pondelok 11. júla 2011

O tom kde práve som + ANKETA! (a rovno DVE!)

Tak som KONEČNE späť. Alebo aspoň premiestnená z jedného bodu do druhého, svojim spôsobom zabývaná na novom mieste a dúfam, že sa mi čím skôr podarí nabehnúť na rutinu práca-blogovanie-čítanie aj keď to asi bude trochu ťažšie, nakoľko na mieste kde sa práve nachádzam ľudia nemajú ten luxus rýchleho a neobmedzeného internetu. Teraz by ste asi hádali, že sa nachádzam v strede Amazónie. Lenže, ha-ha, nachádzam sa tu:



Áno, správne, Amerika. Bez normálneho internetového pripojenia. No uznajte...


V prvom rade sa chcem ospravedlniť, ale vzhľadom k tomuto handicapu som musela urobiť menšiu zmenu plánov a bohužiaľ po dobu letných prázdnin nebudem schopná zúčastňovať sa pravidelných rubrík, ako sú moje dve meme – Quote of the WeekMesačná chvastačka ale aj iné rubriky, ktoré sú usporaduvávané blogerkami v celej blogosfére a do ktorých som sa cez prázdniny plánovala zapojiť. Samozrejme to neznamená, že QotW alebo MCH nebudú cez prázdniny fungovať na iných blogoch! Všetci ktorí sa pravidelne účastníte určite v tom pokojne pokračujte, teším sa na vaše príspevky ktoré snáď budem mať čas prečítať si aspoň z času na čas. Vážne ma mrzia všetky tieto nepohodlnosti, ale skutočne musíte pochopiť že som proste nečakala, že v Amerike sa nám nebudú schopní postarať o normálny internetový signál a tým pádom budem mať prístup na internet sporadický a nebudem schopná dodržiavať presne stanovené dni na poslanie pravidelných rubrík a meme.
Ďalej by som vás ešte chcela poprosiť, že vzhľadom na úsporu času budem všetky knižné novinky, spolu s ďalšími 3 skvelými blogerkami (Triss, Luce a Luu) publikovať prevažne len na portáli BUX4U, takže nás pravidelne sledujte alebo sa staňte našimi fanúšikmi na Facebooku aby ste neprišli o nič dôležité J Ide najmä o rôzne filmové novinky týkajúce sa kníh, ktoré sa majú dostať (alebo už dostali) na filmové plátno, informácie o nových projektov našich obľúbených autorov a pod.

Na tomto blogu však stále nájdete recenzie, horúce info o pripravovaných knižných vydaniach, nové obálky kníh, ankety, články, moje brepty a všetko ostatné, čo ste tu nachádzali doteraz.
Och, a nezabudnite, toto aranžmá je len dočasné, prázdninové, pokiaľ sa nevrátim zo štátov. Po nástupe do školy koncom septembra sa znovu presuniem na doterajší mód.

No a poďme teraz na to, čo som si pre vás pripravila. Vždy ma zaujímalo, aký veľký vplyv majú na ľudí obálky kníh a ich anotácie. Trochu som to z môjho hľadiska rozobrala v jednom z predchádzajúcich článkov, ale teraz by som rada vedieť, ako ste na tom vy. Vybrala a preložila som pre vás 3 anotácie kníh, ktoré ešte nevyšli ani v Amerike a je na nich doposiaľ málo až žiadne recenzie.
Chcem, aby ste si predstavili, že máte peniaze presne na 1 knihu a môžete si vybrať jednu z nasledujúcich troch. Prečítajte si nasledujúce anotácie, ktoré som pre vás preložila z anglického jazyka a rozhodnite sa len na základe jediného kritéria – ktorá anotácia vás zaujala najviac? V anotáciách som vymazala mená hlavných hrdiniek aby vás to nezavádzalo. Neskôr si ich môžete odhaliť tak, že prejdete po farebnom políčku kurzorom a zvýrazníte ho, ale prosím urobte to až po zahlasovaní v obidvoch anketách.

V druhom prípade som si pre vás pripravila 3 obálky. Sú to obálky ku knihám, ktorých anotácie sú nižšie, ale obálky nemusia byť v rovnakom poradí ako sú anotácie. Tentokrát od vás budem chcieť, aby ste si knihu vyberali podľa iného kritéria – vzhľadu obálky. Ak náhodou budete vedieť priradiť anotáciu k obálke aj tak vás prosím, aby ste zvažovali len a len toto jediné kritérium. Po tom, čo zahlasujete mi ešte môžete zanechať komentár s vašim názorom na to, aké sú pre vás dôležité anotácie a obálky, ak ste to ešte neurobili u minulého článku.

1. ANOTÁCIA

Mara Dyer je presvedčená, že ju už v živote nemôže postretnúť nič zvláštnejšie, než to, že sa jedného dňa zobudí v nemocnici bez akejkoľvek spomienky na to, ako sa sem dostala.


Ale môže.


Tiež si myslí, že za nehodou, na ktorú si nespomína a ktorá zabila jej priateľov a zanechala ju, čuduj sa svete, nezranenú, je čosi viac, než sa zdá.


A skutočne je.


Neverí však, že po tom všetkom čo sa jej prihodilo sa ešte dokáže zamilovať.


Mýli sa.

2.ANOTÁCIA

Sťahovanie do Írska čoskoro zoznámi  Megan s jej osudom. Skutočným osudom. Dokáže ho prijať a prežije ho vôbec?
Tragédia v Meganinej minulosti ju vyslala na predurčenú cestu. Do pohybu sa dala reťaz udalostí, ktorá Megan privádza do Kinsale, malého mestečka na juhu Írska , kde ju čaká jej osud. Jej život začne zapadať na miesto ako Megan postupne nachádza priateľov a zabýva sa na novej škole. Avšak samotársky a zdržanlivý Adam DeRís volá jej srdcu a duši.
Megan zisťuje, že je stále viac a viac priťahovaná k Adamovi a jeho zvláštnej rodine. Adam pozná tajomstvo z jej minulosti a jeho rodina zas vlastní kľúč k jej budúcnosti. Budúcnosti, ktorá ju pripútava k Adamovi a jeho svetu, svetu moci, záhad a starodávnych pravidiel. Svetu, do ktorého, aj keď si to zatiaľ neuvedomuje, neodškriepiteľne patrí.

3.ANOTÁCIA

V krajine plnej násilia, Ludanii, sú spoločenské triedy prísne rozdelené podľa jazykov, ktorými hovoria. Aj ten najmenší priestupok, ako napríklad pozretie členovi vyššej triedy priamo do očí, zatiaľ čo on rozpráva svojim materinským jazykom, sa trestá okamžitou popravou.
17-ročná Charlaina bola vždy schopná rozumieť jazykom všetkých spoločenských tried a celý svoj život sa snažila svoje tajomstvo ukrývať. Jediným miestom, kde sa cíti byť naozaj voľná, sú zašité kluby plné drog, kde sa ľudia chodia na chvíľu zbaviť tyranských pravidiel sveta, v ktorom žijú. Práve tam Charlaina stretáva krásneho a záhadného chlapca, Maxa, ktorý hovorí jazykom, aký ešte nikdy pred tým nepočula...a jej tajomstvo je takmer odhalené.


Charlie je k Maxovi silne priťahovaná, aj napriek tomu, že si nie je istá, ku komu siaha jeho lojalita. Ako postupne stúpa násilie v spoločnosti, Charlie si začne uvedomovať, že práve ona je kľúčom k niečomu oveľa väčšiemu: k jedinej šanci na slobodu svojej krajiny a odpútanie sa od ohavného a smrtiaceho režimu.

OBÁLKY:


Obálka č.1


Obálka č.2




Obálka č.3




HLASOVANIE









Možno sa vám to zdá ako úplná blbosť ale má to skutočne svoj význam J
Och a ešte niečo!  Dám vám pár dní na hlasovanie a potom vám samozrejme napíšem, ktorá anotácia patrí ku ktorej knihe. Zatiaľ sa majte a užívajte prázdniny!


PS: Ospravedlňujem sa za divnú úpravu textu, ale už sa mi to nechce opúravovať lebo mi odmrznú ruky z tej klimatizácie čo tu je. (hlavne že TOTO tu majú...)

2 komentáre:

  1. wau...v Amerike??? supeeer :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Just received a check for $500.

    Many times people don't believe me when I tell them about how much money you can earn filling out paid surveys online...

    So I took a video of myself actually getting paid over $500 for taking paid surveys.

    OdpovedaťOdstrániť