pondelok 30. marca 2015

Aprílový tešing

Nielenže je apríl prvý celý jarný mesiac, ale ešte nás aj počas neho čaká kopec skvelých vecí! A nielen knižných, ale aj knižno-seriálových. Tak som sa pri tejto príležitosti dokopala k blogovému článku. Pozor, aby vám z toho šoku nezbeleli vlasy.


31.MAREC



Áno, očividne marec nie je apríl, ale 31. marec je už skoro apríl a je to už zajtra a čo vyjde zajtra? SHADOOOOWS od J.R.Wardovej!!! Tá ma, čuduj sa svete, ešte aj po rokoch vydávania tej istej série stále baví a prelom marca/apríla je už tradične hajlajt celého môjho knižného roku, lebo vtedy v sérke Black Dagger Brotherhood vždy vychádza nový diel. Tento rok bude ku mne dokonca až netradične štedrý, lebo okrem knihy Treza a iAm-a vyjde aj prvý diel jej novej contemporary série The Bourbon Kings a ešte aj nová spin-off séria k BDB - Black Dagger Legacy (kde majú údajne dostať veľa priestoru starí dobrí sexoši z BDB - Wrath, Rhage, Zsadist..., aj keď tam nebudú hrať hlavné postavy)


1. APRÍL


V slovenčine vychádza kniha Stretnutie od Gail McHughovej, ktorú niektorí z nás môžu poznať pod názvom Collide. Je to jedna z mála fakt populárnych a dobre hodnotených romantík, ktoré som si nechala na horšie časy a mám taký tušák, že "horšie časy" asi nastávajú teraz, lebo ja málokedy vydržím nečítať niečo, čo to dotiahlo už aj na Slovensko. Takže koniec otáľania, chystám sa zistiť, prečo každý miluje Gavina Blakea :D 


4. APRÍL



Začína druhá polovica seriálu Outlander!!! Čo znamená, že sme sa predsa len dočkali, napriek všetkému pindaniu a trucovaniu a hádzaniu sa o zem. Okrem toho sa ešte v najbližších týždňoch pravdepodobne KONEČNE začne natáčať druhá séria, čo je na jednej strane trochu depresívne, lebo akože keeeedy sa to dopracuje na televízne obrazovky, to ani divé srny netušia, ale na druhej strane bude kopec nových fotiek a informácií a špekulácií a kto by sa na to netešil?
PS: Keď raz vyrastiem, chcem vyzerať ako Caitriona Balfe.



7. APRÍL


Už som sa bohužiaľ dostala do toho štádia, keď túžobne vyzerám novú knihu od mnou kedysi neznášanej autorky Abbi Glines. Ale na svoju obhajobu poviem, že Glinesová niekedy písala fakt totálny hnoj v porovnaní s tým, čo píše teraz. A som inak strašne zvedavá, či aj hlavná hrdinka vo When I'm Gone ostane v určitom bode knihy tehotná tak, ako sa to podarilo zatiaľ asi každej druhej Glinesovej hrdinke. Proste chlapci v Rosemary Beach neradi používajú ochranu, antikoncepcia tam v USA asi vo vode nepláva tak, ako u nás, takže sa väčšinou zadarí už pri prvom sexe. Uvidíme, aký úspešný bude kovboj Mason. 
Inak táto séria začína vychádzať aj u nás, prvá kniha sa do kníhkupectiev dostane v novembri a hľadajte ju pod názvom Nikdy nie je ďaleko. Glinesová je momentálne na knihe č. 11 (When I'm Gone), čiže ani neviem, či sa k nej na Slovensku reálne dopracujeme, ale možno áno, ak sa sérii bude dariť :) 
Nikdy nie je ďaleko každopádne určite odporúčam!



12. APRÍL


Ďalšia dlhoočakávaná seriálová premiéra, aj keď toto čakanie som psychicky zvládala oveľa lepšie, než čakanie na Outlandera. Podľa mňa sú tie dlhé pauzy medzi sériami Game of Thrones strašne dôležité na regeneráciu, aby nám z toho úplne nepreplo, čo poviete? Ale chvalabohu, že už to opäť začína a v nesie nám do našich životov zasa trochu fantasy kultúry :)


23. APRÍL



Vychádza Mesto nebeského ohňa!!! (podľa Martinusu, lebo ja už sa snáď ani neodvážim dúfať). Akože nieže by som si to neprečítala pár dní po vydaní v USA, ale aj tak je jeho vydanie na Slovensku hodné obrovského tešingu. Veľké tieňolovecké finále prichádza!


28. APRÍL



Spomína si niekto na Emmu Chase? Asi to budú skôr Česi, u ktorých vychádza jej mega vtipná séria Tangled (Zapletený), alebo potom všetci tí, ktorí čítajú v AJ, keďže Tangled bola istého času v knižnom svete úplná bomba, ktorú čítal každý, kto mohol. 
No ale aby som prešla k veci, koncom apríla v USA vychádza od Emmy Chase nová kniha z právnického prostredia - Overruled (také mám rada, touto cestou odporúčam aj Julie James). Prečítala som si anotku a ide mi z toho vybuchnúť hlava - v tom dobrom slova zmysle, ak vôbec môže hlava vybuchnúť v dobrom slova zmysle. Hlavný hrdina má totiž 10-ročnú dcéru s nejakou ženou, ktorá sa ide vydávať a on ide zabrániť svadbe a vezme so sebou na pomoc svoju kolegyňu...ehm...s benefitmi. A kedže tento mindfuck písala Emma Chase, bude to úplne super. Už je 28. apríla?

Na čo sa v apríli tešíte vy? Je nejaká kniha, z ktorej vydania si od nedočkavosti idete cvrknúť? 

5 komentárov:

  1. Veľmi sa teším na Mesto nebeského ohňa a rozmyšlam aj nad knihou Stretnutie Gail McHugová :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Přesně podle mého gusta :D Na Outlander a GoT se taky klepu jako malá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To už ďalší diel z Bratrstva? Úplne mega! :3 Sériu som čítala dávno, ale mala som ju veľmi rada, ešte som sa však nedostala k 10. knihe v poradí. Každopádne Wardovú zbožňujem a teším sa na jej ostatné knihy :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Keďže mi práve začala prestávka medzi sériami u môjho seriálu The Walking Dead, spríjemním si čas pozerám GoT. Aj keď teda musím povedať, že kniha(y) ma bavila viac ako seriál :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak teď vážně plánuji, že se na seriál začnu dívat :) Díky za info a tipy :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť