piatok 9. augusta 2013

NARODENINOVÁ SÚŤAŽ: MAWOB oslavuje 3 roky!

Bola som asi v polovici písania článku, ktorý sa viac podobal na ďakovnú reč na odovzdávaní Oscarov, než na pôvodne zamýšľanú narodeninovú rekapituláciu tých najkrajších okamihov v blogovaní, takže som sa rozhodla zabaliť to. Nesmúťte, fakt ste to nechceli vidieť, bol to jeden z tých blogových príspevkov, ktoré napíšem a  nikdy nezverejním, lebo keď si ich po sebe prečítam, mám chuť sa vyfackať (keby to mimochodom niekoho zaujímalo, takých je veľa).

Teraz bacha, idem byť trošku sentimentálna (vrámci toho, čo je tu na MAWOBe prípustné). Aby som v krátkosti zhrnula všetko to, čo je nenávratne zmazané a poslané do večných blogerských lovíšť:

Ďakujem, že môj blog stále navštevujete a čítate aj keď:

  • píšem čudne, niekedy to dohromady nedáva zmysel a používam mrte veľa nespisovných slov
  • niekedy 100 rokov nič nezverejním a potom dôjdem a tvárim sa že nič
  • vymyslím Mesačnú chvastačku a potom sa neobťažujem sama pochvastať
  • mám bordel na blogu (moja mama by vám povedala, že to nie len na blogu)
  • neodpisujem poctivo na všetky komentáre (lebo okrem toho že som bordelárka som ešte aj lenivá koza)
  • neviem sklapnúť o Upírskej akadémii, Ohnivej a o Medenom jazdcovi 

Znovu sa budem opakovať, ale nesmierne si vážim každý komentár, ktorý mi od vás na blogu alebo na Facebooku pribudne, každú jednu (hoci aj malilinkú) pochvalu, každý pozitívny odkaz. Klamala by som, keby som vám tvrdila, že som za tie 3 roky ani raz neuvažovala nad tým, že ak by som neblogovala, ostalo by mi viac času na čítanie alebo na akékoľvek iné aktivity. Vďaka vám ma to však stále tak strašne baví, že by som sa toho nedokázala vzdať za žiadnu cenu. 

Ach...ešte by som vám tu toho chcela veľa napísať, verte mi, toto nie je ani zďaleka ten prípad, kedy mi dochádzajú slová, ale tak trochu tuším, že by ste už radšej prešli na súťaž :) Tak teda let's go.

O čo všetko súťažíte?


Takto krásne sa mi tentokrát podarilo zladiť všetky knižné ceny :D Kto by to bol povedal...(Inak NIE, to NIE JE kniha Denník očného motýľa...)

Takže aby sme to zhrnuli: 
  • Dohromady budú pre túto chvíľu 3 výhercovia
  • Každý výherca získa 2 knihy
  • Prvý výherca si bude môcť vybrať 1 knihu z 1. skupiny a 1 knihu z 2. skupiny
  • Druhý výherca si bude môcť vybrať zo zvyšných 2 kníh v 1. skupine a takisto zo zvyšných kníh v 2. skupine
  • Tretí výherca dostane to, čo mu ostane :D (sorry kámo)
  • Skupiny sú nasledovné:

1. SKUPINA
Čo sa stalo Mare Dyerovej od Michelle Hodkin VYPAĽOVAČKA! (knihu do súťaže venovalo vydavateľstvo SLOVART
Čierna labuť vzlieta od Lee Carroll HORÚCA NOVINKA!
Rekviem od Lauren Oliver VEĽKÉ FINÁLE! (obidve knihy do súťaže venovala spoločnosť Albatros Media)

2. SKUPINA
Ľavá ruka Boha od Paula Hoffmana
Označená od P.C a Kristin Castových
Denník nočného motýľa od Rachel Kleinovej


ACHTUNG ACHTUNG! Ak MAWOB dosiahne počas trvania súťaže na Facebooku 600 lajkov, jeden vyvolený nasledovateľ vyhrá knihu Upírska akadémia alebo Mrazivý bozk (ak už doma 1. diel náhodou má). A ak máte doma obidva diely, dobre vám tak. (A som samozrejme ochotná vydiskutovať niečo iné, len majte na pamäti, že naša prešovská Panta má veľmi obmedzené možnosti...)



Teraz niečo k vašim obľúbeným pravidlám 

  • Súťaž je otvorená pre súťažiacich zo SR aj ČR
  • Trvať bude od 9.8 do 31.8
  • Výhercovia budú vyhlásení na blogu aj na Facebooku, o výhru sa bude nutné prihlásiť do 7. dní od zverejnenia mien (žiadne strachy, budem rozosielať aj výherné maily)
  • V súťaži môžete tentokrát získať až 25 vstupov: 5 vstupov dostanete zadarmo, keďže sa na MAWOBe práve oslavuje, 5 vstupov dostanete, ak budete nasledovať MAWOB na Facebooku, 5 vstupov mám prichystaných pre tých, ktorí sa o súťaži zmienia niekde na internete a 5 vstupov rozdávam za odpoveď na veeeľmi záludnu otázku :D
  • Posledných 5 vstupov bude odmenou pre všetkých, ktorí mi pomôžu zlepšiť môj blog vyplnením krátkeho dotazníku. Dotazník vám nezaberie viac ako 10 minút, je anonymný a mne tým urobíte VEĽKÚ radosť :) Samozrejme nemám ako zistiť a skontrolovať, či ste ho naozaj vyplnili, takže vám budem veriť ;) Dotazník nájdete NA TOMTO MIESTE. Ďakujem!

No a teraz mi už ostáva iba zverejniť súťažný formulár. Tak teda tu ho máte:


a Rafflecopter giveaway

97 komentárov:

  1. pustila by som sa do nejakej od Kinga,keďže na tieto knihy naberám odvahu veľmi dlho

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpoveď na otázku: Fakt netuším. Momentálne nepoznám nijakú knihu, ktorá by mi naháňala strach. Ale 50 odtieňov sivej mi je nepríjemné čítať, tak možno to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kdybych runu odvahy, myslím, že bych se pustila do 50 odstínu šedi ;) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Runa odvahy = kniha?
    Pána, to je otázku,za ktorú by som buď odstrelila teba, alebo seba... :D OK, stále sa vyhýbam ako môžem a mám obavu z knihy Medientheorien zur Einfuhrung. A to je pre mňa ozaj kľúčová a dôležitá! Ale nepomôžem si, budem sa jej báť a vyhýbať sa jej, kým budem vládať a môcť :) Škoda, že nie je zaujímavejšia a napísaná po slovensky...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Séria Les kostí! Určite! Mám rada knihy, kde hlavnú úlohu zohrávajú práve zombie, ale niekedy je to pri čítaní riadna fuška. Dostať sa na miesto kde je na každom kroku zombia - ďakujem ale nie. Na druhej strane :D keby som mala možnosť dostať sa na takéto miesto a nebála by som sa, do všetkých by som sa tam pustila :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vybrala by som sa do Anny krví oděnej, pretože sa mi kniha aj atmosféra veľmi páčila. A byť na mieste Casa a jeho priateľov, bála by som sa. :D Ale kniha ma nevystrašila. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak zatiaľ som sa nestretla s knihou, ktorú by som sa bála čítať, ale pravdepodobne asi nejakú od Kinga. O nich píšu ľudia, že sú také strašidelné. Bohužiaľ som sa k ním doteraz nedostala keďže sa mi stále nestalo, že by som nemala čo čítať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. King píše úžasný knihy a někdy se u nich i zasměješ :)

      Odstrániť
  8. Kroniky západné pobrežia dala by som si re-reading. Tá runa nebojácnosti by mi pomohla v tom, že by som sa pri tej knihe prestala báť, že ma vykotí od nudy. Možno by ma to aj bavilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pustila bych se do Hororů na dobrou noc, z nich sem přečetla dva příběhy a měla sem nahnáno....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pustila by som sa do knihy v cudzom jazyku :D eva

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ani neviem, možno Meno ruže, aj keď to nie je fantasy :) Ale na poličke mi už niekoľko mesiacov ležia prvé tri diely série Kolo času, a nie a nie sa do nich pustiť, takže možno by mi runa odvahy pomohla práve v tomto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Pustila by jsem se do některé z knížky od Stephena Kinga.. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Všechno nejlepší k narozeninám ať bloguješ ještě dlouho! :) A pustila bych se do Harryho Pottera, protože je to takový ten základ. Nečtu ho, protože se bojím, že mě zklame - styl Rowlingové jsem zkoušela jednou a nepasoval mi.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Už dlhšie som si chcela prečítať To od S. Kinga.. ale vždy ma od toho niečo odradilo.. možno strach? (a možno tá titlka s klaunom :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. V takom prípade by som si prečítala knihu Beštia od Dominika Dána- Ninka L.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. No ja by som sa teda najradšej ocitla v nejakej knižnej adaptácii Hitchcockovho filmu. Ja už niekoľko rokov zbieram odvahu pozrieť si Psycho ale... z jeho filmov by som bola na nervy už pri úvodných titulkoch :D Takže asi Psycho, ak je v knižnej podobe.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ak by mi k tej rune odvahy niekto prikreslil aj runu, ktorá by zo mňa urobila polylingvstu, pustila by som sa nie len do jednej...Chcela by som si prečítať svetové klasiky v ich originálnom jazyku. Ale runa odvahy by mi možno dala aj dosť odvahy na to, aby som nejakú knihu napísala.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Jakýkoliv horor, na to v "normálním stavu" nemám... :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Takú knihu asi nemám.. vascinu kníh zvládam.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Tak asi by to bola kniha z čias povinného čítania na strednej škole. Niečo kde je minimum deja a veľa opisu. Taký Chrám Matky Božej v Paríži od Viktora Huga, ale teraz mi leží na stolíku kniha s názvom Návrat do Chatrče... a do nej sa akosi bojím pustiť, možno preto či neprinesie sklamanie, oproti jej predchodkyni...

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Hehe, záludnosť táto otázka. HEj je pár takých divorakoviec, čo nie som schopná prečítať, lebo už v polke knihy začínam vidieť pred spaním v izbe rôzne podivnosti a podozrivo tváriace sa tiene, a milionkilo blbostí a tak.... volajte to ako chcete. NApríklad Dracula je typický príklad tohto... no a čo. A potom je tu druhá skupina podivností, ktoré som sa ešte neodvážila čítať. Ale nie preto, že by som bola na to mäkká, alebo čo, ale preto, že... ešte vo mne existuje súdnosť. Hej, asi viete čo mám na mysli, Takže s týmto by mi nepomohla ani extra-super.mega kérka ani nič. Hahaha. Nuž, ja by som tú keruku využila asi inak,nie na knihy. Išla by som do ulíc. Medzi ľudí. Šialenosti. Hehehe

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Hrozne mi naháňajú strach anglické vydania kníh. Hoci som čítala Looking for Alaska v angličtine a iba v nej, bola som príjemne prekvapená a kniha (myslím) vo mne zanechala lepší pocit ako keby som ju čítala v rodnom jazyku. No aj tak - mám strach, že si dobre nepreložím podstatné pasáže a nebudem rozumieť.. Bežné problémy s cudzím jazykom :D
    Škoda, že je tak veľa úžasných kníh, ktoré sú dostupnejšie v cudzom, ako v rodnom (alebo českom) jazyku! :X

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Počuj, a nezačala si už s tým kreslením? :) Veď knihu, na ktorej čítanie zbieram všetku svoju odvahu, som si už kúpila. Chuck Palahniuk a jeho Strašidlá. Je to hnusná kniha... teda, tie príbehy... no neviem sa k nej vrátiť, aj listovanie mi stačilo... Takže zatiaľ čakám, kým runa zaberie... Ponáhľaj sa a dokresli ju! Šup-šup!

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Tak asi by to bola Rimanka od Alberta Moravia

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Sen a smrt : O čem vypovídají sny umírajících od Marie-Louise von Franz. Túto knihu som začala čítať, ale vydržala som len 15 strán...tak som sa jej bála, že som ju musela vrátila do knižnice...

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Tak toto je fakt ťažká otázka... ale asi by to bol Les kostí. Tej knihe sa vyhýbam už strašne dlho :D

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Asi by som si prečítala od Dominika Dána - Beštia

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Neviem o žiadnej takej knihe... Možno Mein Kampf od Hitlera - to asi nebude príjemné čítanie. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Odvahu naberám pre pokračovanie 50 odtieňov šedej a to už dosť dlho(pretože jednotka podľa mňa bola jednoducho zlá), plus po sérií Nesmrteľní sa bojím prečítať hocijakú knihu od Alyson Noelovej.

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Akty X knihy, vzdy mi aj serial nahanal zimomriavky, ked som bola decko a od vtedy som to ani neskusala pozerat, nie to este citat.

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Všecičko nejlepší, doufám, že ti blog ještě dlouhou dobu vydrží ;)) Asi bych dočetla sérii Upířích deníků, protože na tolik dílů, ze kterých se docela rychle stala blbost - na to bych fakt potřebovala odvahu :D :)...zatím to má v ČR 13 dílů, zatím :O

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Asi do nejakého povinného čítania, dá sa povedať, že Tajovský mi naháňa strach :)

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Rozhodne Školu noci, tá hovadina mi už naháňa strach, že čo za rachotinu sa tam opät udeje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Rozhodne Školu noci, pretože toľko hovadín v jednej knihe je až strašidelne frustrujúci pissing factor :D

    OdpovedaťOdstrániť
  35. fúha asi by som si prečítala knižku kruh bojím sa hororov ale s takouto runou by som ta hravo zvládla :D

    OdpovedaťOdstrániť
  36. asi by som sa pustila do knihy kruh kedže ja sa hororov bojím tak žiadnu knižku s tochto žánru nemám prečítanú tak by som sa potešila ýe aspoň niečo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Uff, náročná otázka :D Možno do Hier o tróny, alebo niečo podobného, pretože tam ma vždy odradí tá strašná hrubka :D

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Ja by som sa pustila do knihy Priechod, tá kniha ma neskutočne bavila a s runou odvahy by som si to rada odskúšala aj na vlastnú kožu :D alebo do knihy Mesto Kostí, s runou odvahy by som sa so všetkými tými druhmi bytostí rada stretla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Lord of the Flies. Posledných 30 strán som už nebola schopná zvládnuť. Ale neviem teda či to bol skôr strach alebo zhnusenie. :D Inak sa pri knihách moc nebojím, jediná, ktorá to doteraz skutočne zvládla bolo Kingovo Osvietenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  40. Tak ja som sa zatiaľ s takou knihou nestretla, pravdupovediac ma v poslednej dobe zaujímajú presne také strašidelné knihy :D ako je Anna krví oděná alebo Meno hviezdy bolo tiež dobré :) takže ani neviem ktorú knihu by som si vybrala. Keď už by som nemala knihy, ktoré chcem veľmi čítať a ma zaujímajú, tak by som asi začala čítať Dominika Dána.

    OdpovedaťOdstrániť
  41. Muži sú z Marsu, ženy z Venuše a Harry Potter filozofia 8D
    Tieto knihy som už našťastie predala, čítala som z nich iba začiatok, no ale tie filozofické bláboly som ďalej proste nezvládla 8D Ak by som mala runu odvahy, tak by som sa do nich zrejme znova pustila, ale musela by som si nakresliť asi tak 10 rún odvahy, lebo tieto knihy boli pre mňa utrpenie 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Bratři Karamazovi od Dostojevskiho

    OdpovedaťOdstrániť
  43. Kladivo na čarodejnice. To by som fakt nikdy nechcela čítať.

    OdpovedaťOdstrániť
  44. neviem zatial nemam nijaku knihu akej by som sa bala :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  45. neviem, mozno povinne citanie

    OdpovedaťOdstrániť
  46. uuf, toto je ťažká otázka, keďže zatiaľ nemám knihu, do ktorej by som sa bála ísť.. :D skôr by som s radosťou poputovala medzi všetky knihy, ktoré mám aj nemám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  47. fúúúúha...zatiaľ som nenašla takú knihu,na ktorú by som potrebovala runu odvahy ale ak máš nejaké tipy možeš mi ich sem napísať :)
    ináč super otázka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  48. Tak ja by som si precitala Pobrezia hrozy od Carrie Ryan, ale iba ak by som sa fakt nicoho nebala lebo prvy diel bol pre mna horor.

    OdpovedaťOdstrániť
  49. Tak ja by som sa sa teda chcela dostať do knihy TO od Stephena Kinga.

    OdpovedaťOdstrániť
  50. Tak potom by som sa asi pustila do Inheritance od Paoliniho, lebo zo strachu z konca som ju ešte neprečítala.

    OdpovedaťOdstrániť
  51. Jediný kdo mě napadá je King...Jinak nemám z knížek strach :D

    OdpovedaťOdstrániť
  52. Žádná konkrétní kniha mě teď nenapadá, ale já se obecně bojím hororů, takže asi do těch bych se pustila. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  53. Zišla by sa mi poriadna dávka odvahy na to, aby som pokračovala v čítaní Upírskych denníkov. :D
    Nie preto, že by som sa bála.. :D Ale seriálové spracovanie milujem a keďže je kniha diametrálne odlišná, pokazila by mi môj dojem.. a snáď ani nemusím dodať, že sa v knižnej verzii deje toľko hlúpostí, že to už fakt nemá zmysel..

    OdpovedaťOdstrániť
  54. Momentálne asi Osvícení od S. Kinga :D Mám ju požičanú z knižnice už týždeň ale akosi sa k nej nie a nie dostať...

    OdpovedaťOdstrániť
  55. Ak by som naozaj mala tú runu, tak by som asi išla do Hier o život. Nemám z tej knihy strach ale je tak super napísaná, že by som to chcela zažiť na vlastnej koži ( samozrejme, že by som tam nechcela zomrieť)

    OdpovedaťOdstrániť
  56. Tvoj blog mám rada a stále ho sledujem z veľkej časti hlavne preto, že píšeš "čudne" (to si povedala sama), aj keď podľa mňa to vôbec čudné nie je. Tvoje články sú super a hneď ako dáš nejaký hore, vždy si ho prečítam už len preto, lebo viem, že v ňom bude niečo vtipné a určite ma to rozosmeje. Škoda len, že aj ja som lenivá koza a nechce sa mi zanechávať komentáre :D možno raz príde obdobie, kedy ma to chytí. Ale ak sa chcem k niečomu fakt vééľmi vyjadriť, tak sa ozvem (dúfam, že práve teraz oceňuješ moju snahu :D ). Väčšinou nekomentujem aj preto, lebo zanechať koment typu "super, teraz si chcem túto knihu určite prečítať aj ja" sa mi zdá blbý a neviem vymyslieť nič lepšie, tak som radšej ticho.
    P.S. Blahoželám k trom rokom blogovania :D

    Aha, tu je ešte odpoveď na otázku: Šla by som do knihy Gravity. Až tak mi síce strach nenaháňala, keď som ju čítala, len si neviem predstaviť, že by som si musela dať každú noc na oči náplasť a potom by prišiel mimozemšťan a vysal by zo mňa trochu potrebných živím, aby sa mohol prispôsobiť životu na zemi.

    OdpovedaťOdstrániť
  57. Ten, který ovládá tvé tělo - Richard Laymon

    OdpovedaťOdstrániť
  58. ja by som šla do knihy carrie ryan pobrežie hrôzy

    OdpovedaťOdstrániť
  59. Hry o život, pretože tie knihy žerem, a určite by mi chýbala odvaha sa prihlásiť do hier namiesto sestry :D

    OdpovedaťOdstrániť
  60. odpoved na otazku na taku knihu som este nenatrafila :) vo formulari mam meno Nicole003

    OdpovedaťOdstrániť
  61. Fúha. Skutočne neviem, či taká kniha sa v mojom zozname nachádza. Azda by som bola možno schopná postiť sa do niečoho od S. Kinga :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  62. Asi by som sa pustila do kuchárskej knihy. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  63. sirotčinec slečny peregrinové pro podivné děti- Četla to kamarádka a prej docela děsivý :D

    OdpovedaťOdstrániť
  64. No, vzhledem k tomu, že pár knížek od Kinga už jsem zvládla... asi bych stejně šla do dalších od něj. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  65. Vojna a mier, lebo je to veeelmi dlhe.

    OdpovedaťOdstrániť
  66. ahoj ja by som sa pustila asi do knihy Slávy dcera, ktorá je napísana v staroslovienčine či v dačom takom a dokonca vo forme básni, vždy som pred tým mala rešpekt a bola to pre mna spanielská dedina. Jediná kniha ktorú som neprečítala na povinné čítanie. Tak do tej by som možno nabrala odvahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  67. Těžko říct :D Nemám žádnou knihu, která mi nahání strach :D Jsou to čtyři roky zpět, co jsem se bála číst jednu knihu, ale teď pravidelně čtu Kinga, takže pohodička :D

    OdpovedaťOdstrániť
  68. možno niečo v cudzom jazyku alebo niečo od kinga, keplera alebo tak podobne, ale inak nemám knihy, na ktoré musím naberať odvahu, skôr knihy, ktoré sa mi nechce alebo ktoré nechcem čítať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  69. Teda to fakt netuším, protože nejsem zrovna velký strašpitel. To bych spíš potřebovala nějakou runu masochismu, abych se pustila do knih, které mě užíraly a zabíjely nudou.

    OdpovedaťOdstrániť
  70. Momentálne nemám nijakú konkrétnu knihu ktorej by som sa bála ale asi by som dala nejakú od Stephena Kinga :)

    OdpovedaťOdstrániť
  71. Neviem, zrejme by som si prečítala aj všetky, ak by som mala tú možnosť. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  72. Určite Anna dressed in blood, lebo ju už dlho chcem prečítať, ale ešte som nenazbierala odvahu na to.

    OdpovedaťOdstrániť
  73. Asi do knihy v nemeckom jazyku :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  74. Do něčeho z četby k maturitě! :/DD

    OdpovedaťOdstrániť
  75. keďže ja som posera aj z draculu asi to :D

    OdpovedaťOdstrániť
  76. ja by som začala čítať povinnú literatúru... aj keď k tomu by sa asi viac hodila runa trpezlivosti :D

    OdpovedaťOdstrániť
  77. Asi do Pána prsteňov. Nie je to síce moja najobľúbenejšia kniha, ale ten úžasný svet by som chcela vidieť na vlastné oči ak by taká možnosť existovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  78. Asi niečo na spôsob punkovej princeznej, pretože tieto tzv.romance mi doslova naháňajú strach :D

    OdpovedaťOdstrániť
  79. Strach mi naháňa každá forma českého prekladu,takže povedzme Harryho Pottera alebo Game of Thrones v češtine :D

    OdpovedaťOdstrániť
  80. Strach mi naháňa každá forma českého prekladu,takže povedzme Harryho Pottera alebo Game of Thrones v češtine :D

    OdpovedaťOdstrániť
  81. Težká otázka... ale asi do knížke G.R.R.Martina... nebojím se těch knížek, ale toho, jak to dopadne.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  82. Drakula a Pes baskervilský to boli knihy, z ktorých keď som bola mladšia som mala zlé sny

    OdpovedaťOdstrániť
  83. Velice pěkný blog :) a zajímavá soutěž :D

    OdpovedaťOdstrániť
  84. Pravdepodobne Anna Karenina alebo Medený jazdec. Tie knihy sú dosť dlhé a neviem, či by som zvládla taký žáner.

    OdpovedaťOdstrániť
  85. Pustila by som sa do pokračovaní Nesmrteľných. (Myslím tým, Temný plameň, Krajina tieňov a tak) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  86. Ja by som sa konečne pustila do zvyšku upírskych denníkov :D Po základnej štvorici som sa pokúšala ísť ďalej (naozaj nenávidím pocit, že nemám dočítanú sériu! :D) ale dostala som sa len k šestke, keďže som mala vážne obavy, že každá kniha mi zabíja nezanedbateľný počet mozgových buniek :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
  87. Dada - Začala by som možno konečne čítať aj poéziu a klasiku :-) Alebo...možno ani nie, na to by trebalo runu pevné nervy (ktoré nemám :-D )

    OdpovedaťOdstrániť
  88. Skôr by som potrebovala runu trpezlivosti, aby som prečítala niektoré mimoriadne nudné knihy, alebo dokončiť sériu ako Domči :D

    OdpovedaťOdstrániť
  89. Asi bych šla do Lesu rukou a zubů. Ty stísněné prostory a krvelační zombie v mých představách mi vždy naháněli hrůzu! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  90. Neviem, či by som potrebovala runu odvahy, skôr runu, ktorá by zabila moju lenivosť, lebo len tá mi brání v čítaní mnohých kníh, ktoré by som si prečítať chcela :D Z čítania žiadnej knihy nemám strach - pokiaľ samozrejme nepočítaš aj knihy, ktoré sa mi po prvom diely hnusili, takže som v čítaní nepokračovala. V takom prípade mi napadajú Upírske denníky alebo... hmm... Fifty Shades? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  91. v živote som nečítala dana browna, až sa za seba hanbím, ale keď som jednu jeho knihu začala v mojich deviatich rokoch a nič som jej nerozumela tak som ju položila a nejak som sa k nej odvtedy nedostala

    OdpovedaťOdstrániť
  92. Určite by som sa pustila do knihy Ivanhoe, ktorú mi môj ocko vnusuje, ako najlepšiu knihu jeho mládí. Mám len strach, aby som neostala sklamaná, aké blbosti môj ocko čítal. :D

    OdpovedaťOdstrániť