piatok 10. februára 2012

Všetko, čo len chcete vedieť. (No dobre, nie všetko, ale...)

Kedysi dávno som rozmýšľala nad podstránkou FAQ (Frequently Asked Questions). Potom ma ale napadlo, že by vyzeralo strašne smiešne, ak by som tam radila otázky, ktoré sa ma raz niekto medzi rečou opýtal alebo nebodaj si kládla vlastné otázky o svojom úžasnom živote a hneď si na nich odpovedala. Pretože tak nejako vyzeral môj primárny náčrt spomínanej podstránky :) Okrem toho, keď sa ma už na niečo pýtate, väčšinou sú to veľmi "sezónne" otázky, ktoré sa menia na základe toho, aké knihy práve vyšli alebo čo práve čítate.

Tieto vaše otázky som aspoň takýmto spôsobom zozbierala a dajme tomu že sa na nich pokúsim odpovedať, aj keď tieto odpovede treba (ak nebude uvedené inak) brať s veľkou rezervou.

1. Kedy vyjde 3. diel Zavrhnutého?


Podľa najnovších informácií (za ktoré ďakujem Luce) by Ticho malo vyjsť v apríli tohto roku. Určite ste si všimli, že už vydanie Crescenda na Slovensku bolo také všelijaké, asi dvakrát sa posunulo a poriadne sme si na neho počkali...Takže osobne sa nebudem čudovať, ak sa ešte dátum vydania posunie. Ale snáď nie... Ak ste nedočkaví, môžete si knihu objednať v češtine napríklad TU.

2. Chystá sa vydanie Where She Went (Polovoľné pokračovanie ku knihe Ak zostanem)?

Nie, zatiaľ sa nechystá a musel by sa stať zázrak, aby sa to zmenilo. (Ale ja verím na zázraky)

3. Preložia niekedy sériu The Mortal Instruments aj u nás na Slovensku?

Jo, preložia a postará sa o to vydavateľstvo Slovart:) Na prvý diel sa tešte už na jar, ďalšie budú nasledovať čoskoro :)

4. Bude pokračovanie Naprieč vesmírom a ak áno tak kedy?

Stále sa čaká na to, akú úspešnosť v predaji táto kniha zaznamená a potom sa uvidí, či sa vôbec preloží pokračovanie.

5. Koľko dielov má séria Les kostí a kedy na Slovensku vyjde ďalší?

Séria Les kostí má 3 diely a posledný tretí u nás vyjde pravdepodobne v septembri. Anglický názov je The Dark and Hollow Places a ak ste už čítali druhý diel, vysvieťte kurzorom priestor v zátvorke aby ste zistili, o kom kniha bude. (Trojka bude vyrozprávaná z pohľadu Gabrinho dvojčaťa a hlavnou mužskou postavou by mali byť Catcher. Okrem toho by sa v knihe mali objaviťsamozrejme aj Gabry a Elias)

6. Vydajú niekedy na Slovensku Vampire Academy?

V tomto prípade môžem prezradiť asi len toľko, že sa o tom istého času uvažovalo a možno ešte aj stále uvažuje ale zatiaľ je to veľmi neisté :( Treba si držať palce ale nedvíhať nádeje.

7. Kedy vyjde na Slovensku Bitterblue (pokračovanie kníh Výnimočná a Ohnivá)?

Bitterblue vychádza v USA 1. mája. Je vysoko pravdepodobné, že vydavateľstvo už má knihu na preklad k dispozícii aj teraz, ale aj tak si nemyslím, že to bude skôr ako pol roka po americkom vydaní. Ale to je len môj skromný odhad, možno ešte budeme prekvapení :)

A ešte otázka za milión: Čítate po anglicky? Alebo aspoň sledujete anglické tituly? Ak áno, ktoré z kníh by si podľa vás zaslúžili byť preložené do Slovenčiny? :)

7 komentárov:

  1. Ja som od Egmontu dostala, že Ticho v slovenčine vyjde v apríli tohto roka...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow tebe odpísali? :) Ja som ich síce nekontaktovala ale všetci čo to skúšali vraj ostali bez odpovede takže super, dík za info, idem to zmeniť :)

      Odstrániť
    2. huh :D som asi výnimočná :D... ja som im písala po Vianociach a na nový rok mi poslali odpoveď :D

      Odstrániť
  2. Mohli by po TMI preložiť aj Infernal Devices, to by bolo super. Taktiež aj Body Finder.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak si človek nechce nechať ujsť niektoré skvelé knihy, alebo sa mu nechce čakať na niečo, čo možno ani nepríde, tak sa musí s tou angličtinou nejako vysporiadať :D A kníh, ktoré by si zaslúžili preložiť do slovenčiny, je viac... teraz mi napadá akurát tak Delirium a Tatiana a Alexander :D Myslím, že toho prvého by som sa možno aj dočkala, no tým druhým si taká istá nie som:/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdu vravíš :) Ak človek číta veľa a snaží sa držať krok so všetkým, čo vychádza, tak skôr či neskôr začne zvažovať aj čítanie po anglicky. Inak neviem či vieš ale Tatiana a Alexander aj Summer Garden budú preložené aspoň do češtiny....No a Delirium by som si priala aj ja ale ktovie....

      Odstrániť
  4. Žijem v zjednotenom štáte. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, takže jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť