sobota 22. januára 2011

Quote of the Week (4)


Na dnešný výber som zvlášť hrdá. Hlavne na moju romantickú scénu. Ale nebudem radšej prebiehať. Prečítajte si moje dnešné tri "Quotes of the Week" - vtipnú, zamilovanú,pamätnú

VTIPNÁ SCÉNA


Dnes vybratá z Last Sacrifice, finálnej knihy Vampírskej Akadémie a je to malá ukážka Christianovej podarenej žiarlivosti :)

"This," said Adrian grandly, "is Blake Lazar."
"It's nice to meet you," she (Lissa) said.
Blake smiled radiantly.
"May I call you Vasilisa?"
"You can call me Lissa."
"You can also," added Christian, "let go of her hand now.

"Toto" vyhlásil Adrian veľkolepo "je Blake Lazar."
"Rada ťa spoznávam." povedala Lissa.
Blake sa oslnivo usmial.
"Môžem Vás volať Vasilisa?"
"Pokjne ma volaj Lissa."
"Tiež môžeš pokojne," dodal Christian, "pustiť jej ruku."

ROMANTICKÁ SCÉNA

Tak, dnes som sa rozhodla pre jednu z najromantickejších scén, aké som kedy čítala. Alebo teda aspoň úryvok z nej, pretože celá je príliš dlhá a príliš krásna a dojímavá a mohlo by sa stať, že by ste hneď zanechali to, čo čítate len aby ste sa mohli pustiť do tejto knihy. A to predsa nechceme nie? :) Ha! Stavím sa že ste nečakali, že niekde na svete existujú knihy minimálne tak romantické, ako Rómeo a Júila, alebo Pýcha a Predsudok a že o nich tu na Slovensku a v Čechách takmer nikto nevie. A pritom prvý diel, Cizinka, je už dávno k dostatiu. Ja vám ponúkam scénu medzi dvoma hlavnými postavami Jamiem a Claire z druhého dielu, Dragonfly in Amber.

"I will find you," he whispered in my ear. "I promise. If I must endure two hundred years of purgatory, two hundred years without you - then that is my punishment, which I have earned for my crimes. For I have lied, and killed, and stolen; betrayed and broken trust. But there is the one thing that shall lie in the balance. When I shall stand before God, I shall have one thing to say, to weigh against the rest."
His voice dropped, nearly to a whisper, and his arms tightened around me.
"Lord, ye gave me a rare woman, and God! I loved her well."

Veľmi voľný preklad:

"Nájdem ťa," zašepkal mi do ucha. "Prisahám. Ak budem musieť pretrpieť dvesto rokov očistca, dvesto rokov bez teba - potom je to môj trest, ktorý som si za svoje zločiny zaslúžil. Pretože som klamal, zabíjal a kradol; zradil a sklamal dôveru. Ale je tu jedna vec, ktorá môže dať všetko do rovnováhy. Keď budem stáť pred Bohom, poviem mu jednu vec, ktorá vyváži moje zločiny."
Jeho hlas sa stíšil takmer na šepotanie a jeho ramená sa okolo mňa zovreli ešte pevnejšie.
"Pane, obdaril si ma nezvyčajnou ženou a Bože! Miloval som ju z celého srdca."

SILNÝ MOMENT

Dnes skôr veľm VEĽMI pravdivý výrok, ktorý som našla v jednej mojej čerstvo rozčítanej knihe od Karen Marie Moning - Darkfever.

"Movies tell you what to think. A good book lets you choose a few thoughts for yourself. Movies show you the pink house. A good book tells you there's a pink house and lets you paint some of the finishing touches,
maybe choose the roof style, park your own car out front."

"Filmy vám povedia, čo si máte myslieť. Dobrá kniha vás nechá vybrať si niekoľko vlastných myšlienok. Filmy vám ukážu ružový dom. Dobrá kniha vám povie, že existuje ružový dom a nechá vás vymaľovať si niekoľko miestečok, možno aj vybrať štýl strechy a zaparkovať pred domom vaše vlastné auto."


Ak sa vám moja rubrika páčila, môžete si ísť pozrieť aké výroky si na dnes vybrali niektoré ostatné blogy alebo sa rovno pridať k nám.
Upozorňujem, že na ostatných blogoch sa Quote of the Week môžu objaviť kedykoľvek v priebehu dňa a teda ich v tejto chvíli ešte nemusíte nájsť všade.
Ak máte záujem usporiadávať na vašom blogu svoje vlastné Quote of the Week, zamierte SEM pre presnejšie pravidlá.



8 komentárov:

  1. Tretí výrok je super^^

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Darkfever? Copak mi to tajíš? :) Tak to jsem zvědavá, co na to řekneš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Poslední oběť :) už se nemůžu dočkat až to výjde u nás... jinak jako vždy moc povedené :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Seesen: Šak práve pred tebou tajím, lebo som videla tie tvoje 2 hviezdičky tak ma až prestriklo :D Ale zatiaľ je to fajn, aj keď som prešla len pár strán (prioritou je momentálne Dark Divine). Čítala si aj zvyšné diely?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny výber, hlavne sa mi páči silný moment - dokonale s myšlienkou súhlasím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tenhle moment z LS se mi taky strašně líbí. Chctěla jsme ho použít ale nakonec jsem vybrala něco jiného:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Třetí výrok nejlepší, jelikož je to pravda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Judit: Další jsem zatím nečetla, ale mám to v plánu, tak hrozné to nebylo, váhala jsem mezi hodnocením 2 a 3.. začátek se mi opravdu líbil, jen mě to jako celek tak trochu vykolejilo :D Ale je možné že se to ještě rozjede, nebo že tobě se zalíbí, však mě znáš :)
    Ale ten výrok si pamatuju a je to svatá pravda :)

    OdpovedaťOdstrániť