sobota 15. januára 2011

Quote of the Week (3)


Bez dlhých rečí (lebo v čase keď píšem tento príspevok je úctihodných pol druhej v noci) prechádzam na moje tohtotýždňové Quote of the Week:


VTIPNÁ SCÉNA


Scénu som tentokrát vytiahla z knihy Rules of Attraction od Simone Elkeles. Aby som vás rýchlo uviedla do deja, Carlos je typický bad boy - sexy zlý chlapec s drsnými tetovaniami a ešte drsnejším postojom, ktorý sa dostal do maléru a teraz musí nejaký čas bývať u divnej neatraktívnej a zajakávajúcej sa Kiary a jej dobráckej rodiny. Scéna sa odohráva, keď Kiarin najlepší kamarát Tuck poprosí Carlosa, či by nezastúpil jedného hráča v ich frisbee tíme a neodohral s nimi jeden zápas. Rozhovor je medzi Carlosom a Tuckom.


“Here.” Tuck reaches into his duffel and tosses me a shirt. “It’s our team uniform.”
I hold it out in front of me. “It’s pink.”
“You got something against pink?”
“Yeah. It’s gay.” Tuck smacks his lips together. “Um, yeah. Carlos, now’s probably a good time for me to tell you something. You’re probably not gonna like it.”
As Tuck talks, I take close inventory of my teammates. Dennis, a guy who looks mighty feminine. The guy who hit me on the ass is now biting on his lower lip as if he wants to get with me. And the pink shirts . . . 
“This is a team of gay dudes, isn’t it?” 
“What gave it away? The pink shirts, or half our team drooling over you?”


"Tu máš" Tuck siahne do vreca a hodí mi tričko."Toto je náš dres"
Natiahnem ho pred seba. "Je ružový."
"Máš niečo proti ružovej?"
"Áno, je teplošská"
Tuck stisne pery. "Ehm, áno. Carlos, teraz je pravdepodobne tá správna chvíľa aby som ti niečo oznámil. Asi z toho nebudeš veľmi nadšený."
Zatiaľ čo Tuck rozpráva, pohľadom prebehnem po mojich spoluhráčoch. Dennis, chlapík ktorý vyzerá mierne zženštilo. Chlap ktorý má pľasol po zadku si momentálne hryzie spodnú peru ako by si to so mnou chcel rozdať. A tie ružové tričká... "Toto je mužstvo gayov, však?"
"Čo nás prezradilo? Ružové tričká alebo to, že za tebou slintá polovica tímu?"

ROMANTICKÁ SCÉNA

Táto scéna je z knihy Triaška/Mrazení od Maggie Stiefvaterovej. Nakoľko mám len anglickú verziu knihy, slovenský preklad bude môj amatérsky a nie úplne taký, aký je v oficiálnom preklade. Scéna nepotrebuje žiadne extra uvádzanie do deja, ide o malú romantickú chvíľku medzi Samom a Grace.







Sam came around the back of the car and stopped dead when he saw me.
“Oh my God, what is that?”
I used my thumb and middle finger to flick the multicolored pom-pom on top of my head. “In my language, we call it a hat. It keeps my ears warm.”
“Oh my God,” Sam said again, and closed the distance between us. He cupped my face in his hands and studied me. “It’s horribly cute.” He kissed me, looked at the hat, and then he kissed me again.

Sam obišiel auto a náhle zastavil keď ma zbadal.
"Och Bože, čo je to?"
Pomocou palca a prostredníka som uchopila viacfarebnú bambuľu na hlave a zatrepotala ňou. "V mojom jazyku sa tomu hovorí čiapka. Udržuje mi uši v teple."
"Och Bože." povedal Sam znovu, a podišiel bližšie. Vzal moju tvár do rúk a skúmal ma."Hrozne je to zlaté." Pobozkal ma, pozrel sa na čiapku a pobozkal ma znovu.

SILNÝ MOMENT

...ani tak nie je silný moment, ako moment na zamyslenie. A na zasmiatie. Vybrala som ho z knihy Sloppy Firsts - Jessica Darling series od autorky Megan McCafferty. Ako som spomínala v predchádzajúcom článku, tá séria je zatiaľ neskutočne dobrá, vtipná a romantická. Uvidíme, ako to bude pokračovať ďalej. Rozhovor je medzi dvoma hlavnými postavami- Jessicou a Marcusom v aute na križovatke. Nedajte sa zmiasť, Jessica v skutočnosti nie je taká blbá ako sa bude zdať v nasledujúcom úryvku. Jej len pri Marcusovi sem tam zvykne vypovedať mozog :)

"Did you know that the average American spends six months of his or her life waiting for red lights to turn green?"
"What?"
"Six months wasted, waiting for permission to move on," he said.
"Uh-huh."
"Think of all the other stuff you could do with that time."
I was totally confused. "In the car?"
"In your life," he said.
"Oh."

"Vedela si, že priemerný Američan strávi šesť mesiacov svojho života čakaním na to, kým červené svetlo blikne na zelené?"
"Čo?"
"Šesť mesiacov zabitých čakaním na povolenie pohnúť sa," povedal.
"Uh-huh"
"Predstav si, koľko vecí by sa dalo robiť s toľkým časom."
Vôbec som sa nechytala. "Myslíš v aute?"
"Myslím v živote," povedal
"Och."


Ak aj vy máte blog a záujem robiť niečo podobné, môžete sa do Quote of the Week prihlásiť na TOMTO ODKAZE. Nezabudnite potom pomocou zoznamu prihlásených blogov na konci postu navštíviť a prečítať si aj ostatné sobotňajšie Quote of the Week, ktoré by sa na uvedených stránkach mali objaviť niekedy v priebehu dnešného dňa. 

4 komentáre:

  1. Mrazení jsje četla a docela se mi ta knížka líbila, už se těším až u nás vydají druhý díl. A ta první taky nevypadá marně. Ta hláška mně dostala.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mish@: musím sa priznať, že pri Rules of Attraction som doslova vyberala ktorú vtipnú hlášku poslať. Tá kniha je super, len najprv odporúčam prečítať prvú časť - Perfect Chemistry. Každá kniha má síce iné hlavné postavy ale svojim spôsobom na seba trochu nadväzujú...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Judit: JO, ve vtipných hláškách se mi taky vždycky špatně vybírá. Ostatní dvě kategorie silně zaostávají. Ne že by takové momenty nebyly, ale spíš si nikdy nespomenu, abych si je hnedka napsala a pak je zapomenu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéj, tá romantická scéna z Triašky utkvela v pamäti aj mne :)

    OdpovedaťOdstrániť