utorok 25. januára 2011

Nový názov 3. dielu série Zavrhnutý!

Pamätáte sa ešte ako som vám pred pár mesiacmi spomínala, že tretí diel série Zavrhnutý sa bude po anglicky volať Tempest? Hej? No super, lebo nakoniec sa tak volať nebude. Becca sa takmer na poslednú chvíľu -pretože obálka už bude odhalená čoskoro- rozhodla zmeniť názov na niečo, čo sa podľa nej (a tiež aj podľa mňa) hodí oveľa viac.
Takto odôvodnila svoje rozhodnutie:

Som šťastná, že vám konečne môžem oznámiť názov tretej knihy ságy Zavrhnutý (Hush Hush). Ak ma sledujete na Twitteri alebo ste mojim fanúšikom na facebooku, tak ste si už pravdepodobne všimli menšiu drámu, ktorá sa vytvorila okolo celej záležitosti ohľadom názvu. Odkedy som si uvedomila, že Tempest nebol ten pravý názov knihy, intenzívne som sa snažila nájsť vhodnú náhradu. Strávila som týždne prehrabovaním sa medzi rôznymi názvami a nakoniec som sa z rozličných dôvodov rozhodla, že ani jeden nebol kompletne vhodný. 

Vždy som mala predstavu, že názov tretej knihy bude "hlasný", že bude niečo, k čomu Crescendo (= Zosilňovanie) pomaly dospeje. A dávalo to zmysel. Príbeh v tretej knihe je vyzývavý, plný zvratov a neskutočne romantický. Práve preto som bola prekvapená, že titul pre ktorý som sa nakoniec rozhodla nie je krikľavý ani hlasný ani nesymbolizuje vyvrcholenie. Namiesto toho je to mátožné slovo, pomerne mocné, naplnené záhadnosťou a krásou. Slovo, ktoré znamená zanechať pochybnosti, strach a obavy na pokoji. Slovo, ktoré je synonymom nehybnosti, tajnostkárstva a všetkého, čo je zabudnuté. 

S radosťou vám predstavujem názov tretej knihy....

***SILENCE***
(Ticho)

Ešte by možno stálo za zmienku, že Becca spolu s názvom odhalila aj krátku synopsiu k tomuto dielu. Nieže by sa mi ju nechcelo prekladať, nie je toho veľa. Vec sa má však tak, že ako vás poznám, ešte ste ani nezačali čítať Crescendo a už si prečítate, o čom bude Silence. A poviem vám, v momente keď si to prečítate, budete tušiť ako veci dopadnú medzi Norou a Patchom. Ja viem, že zomierate túžbou dozvedieť sa to. Viem to, pretože mi od vás chodia pravidelne maily, kde sa ma na to pýtate. Ale čo potom budete mať z Crescenda ak sa dopredu dozviete, ako to skončí? Nie je predsa najlepšie na čítaní práve to gradujúce napätie a obhrýzanie si nechtov zatiaľ čo čakáte, čo sa stane ďalej? Ja viem že je! A preto som sa rozhodla, že neoficiálnu anotáciu ku Silence zverejním na tomto blogu až po vydaní Crescenda. Tak. 

Aby ste na mňa až tak nenadávali, poviem vám ešte jednu zaujímavú novinku :) 
Becca sa pred nedávnom nechala počuť, že Silence možno nebude záverečný diel série. Je teda dosť možné, že vydá ešte ďalšie knihy sledujúce osud Patcha a Nory. Ako sa autorka nakoniec rozhodne je len na nej a už nám zopárkrát dokázala, že jej nerobí problém pravidelne meniť svoje názory (pôvodne mala vydať len dve knihy, Hush Hush a Crescendo) no ak ste si všimli na začiatku tohto článku, Becca prestala svoju sériu volať trilógia a nazýva ju sága, čo rozhodne o niečom svedčí.
Samozrejme vám ako vždy budem posielať novinky ohľadom všetkého okolo tejto série takže sa nemusíte báť, že o niečo prídete :) 


Btw, ak sa nemýlim, toto je pôvodná verzia obálky Crescenda aj s Patchom, teda s modelom z obálky Hush Hush (Zavrhnutý)

12 komentárov:

  1. Silence? Tak to je ten poslední název, který bych čekala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ono to trochu dáva logiku, pretože prvé dva názvy sú tiež vyjadrením hlasitosti a podľa krátkej anotácie ktorú som čítala, ten názov aj celkom dáva zmysel...ja som zvedavá hlavne na obálku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Název se mi líbí a doufám, že u třetí knihy to skončí... Protože chci, aby to v češtině vyšlo brzo a já si mohla celý komplet koupit! :D A samozřejmě mě zajímá obálka...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tuhle sérií mám ráda, takže když bude víc dílů tak je to jenom dobře :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som sa stále nedokopala ani k prvej časti O:-) Som strašne pozadu, keď sa nato celé dívam :( Ale snažím sa to dobehnúť, i keď to tak ľahko očividne nepôjde... nevadí :) Vyzerá to veľmi dobre, som zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. áááách, krása :):):):) neviem sa dočkať. A kedy do vydajú? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. 18.10.2011 v angličtine. Preklad bude tipujem snáď ešte niekedy v zime.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. A kedy čoskoro má byť tá obálka, nevieš?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Myslím, že na chatu říkala, že v dubnu (april)...

    OdpovedaťOdstrániť