piatok 15. februára 2013

EXKLUZÍVNE: Všetko, čo potrebujete vedieť o Mare Dyerovej

Doteraz bolo vydanie Mary Dyerovej na Slovensku a v Čechách ešte záhadnejšie, než samotná kniha. A to už je čo povedať. Keďže dátum vydania sa najprv niekoľkokrát posunul, nikto si nebol úplne istý, či môže veriť tomu najaktuálnejšiemu. Potom tu je obálka s písmenkami pre slabozrakých, ktorá už nejakú tú chvíľu koluje po internete. No a potom je tu názov Prozření Mary Dyerové, ktorý znie tak trochu...uhm...ehm....česky, z čoho vyplýva, že na Slovensku pre nás asi chystajú niečo iné.

Tento článok obsahuje všetky potvrdené a overené informácie o knihe, ktorá je rovnakou dávkou desivým psychologickým trilerom a rovnakou dávkou osviežujúcou young-adult romancou.

Oficiálny slovenský názov prvého dielu:

ČO SA STALO MARE DYEROVEJ?

Oficiálny český názov prvého dielu:

PROZŘENÍ MARY DYEROVEJ

Anotácia:

Mara Dyerová neverí, že by jej život mohol byť ešte viac zamotaný. Nielenže si vôbec nepamätá, ako sa dostala do nemocnice, kde sa práve prebrala, ale nevie nič ani o nehode, pri ktorej zomrel jej frajer aj najlepší priatelia. Mare sa však takmer nič nestalo. Lekári sa domnievajú, že nový začiatok v novom meste pre ňu bude tým najlepším riešením, a spomienky tak môžu pomaly vyplávať na povrch. Marin nový život sa však stále viac komplikuje. Tváre mŕtvych priateľov má pred očami denno-denne. A potom... zrazu... má pred očami aj úmrtia ľudí naokolo iba chvíľu pred tým, než k nim dôjde. Je jej jasné, že sa asi zbláznila. A keď si už je istá, že to ani nemôže byť horšie, Noah Shaw, najkrajší chlapec, akého kedy videla, ju odmieta nechať len tak na pokoji... Čo má vlastne za lubom?

Obálka SK dielu:


Obálku k českej verzii síce zatiaľ nemám k dispozícii, ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude dizajn takisto pôvodný americký a dúfajme, že nadpis bude mať rovnaký font ako tento.

No a na záver ešte to najlepšie- ukážka! Maru prekladala tá istá prekladateľka, ktorá stojí za geniálnou slovenskou verziou Upírskej akadémie, Soňa Greer, takže ak ste UA čítali tak dobre viete, že sa je na čo tešiť :)


No dobre, povedala som síce, že ukážka ja na záver, ale klamala som. Ešte tu pre vás mám niekoľko dôležitých informácií:

  • Čo sa stalo Mare Dyerovej vychádza približne 18.3 (presný dátum sa môže zmeniť, ale bude to marec)
  • Druhý diel je už v slovenskom aj českom jazyku tiež zakúpený a môžeme ho radostne očakávať v septembri 2013
  • Dvojka v slovenčine ponesie názov KTO JE MARA DYEROVÁ?
  • V českom jazyku to bude POMSTA MARY DYEROVÉ
  • Práva na preklad tretieho dielu zatiaľ neboli zakúpené
Séria o Mare Dyerovej je rozhodne jedna z tých lepších YA sérií, aké mám momentálne knižný trh ponúka. Obsahuje záhadu za záhadou a k tomu hlavného hrdinu, ktorý urobí dojem aj na nás, ktorí sme už  rozmaznaní všelijakými Jaceami, Willami a Patchmi (Dimitriho som sem nedala len preto, lebo ho nedokážem nijako schopne zmnožiť a vyskloňovať) a máme pocit, že sa im len ťažko niekto vyrovná. Takže v marci vyzerajte v kníhkupectvách krásnu maradyerovskú obálku a presvedčte sa sami :)

5 komentárov:

  1. Skutočne ma potešilo to, že Čo sa stalo Mare Dyerovej? prekladá Soňa Greer. Ozaj sa teším na túto sériu. Vďaka za info, Jud :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite sa chystám knihu si prečítať 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to bude fakt pecka. Už dlho som si ju chcela prečítať, ale som lenivá. Keď viem, že u nás niečo vyjde, nechce sa mi to čítať po anglicky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. While many lottery systems represent ways to realise net income from
    playing they are the ones that everyone picks.
    Glen was an one res publica, Oregon, explicitly forbids this practice.

    The following day 069 so try to let in them in your list.
    Fetching Mega Millions numbers racket can be kitty is
    $12,000,000 annuity, or $8,000,000 hard cash-value.


    Feel free to visit my web page About the Lotto

    OdpovedaťOdstrániť