piatok 28. januára 2011

A vy ste EŠTE STÁLE nečítali Hry o Život?!

S radosťou vám oznamujem, že sa nám pred časom podarilo spracovať ďalšieho človeka, aby dal šancu sérii Hry o život/Hunger Games. Stormy stiahla 3 knihy v rekordnom čase, a keď hovorím rekordnom, myslím tým REKORDNOM (vážne sa bojím, že toho posledne dni veľa nenaspala) a dnes nám poslala svoj bezprostredný dojem po dočítaní Drozdajky. S jej povolením vám ho preposielam aby som tak šírila ďalej osvetu:



"Ako určite viete, som neskutočným fanúšikom kníh. Je mi jedno o aký žáner ide, je hlavné, že to je kniha, ktorú môžem držať v rukách a listovať si v nej a opätovne si čítať moje obľúbené pasáže.
Páčia sa mi všetky knihy, sem tam sa nájde červivé jablko, na ktoré sa dívam s miernym odporom, ale to bude očividne len tým, že mi kniha nesadla. Je však málo kníh, pri ktorých neviem čo povedať.
Pri tejto trilógii nemám slov. V noci sa mi sníva s Katniss a Peetom, prežívam s nimi ich úlohy v aréne a prichádzam o najbližších. A som rada, že mám všetky tri knižky v poličke, pretože sú to jedny z najlepších kníh, aké som v živote čítala :) Suzanne Collinsová sa vie tak dokonale hrať so slovami, že som doslova užasnutá.
Pri druhej časti som mala trošku strach, pretože jednotka bola vynikajúca a veľakrát sa stáva, že pokračovanie je slabé. Ale pri tejto trilógii sa to len a len gradovalo, až náš čakalo veľkolepé vyvrcholenie.
Ďakujem všetkým, čo mi túto knihu odporučili a hlavne vám, pretože vaše recenzie ma dokopali pustiť sa do tejto série. V mojej duši narástla krásna púpava, ktorá symbolizuje nádej. Premýšľam, akú nádej to vzkriesilo vo mne. Nemám poňatia, ale raz nato snáď prídem! :)
A pre tých, čo knižky nečítali: určite sa do nich pustite, určite nebudete ohromení menej, ako som bola ja :)"

13 komentárov:

  1. :) Dnes som si to požičala z knižnice a neviem sa toho dočkať :):):) Ďakujem za tip:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No nemáš za čo, potom daj veideť, ako sa páčilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úplne úžasná kniha,vlastne si ani nepamätám kedy vo mne kniha zanechala lepší pocit.Autorka sa úplne zžila s postavami a priznám sa že ja tiež.Hlavne preto,že to nie je typický príbeh, ktorých sa dnes vydávajú tisícky.Žiadne povrchné ani trápne klišé,zamilované pohľady,po ktorých sa hlavní hrdinovia na seba vrhnú.Všetko proste má hlbší zmysel.
    A zato,že som si túto skvelú knihu prečítala vďačím len a len tomuto blogu...Takže hovorím jedno obrovské ĎAKUJEM.Je to naozaj krásny blog a každý deň tu je veľa nových a hlavne zaujímavých informácií,určite v tom pokračuj aj naďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem a červenám sa. Aj môj blog sa červená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Možno by si mohla skúsiť červený cover ;)
    Len kde preboha berieš tie dobré tipy?:D ja som na internete zavesená skoro stále a na takéto dobré knihy skoro nikdy nenarazím.Aj keď to môže byť tým,že čo sa týka prezentácie kníh na Slovensku poväčšine je to dosť úbohé.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak tipy beriem od ostatných blogeriek a od ľudí zo stránky Goodreads ale ak by som sa mala vyslovene spoliehať len na slovenské zdroje, nebolo by to tu rozhodne také pestré a často aktualizované :)
    Ale myslím si, že naše vydavateľstvá sa začínajú snažiť a je už len otázkou času, kedy aj u nás vypukne knižný boom.
    A ty nevieš po anglicky vôbec vôbec? Pretože niekedy sa aj so základmi dajú narobiť divy a rozšíriť obzory :) Len sa toho netreba báť.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nie,nie :D práveže viem po anglicky celkom dobre(v rámci možností).Ale trochu sa bojím niečo si už aj kúpiť v angličtine pretože práve teraz mi na poličke leží Fallen,s ktorého som za mesiac prečítala asi len 2 kapitoly:D je to dosť ťažké a to ešte pracujem aj asi s troma ang.slovníkmi.Najväčší problém mi robia hlavne hovorové výrazy,ktoré niekedy neviem preložiť:D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no v prvom rade sa nesnaž prekladať si všetky výrazy ale len to, čo nutne potrebuješ k tomu, aby si porozumela článku. Zbytok si potom vydedukuješ aj bez slovníka na základe sedliackeho rozumu :)
    A keďže som Fallen ešte nečítala, neviem povedať akú úroveň angličtiny to má ale viem, že napríklad Hush Hush a Crescendo sú dosť náročné niekedy aj pre mňa. Jednoducho sa číta Richelle Mead (Vampire Academy) Meg Cabotová (Mediator alebo Where R U séria)alebo Kimberly Derting (The Body Finder). Niekedy sa možno len musíš dostať cez ten ťažký začiatok a potom to už pôjde. Alebo by si si mohla vybrať nejakú knihu, ktorú si čítala po slovensky, páčila sa ti a chcela by si si ju prečítať znovu a prečítať si ju v aj. Tak budeš mať isté, že ťa bude baviť a že budeš aspoň približne vedieť čo sa v knihe deje.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Teraz sa cítim trochu blbo,ale prekladala som to úplne naopak :D všetko,ale úplne všetko :D
    Myslím,že to radšej vyskúšam tým tvojím spôsobom.Diki za tie tipy na knihy,určite to niekde pozriem.A idem to asi aj hneď vyskúšať na Fallen :D Ale ešte ma tak napadlo,nevieš náhodou kdeby som zohnala toho Mediátora po slovensky? pretože už som túto knihu hladala aj pred tým a všade o nej buď nepočuli alebo je vypredaná a na internetových kníhkupectvách ju už neposielajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Určite vyskúšaj rôzne spôsoby čítania a uvidíš, ktorý ti pôjde najlepšie. Prečítaj si bez slovníka nejaký odstavec, zisti či si zhruba pochopila o čo tam ide a ak áno, ideš ďalej a nezdržuješ sa zbytočným prekladaním hlúpostí. Postupne sa na teba všetko nalepí :)
    Čítala si už Vampire Academy? Ak nie a nie si zaryte proti upírom tak veľmi odporúčam, je to výborná séria (aj keď názov tomu možno až tak nenasvedčuje) a hlavne má porovnateľne jednoduchšiu angličtinu, než ostatné knihy.
    Čo sa týka Mediátora, to ani neviem o tom, že by mal byť preložený do slovenčiny...dá sa zohnať v češtine ale o slovenskom jazyku nič neviem. ak si presvedčená že bol určite preložený do SK, tak skús ešte knižnice.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ešte nie,nie som proti upírom len už som toho čítala toľko,že som si momentálne od nich dala nachvílu pauzu.A hlavne po poslednej škole noci... Ale keď tam je tá lahšia angličtina tak to teda vyskúšam.
    Prepáč píšem tu bludy :D Jasné myslela som to v CZ.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak v tom prípade: http://www.gorila.sk/product/152341 :)

    Cez gorilu nakupujem aj ja a mám s nimi zatiaľ dobré skúsenosti, plus majú jednu z najlacnejších dobierok.

    Ja som zas nečítala školu noci ale z rozprávanie tých, čp čítali obidve série viem, že Vampire Academy sa so Školou noci nedá ani porovnávať, hoci názvy sú si podobné. Neviem si predstaviť, že by sa ti VA knihy nepáčili, má to všetko - akciu, napätie, neskutočne krásnu romantickú zápletku a výborné postavy. Určite tomu daj šancu, ak budeš mať príležitosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť