pondelok 27. septembra 2010

Otázky a Odpovede s Cassandrou Clare - zmena plánov

Pamätáte si ešte, ako som v staršom  článku spomínala diskusiu na Goodreads s Cassandrou Clare o jej dvoch sériach The Mortal Instruments a Infernal Devices? A spomínate si ešte, ako som vyhlásila, že ak budem mať čas, urobím akýsi výber najdôležitejších vecí a zverejním ho?
Dnes som mala pocit, že mám trochu času (tak hodinku) a tak som si otvorila Goodreads a začala vypisovať to, čo mi prišlo ako dôležité. To bolo pred 4 hodinami....Najväčšia sranda je, že asi v polovici som si uvedomila, že to tu jednoducho nemôžem uverejniť. Nieže by som nechcela. Ho hó, to vôbec! Najradšej by som vám to dala všetkým prečítať povinne, len aby moja 4-hodinová práca nevyšla na zmar. Problém je v tom, že nech napíšem koľko len chcem varovaní o spoileroch a o tom, že tí, čo tieto série ešte nečítali by za ŽIADNU CENU nemali daný článok čítať, aj tak sa nájdu ľudia, ktorí si myslia že im nedokáže pokaziť pôžitok z čítania nič a aj tak sa do článku pustia.
Lenže tu sa mýlite, pretože Cassandra je majster v zaplietaní už zapleteného a vo vymýšľaní extrémnych koncov a ak by ste si prečítali čo i len jednu vetu z toho, čo som sa chystala uverejniť, mohli by ste sa kľudne rozlúčiť s neuveriteľným adrenalínom, ktorý pri čítaní jej kníh zažijete.

Preto som vymyslela nasledovné:
Ak ste už čítali alebo The Mortal Instruments (všetky 3 diely) alebo Infernal Devices (prvý diel) alebo obidve a mali by ste záujem dozvedieť sa, čo vás čaká v nasledujúcih dieloch bez toho, aby ste mali pokazený pôžitok z ďalšich kníh, napíšte mi alebo komentár k tomuto článku, spolu s vašou mailovou adresou alebo mi rovno napíšte na adresu myalternativeworld na gmail.com (adresa je aj v mojom profile). Pripíšte mi tam, ktorú zo sérií máte prečítanú (z Infernal Devices vám samozrejme stačí len Clockwork Angel) a ja vám podľa toho zašlem veeeeľmi zaujímavé informácie :)
Snažila som sa vybrať len veci, ktoré majú nejaký význam pre budúci rozvoj deja, alebo niektoré zaujímavosti, respektíve zásadne vyhlásenia urobené Cassandrou. Ak ste fanúšikom Cassandry Clare a jej kníh, určite si na týchto veciach zgustnete, takže sa nehanbite a ozvite sa.
Vy ostatní, nephilimskí nevzdelanci, akonáhle si prečítate knihy, môžete mi kedykoľvek napísať a ja vám to obratom zašlem hoci aj o rok (aj keď pevne dúfam, že sa do kníh pustíte skôr, pretože skutočne stoja za to...)
Chápem argumenty, že tí, čo chcú podvádzať a prečítať si niečo dopredu mi môžu tiež pokojne napísať mail a klamať o tom že už to majú prečítané, ale podľa mňa je rozdiel bez rozmyslu prechádzať online články a čítať za radom čo mi príde (čo robím niekedy aj ja a potom som sklamaná, že som sa dozvedela niečo, čo som nechcela) a dať si tu námahu a napísať mi mail. 

Ok, teraz to úplne vyzerá, že z toho robím obrovskú vedu ale verte mi, nerobila by som to, ak by nešlo o Mortal Instruments. Tie si totiž zaslúžia byť vychutnané.

Tiež by som znovu chcela poďakovať všetkým, ktorí hlasovali v ankete. Môžete sa pripraviť na novú, ktorú uverejním začiatkom októbra. Tentokrát to už bude niečo záživnejšie :) Hlasovať v starej ankete môžete pokiaľ na jej miesto nepríde nová.

Prajem krásny zvyšok večera :)

2 komentáre:

  1. :D píšem ti, že mi môžeš poslať ;) okrem clockworka... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky jsem paranoidní ohledně spoilerů :D Taky se hlásím o mail, pěkně prosím, ještě jsem si to na GR nečetla.. mě s ničím nešetři ;)

    OdpovedaťOdstrániť