nedeľa 3. februára 2013

Čo nás čaká a neminie....VO FEBRUÁRI

Po trošku dlhšej prestávke som späť s rubrikou Čo nás čaká a neminie. Tak si poďme pekne spoločne zaslintať nad tými najzuajímavejšími knižnými releasmi tohto mesiaca.

FEBRUÁROVÝ DEBUT

Kasie West - Pivot Point



Kasie West naštartovala týmto paranormálnym debutom svoju spisovateľskú kariéru a zatiaľ to s ňou nevyzerá vôbec zle. Momentálne sa pripravuje už druhé pokračovanie a ešte pred ním sa do amerických kníhkupectiev dostane jej contemporary kúsok The Distance Between Us, ktorý nevyzerá o nič menej lákavo.

Čo kniha sľubuje: Pomerne silnú paranormálnu zložku, ľudí s nadprirodzenými schopnosťami a jeden príbeh v dvoch variáciách. Pamätáte si ešte film Srdcová sedma s Gwyneth Paltrow, kde sa život hlavnej hrdinky rozštiepi v momente, keď sa ponáhľa na metro? V jednej alternatíve metro stihne, v druhej nie a jej dva životy sa odvtedy začnú uberať úplne odlišnými smermi. Pivot Point by malo pracovať na podobnom princípe...
Moje očakávanie: Ide o zatiaľ dosť neopozeranú (alebo lepšie povedané neočítanú) tému, čo sa v dnešnej dobre veľmi cení. Ostáva už len zistiť, či má autorka aj talent na písanie a nie len vymýšľanie dobrých zápletiek....
Vychádza: 12.2.2013

FEBRUÁROVÉ OČAKÁVANIE

Richelle Mead - The Indigo Spell (Bloodlines #3)



No čo asi tak môžeme očakávať, ak nie tretí diel Bloodlines. V Golden Lily nás Richelle nechala veľmi nepekne visieť a ako vždy urobila česť svojej povesti jednej z najväčších YA cliffhangeristiek. Lenže počkať! Ak nám už druhý diel dal takto poriadne zabrať, znamená to, že po dočítaní trojky vyletíme všetci z kože? Pravdepodobne...

Čo kniha sľubuje: Že sa konečne zoznámime s ospevovaným Marcusom Finch. Ale pravdu? Vôbec ma nezaujíma žiaden Marcus Finch ak to znamená ďalší dementný milostný trojuholník...
Moje očakávania: Na jednej strane som strašne zvedavá, čo všetko nám ešte bude vysypané na hlavu, na druhej strane sa bojím, že sa to nejako preženie a na konci mi ostane len jedno veľké MEH.
Vychádza: 12.2.2013

FEBRUÁROVÉ POKRAČOVANIE

Dan Wells - Fragments (Partials #2)



Nuž na Slovensku sa ho možno ani nedočkáme, ale to neznamená, že si nebudem zisťovať, čo sa deje ďalej s Kirou a hlavne Sammom, ktorého som v prvom dieli vôbec nedokázala rozlúštiť.

Čo kniha sľubuje: Na môj vkus až príliš veľa Marcusa, nepotrebovala som ho v prvom dieli a nebudem ho pravdepodobne potrebovať ani teraz. A vidím to tak, že re-reading jedničky by nebol na škodu, nakoľko ani poriadne neviem, čo by dvojka vôbec mala sľubovať lebo si skoro nič nepamätááám!
Moje očakávania: Že na začiatku bude aspoň na 20 stranách vysvetlené, čo sa dialo v Potomkoch aby som ich FAKT nemusela čítať. Lebo FAKT nemám kedy.
Vychádza: 26.2.2013

FEBRUÁROVÝ VÝBER

Aimee Carter - Goddess Inheritance (Goddess Test #3)



HAHA, robím si srandu samozrejme. Toto nikdy v živote nečítajte.

Ally Carter - Perfect Scoundrels (Heist Society #3)



Poradím vám radšej niečo lepšie od inej Carterovej, takej, čo vie aj písať. Od 5. februára si budete môcť prečítať už dokopy 3 knihy zo zlodejskej série Heist Society o znudených boháčoch, ktorí vo voľnom čase kradnú obrazy a rôzne iné vzácne artefakty. Pripomína vám to niečo? Žeby film Aféra Thomasa Crowna? Akurát dúfam, že W.W.Hale V. nevyzerá ako mladý Pierce Brosnan. No, just no.

Čo kniha sľubuje: Všetko, okrem toho, čo by mala - že sa konečne dozvieme, čo znamenajú skratky W.W. v Haleovom mene.
Moje očakávania: Že si najprv konečne prečítam druhý diel! *hanbí sa*
Vychádza: 5.2.2013

FEBRUÁR NA SLOVENSKU

Sarah Dessen - Len počúvaj!



Vo februári na slovensku vôbec nevychádza málo kníh. Takže rozhodovanie, ktorú dotiahnuť do tejto rubriky bolo ťažké, ale nakoniec som si vybrala niečo, o čom som na blogu ani na Facebooku snáď ešte ani nepísala.

Hoci v ČR už od Sarah Dessenovej majú jednu knihu - Ukolébavku, na Slovensku kráľovná dievčenských contemporary kníh debutuje až knihou Len počúvaj a musím uznať, že je to výborný debut - v podstate ten najlepší, aký si vydavateľstvo mohlo vybrať.
Prerušme tradíciu rubriky a dajme si najprv anotáciu, aby ste sa s knihou trošku zoznámili:

Ešte pred rokom bola Annabel dievčaťom, ktoré má úplne všetko – alebo aspoň túto rolu hrala v televíznej reklame. Odrazu však nemá nič. Jej najlepšia priateľka Sophie ju opustila, šťastie v rodine ničí anorexia staršej sestry a v školskej jedálni si nemá ku komu prisadnúť. Ale len dovtedy, kým nestretne Owena Armstronga. Vysoký podivín, hudbou posadnutý Owen je polepšený darebák, ktorý je odhodlaný hovoriť ľuďom vždy len pravdu. A možno práve on môže Annabel pomôcť vyrovnať sa s tým, čo sa jej prihodilo v tú noc, keď so Sophie prestali byť kamarátky.

Čo kniha sľubuje: V podstate to, čo sľubujú všetky Dessenky - príbeh o dievčati, ktoré sa musí vysporiadať s množstvom problémov a chlapcovi, ktorí jej to všetko pomôže zvládnuť.
Moje očakávania: Čítala som zatiaľ všetky knihy od Sarah Dessenovej a ako som už naznačila, táto sa mi páčila asi najviac (aj keď Ukolébavka nasleduje tesne po nej). Určite stojí za prečítanie, aj keď z vlastnej skúsenosti neodporúčam čítať veľa Desseniek za sebou, lebo to potom trochu začne liezť na mozog :)
Vychádza: 11.2.2013

A na ktorú knihu sa vo februári tešíte vy?

8 komentárov:

  1. Na The indigo spell som strašne zvedavá, ale súhlasím - tiež sa obávam toho trojuholníka a tak.n___n
    Éeee Fragments. Jo, to by som si mohla prečítať, ale kým sa k tomu dokopem, iste budem na tom s pamätaním podobne ako ty.:P Ak nie horšie. Je ale fajn vedieť, že má niekto podobné problémy s pokračkami.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poslouchej jsem dočetla předevčírem, a musím říct, že je to skvělá kniha. Rozhodně lepší než Ukolébavka. Jsem zvědavá, jestli vyjde ještě něco od Dessenové - doufám, že ano. :)
    No, a Indigo Spell - jen ne podobný konec jako při Shadow Kiss, to bychom se zbláznili. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám doma od Dessenové Poslouchej i Ukolébavku, ale pořád jsem se k tomu nedokopala. :D No... Možná bych už konečně mohla. ^^ :)
    V únoru se těším asi nejvíce na Zelenou jako smaragd, tu už bych ráda měla doma a hezky přečtenou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Okrem jednej mi tie knihy nič nehovoria, musím rozšíriť svoje obzory :D
    Ak by som mohla odporučiť dve série, ktoré ma v posednom čase najviac zaujali, tak je to Legend od Marie Lu. Tento týždeň vyšla druhá kniha - Prodigy. Posledný diel by mal výjsť budúci rok, neviem, ako prežijem to čakanie :(. Prodigy som zhltla za jeden deň.
    No a druhá séria je Shatter me od Tahereh Mafi, budúci týždeň by mala výjsť Unravel me. Už sa nemôžem dočkať, aká bude :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na tú prvú som rozhodne zvedavá, vyzerá to ako fakt zaujímavá téma.
    Indigo spell - to keď niekde vidím, prestávam dýchať. Prečítala som prvé dve kapitoly, ktoré sú dostupné na nete a zomrela som. Fakt.
    A ešte som veľmi zvedavá na Len počúvaj. Od tejto autorky som ešte nič nečítala, ale anotácia sa mi páči a cítim v kostiach, že to bude dobré :D
    Okrem toho sa už neviem dočkať knihy Zelená jako smaragd, aj keď budem pravdepodobne na konci revať, že je už koniec. Autori sú krutí, niekedy ich neznášam!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mam precitanu Dessenovu a mne sa nepacila mozno je to mojim vekom ?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Knihu Len počúvaj si určite kúpim! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem za komentáre :)

    Budem si musieť aj ja prečítať tú Rudou jako rubín, keď už ju všetci tak vychvaľujete! :D

    OdpovedaťOdstrániť