3 ďalšie posty ale ktovie kedy ich dopíšem a toto si zaslúži obrovskú pozornosť čiže:

Vydavateľstvo SLOVART nám dnes oficiálne potvrdilo, že pripravujú vydanie 2 vynikajúcich dystopických kúskov - Série Uglies (Oškliví v cz) od Scotta Westerfelda - o zvláštnom svete plnom extrémnej krásy, v ktorom je každý normálny Škaredý a v ktorom 16 ročné deti dostávajú narodeninový darček v podobe plastickej operácie, aby sa mohli stať "Peknými" a najnovší trhák medzi dystópiami - Divergent od Veronici Roth, ktorý je v recenziách označovaný ako veľmi rovnocenná konkurencia série Hry o život. Slovart má odkúpené práva na preklad všetkých pripravovaných dielov série a pravdepodobný názov prvého dielu bude Divergencia!

Ešte vás určite zaujíma, kedy sa na tieto knihy môžete tešiť. Prvý diel série Uglies by mal svetlo sveta uzrieť v januári 2012 a Divergencia ho bude nasledovať o mesiac neskôr, vo februári 2012.
Ako som sa dozvedela od samotných zástupcov Slovartu, pripravujú si pre nás aj ďalšie zaujímavé prekvapenia, o ktorých sa dozvieme už čoskoro :)

Hej, a ešte niečo! Keď už sme pri tom skvelom Slovarte, dnes mi domov došla kniha Les Kostí od Carrie Ryan a neviem na ňu prestať civieť, aká je krásna! Škoda, že neviem rozhýbať svoj foťák, aby som vám ju sfotila ale má takú tú farebnú oriezku (bacha, nie obriezku, to je niečo iné) - proste okraje strán sú krvavo červené, takže zatvorená kniha vyzerá úplne originálne a ja teraz rozmýšľam, ako ju po dočítaní napchať do knižnice aby bolo vidieť aj tú parádičku.

No a keďže nemám foto Lesa kostí, posielam aspoň ukážku, ako vyzerajú americké obálky série Uglies - najprv staré a vedľa nich nové. Neviem, ktoré z nich si zvolí Slovart, možno budú celkom iné, to už sa necháme prekvapiť :)


A tu je obálka a anotácia k Divergentu. Preklad je môj, amatérsky. Oficiálny bude, keď bude:

V dystopickom Chicagu, v ktorom žije aj Beatrice Prior, je spoločnosť rozdelená na 5 frakcií, každá určená k rozvíjaniu určitej vlastnosti - Candor (úprimnosť), Abnegation (nesebeckosť), Dauntless (odvaha). Amity (priateľskosť) a Erudite (inteligencia).
Každý rok, počas vopred stanoveného dňa, si musia všetci 16-roční vybrať frakciu, ktorej budú oddaní do konca života. Beatrice váha medzi rozhodnutím ostať so svojou rodinou, alebo byť tým, kým naozaj je - nemôže mať obidve. Urobí teda rozhodnutie, ktoré prekvapí všetkých, vrátane nej samej.


Počas veľmi súťaživého úvodu sa Beatrice sama premenuje na Tris a snaží sa zistiť, kto jej skutoční priatelia naozaj sú - a kde presne románik s niekedy očarujúcim, niekedy neznesiteľným chlapcom zapadá do života, ktorý si vybrala.
No Tris má tiež svoje tajomstvo. Tajomstvo, ktoré doteraz pred všetkými ukrývala, pretože bola varovaná, že môže znamenať záhubu. A ako Tris odhaľuje stupňujúci sa konflikt, ktorý hrozí narušením zdanlivo prefektne usporiadanej spoločnosti, dozvie sa tiež, že jej tajomstvo jej môže pomôcť zachrániť tých, ktorých miluje....alebo ju môže zničiť.

7 komentárov:

  1. Oh, Divergent som už čítala, ale je fajn, že to budem môcť odporučiť kamarátke, ktorá bohvieako po anglicky nevie.^^ A Les kostí - ticho tam.:DD Aj tak som v pokušení objednať si ho.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :D Ja sa za kvalitu Lesa kostí zatiaľ nezaručujem, najprv to musím prečítať, ale knihu by som chcela mať doma už len kvôli tomu, ako skvelo vyzerá :) (No pressure :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zatiaľ to nie je zlé ;) Teda Les kostí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. háááááááááááá aj ja si prídem na svoje keď tá angličtina nejde :D :D :D..... Les kostí som dnes chcela kúpiť, ale zavrhla som to kvôli Lauren Oliverovej a jej Kým dopadnem.... zajtrajšia návšteva kníhkupectva to ale zmení :P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gr.:D Ja sa rozhodujem medzi Lesom kostí a Crescendom - Les kostí ma zaujal, Crescendo -> chcela by som mať celú sériu. To za vysvečko. Za svoje peniaze čakám na tri knihy.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Les kostí som si dneska úspešne položila na poličku. Zatiaľ na to len túžobne pozerám, ale dočítam čo mám rozčítané a idem na to! (No, len či to vydržím... :D) A ten Divergent ma fakt potešil, už som sa zahrávala s myšlienkou, začať to čítať po anglicky, ale radšej si počkám a prečítam si to v slovenčine, keďže mojej angličtine až tak neverím... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Divergent?? Tak brzo?? zírám :D U nás se dočkáme za hodně dlouho nejspíš :)

    OdpovedaťOdstrániť