utorok 22. marca 2011

Novinky s príchuťou Nástrojov smrti a Hier o život

Fúha, 3 dni bez akejkoľvek aktualizácie...rozmýšľam, či ž som niekedy mala takú dlhú medzeru. Mrzí ma, že nestíham písať články denno-denne, ako som to robila kedysi. Mrzí ma to, ale akútne sa s tým nedá nič robiť. Píšem bakalárku, učím sa na blížiace sa skúšky a štátnice a mojim jediným potešením je, že popri tom po večeroch čítam knihy.

Momentálne mám rozčítaných  niekoľkých skvelých kníh a ku každej jednej sa chystám napísať recenziu. Rada by som to stihnúť do konca marca, maximálne začiatku apríla, takže určite chápete, kde teraz ležia moje priority.  Každopádne, nezúfajte! Nikdy by som si vás nedovolila pripraviť o dôležité veci, o všetkých nových ohlásených vydaniach alebo podstatných novinkách sa dozviete včas. Problém skôr je, že v poslednej dobe ich nejako ubúda, nič zásadné zo slovenského knižného trhu som sa nedozvedela a tak sa dovoľujem mierne obrániť, že celé to ticho nie je spôsobené iba mojou zaneprázdnenosťou. Všetko je to však určite len dočasný stav a predpokladám, že sa v budúcnosti môžete tešiť na veľa veľa skvelých noviniek.

Ak ma sledujete na Twitteri, ste asi trochu viac v obraze, ale ak nie, mám pre vás tri zaujímavé odkazy. Prvé dve sa týkajú kníh Nástroje smrti od Cassandry Clare a nadväzujú jedna na druhú.
Cassandra pred nejakým časom uverejnila úryvok z knihy City of Fallen Angels, štvrtého dielu Nástrojov Smrti, ktorý vychádza už 5.4.2011. Úryvok dostal názov "Dirty Sexy Alley Scene" aka "DSAS" aka "Neslušná sexy scéna zo zašitej uličky" a jej hlavnými protagonistami sú Jace, Clary a žiadne zábrany :) Prečítať si ju môžete napríklad TOMTO MIESTE, bohužiaľ naozaj nemám čas prekladať ju :(
Teraz ma ale napadlo, ak tento post číta Seesen - Nemáš to náhodou preložené niekde na svojej stránke? Ak áno, možno by sa niektorí potešili, ak by si nám do komentárov hodila odkaz :)

Ešte možno trochu viac zaujímavejšie pre vás bude, ak vám oznámim, že včera bola na internete zverejnená vizuálne spracovaná DSAS, ktorá mala byť pôvodne súčasťou traileru k CoFA, no nakoniec bola príliš...ehm...rozpálená a tak ju odtiaľ vystrihli. V celej paráde si ju môžete pozrieť hneď po tom, čo rozlúštite heslo, vymyslené našou Cassandrou. Na siedmich stránkach nájdete postupne 7 písmen, ktoré vám, ak ich správne zoradíte, dajú jednoduché heslo (nemali by ste s ním mať problém, ani keď neviete po anglicky, nakoľko je to MENO). Toto heslo potom zadáte na stránke s videom a pozriete si ho. Celý lov sa začína na CASSANDRINEJ STRÁNKE a odtiaľ sa postupne dostanete na všetky potrebné stránky, obsahujúce dané písmenká a nakoniec spomínané video. Je to trochu zložitejší proces, ale výsledok vážne stojí za to :)

Posledná správa sa netýka Nástrojov smrti ale rovnako výbornej série Hry o život. Autorka série, Suzanne Collins, napísala svojim fanúšikom otvorený list, v ktorom sa zdôveruje so svojim názorom na  obsadenie herečky Jennifer Lawrence do role Katniss. V originále si list môžete prečítať napríklad TU. Znovu sa ospravedlňujem, nemám momentálne čas list prekladať do slovenčiny, no neskôr by som sa k tomu mohla dostať, ak by bol záujem.

Ďalšie novinky o kastingu hercov či už do filmu City of Bones alebo Hunger Games zatiaľ nie sú, všetky ostatné informácie-neinformácie sú vlastne len špekulácie a dohady a na oficiálne slovo od tvorcov filmov sa ešte stále čaká. Osobne dúfam, že sa niečo nové dozvieme už v najbližších dňoch, inak ma z toho čakania porazí.

To je odo mňa zatiaľ všetko, najbližšie čakajte recenzie na Nočný Tieň a Percyho Jacksona: Boj o Labyrint.

2 komentáre:

  1. Že váháš, tenhle překlad jsem si přece nechat ujít nemohla! :) DSAS scéna česky zde > http://bit.ly/e4m5Ak
    *znovu si jde pustit neslušné video* :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lol, to si robite srandu? Ta scena je tak priserna... ti "herci-wannabes" su otrasni a neprirodzeni. Rehotala som sa cely cas co som to pozerala. A ta EMO Isabelle na konci... :D Za hlavu som sa chytala uz pri pozerani prveho COFA traileru, toto je ale asi este horsie.
    Casting TMI mi v poslednej dobe robi starosti - Cassandra Clare rozbehla kampan za Maxa Ironsa, ktory teda rozhodne nie je idealny Jace... dufam, ze ten osial vsetkych rychlo prejde (ako to bolo aj s Douglasom Boothom) a vratime sa spät k Alexovi. :)

    OdpovedaťOdstrániť