utorok 5. apríla 2011

Knižné flashky #2

Dnes vám poskytnem niekoľko rýchlych správ, ktoré som nazbierala počas uplynulého týždňa. Mala som ešte pre vás na dnes pripravenú knižnú reťazovku, ktorú objavila Luu a podala ju ďalej, ale nakoniec som sa rozhodla nastaviť odoslanie príspevku až na zajtra, aby som vás teraz takto na večer nezasypala článkami.
Jasné, takže k tým novinkám:


  • Dnes v USA okrem iného vychádzajú dve knižné hviezdy, Where She Went, pokračovanie knihy If I Stay/Ak zostanem od Gayle Formanovej a City of Fallen Angels, 4. diel Nástrojov smrti jednej z najpredávanejších sérií sveta, autorky Cassandry Clare. Na koľko na knihu CoFA bolo vydané prísne embargo, do dnešného dňa na ňu neexistovala jedna jediná reakcia od čitateľa. Od dnes však už Twitter postupne zapĺňajú prvé fanúšikovské dojmy a zatiaľ sú ohlasy priam skvelé! Moja kópia CoFA je práve na ceste z BookDepository ku mne domov, tak dúfam, že nebudem čakať večnosť. Where She Went je niečo, na čo sa teším ešte možno o niečo viac než na CoFA ale túto knihu mi z BD odoslali už pred pár dňami a teda predpokladám, že do mojich rúk dorazí ešte o niečo skôr.
 PS: Práve kolujú informácie, že City of Fallen Angels je už v niektorých amerických kníhkupectvách po       necelom dni von úplne vypredané!


  • Ďalšia správa je z domova, alebo teda aspoň zo susedstva - dnes totiž v ČR vychádza tretí a zároveň záverečný diel Hier o život (nie som si istá, ale v ČR má prvý diel asi názov Aréna smrti , opravte ma, ak sa mýlim) - Síla vzdoru!  Na Slovensku túto knihu môžete poznať pod názvom Drozdajka a je to jedna z mála kníh, ktoré u nás vyšli skôr než v Čechách. 



  • Posledné dve dnešné novinky sa budú týkať filmových spracovaní knižných bestsellerov. Prvá novinka je o filme Hunger Games (Hry o život, Aréna smrti). K Jennifer Lawrence, ktorá bola pred časom obsadená do úlohy Katniss sa včera pridali aj Josh Hutcherson ako Peeta a Liam Hemsworth ako Gale. Prvé ohlasy skalných fanúšikov nie sú veľmi pozitívne, no v TOMTO ČLÁNKU, ktorý vyšiel dnes tvorcovia filmu spolu s autorkou knihy Suzanne Collins vyjadrili svoje presvedčenie, že vybrali najlepšie ako mohli a že títo dvaja mladí herci sú naozaj pre svoje úlohy ako stvorení. Nuž, uvidíme, filmová technika dokáže robiť zázraky, zatiaľ čo s hereckým nadaním sa človek musí narodiť. Ak Josh a Liam naozaj vedia hrať, tak ja som spokojná. 



  • Ďalšia filmová novinka nie je ani tak novinka ako update, ktorý som vám sľúbila priebežne poskytovať. Ešte stále nepoznáme meno osoby, ktorá si zahrá vo filmovej verzii City of Bones Jaca Waylanda, no pomaly ale isto sa už blížime k rozuzleniu. Producenti už uzavreli kasting a údajne  vytipovali niekoľkých hercov, ktorí majú nádej splašiť svoju životnú úlohu. Títo herci už dokonca absolvovali aj spoločné čítanie textov spolu s Lily Collins, ktorá vo filme tvárni postavu Clary Fray. Napriek tomu, čo sa o Alexovi Pettyferovi v posledných týždňoch nahovorilo, režisér ho ešte stále ako Jaca zvažuje a v tejto chvíli sa nachádza v úzkom výbere. Alex tiež absolvoval čítanie textov s Lily a dokonca si s režisérom vymieňa sms-ky (whatever that menas). 


Tak a to je na dnes všetko, ešte by som vás chcela upozorniť na súťaž o knihu Krásní mrtví, ktorá prebieha na Seeseninom blogu Imaginary Whispers, tak si bežte skúsiť svoje šťastie.

Áááá to je na dnes všetko :)

4 komentáre:

  1. Jé, ďakujem vela pekne :) (A jak krásně jsi mě vyskloňovala) :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jestli Alex nebude hrát v MI, tak si někam půjdu stěžovat... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Seesen: vyzerá to vtipne, ale je to gramaticky správne, nie? :D

    Kacennnka: Radšej rátaj aj s takou možnosťou, Alex má poriadnu konkurenciu v mladých neopozeraných hercoch ktorý tiež majú celkom fajn potenciál. Ja si však tiež veľmi prajem, aby vybrali Alexa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přesně tak. Určitě jsou lepší herci, ale Jace by měl prostě hrát Alex... :)

    OdpovedaťOdstrániť