sobota 16. apríla 2011

Ako ebooky dobyli Slovensko

Dobré správy pre milovníkov elektronických kníh!
Včera, t.j. 15. apríla vydavateľstvo Fragment uviedlo na trh niekoľko obľúbených titulov aj v elektronickej podobe a tak si ich teraz budú konečne môcť vychutnať všetci majitelia čítačiek, tabletov alebo aspoň trochu modernejších mobilných telefónov bez toho, aby museli vytiahnúť päty z domu alebo čakať niekoľko dní, kým im z internetového kníhkupectva zašlú objednanú knihu. 


Elektronické knihy, medzi ktoré patria napríklad aj také lákavé tituly ako sú Upírske denníky, Mariotovi dediči, Odkaz Dračích jazdcov a prvé tri časti edície Percy Jackson, sa nachádzajú v chránenom formáte EPUB a podľa samotného vydavateľstva by nám mali ušetriť 30 až 50% výdavkov, ktoré idú na tlačené knihy.

V máji sa potom môžeme tešiť na ďalšie knižné hity ako edície Podzemie či Tajomný gobelín a ani to samozrejme nie je všetko, pretože tituly budú stále pribúdať.
Akonáhle budú prvé elektronické knihy od Fragmentu k dispozícii, zakúpiť si ich budete môcť na stránkach internetového kníhkupectva martinus.sk

A ako sa k samotnému fenoménu čítania v elektronickej podobe vyjadruje riaditeľka vydavateľstva Fragment PhDr. Iveta Kuzmová?

„Nebojíme sa, že elektronické knihy vytlačia knihy v tlačenej podobe. Práve naopak, elektronické knihy podporia ľudí, a najmä mládež, aby čítali viac, a preto sa aj my radi prispôsobíme požiadavkám čitateľov tým, že im umožníme kúpiť si naše knihy nielen v tlačenej, ale aj v elektronickej podobe.“

A čo si o tom myslíte vy? Ste radi, že sa ebooky dostávaju konečne aj na slovenský trh, alebo sa obávate, že o chvíľu všetci zlenivieme a nikto už viac nebude stáť o tlačené knihy? Chystáte sa využiť ponuku elektronických kníh, alebo ostanete verní starej klasike? Svoje názory, ako vždy, môžete vyjadriť v kometároch pod článkom. 

3 komentáre:

  1. Zatiaľ k tomuto nemám žiaden postoj, myslím si ale, že sa v budúcnosti tomuto nevyhnem.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. konecnee aj ked kniha je len kniha a hlavne ked obalka knihy je je zaujimava

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no mna tak strasne bolia oci ked citam e-book, ze tak skoro sa klasickej vtylacenej verzii nevzdam :D aj ked by bolo omnoho vyvhodnejsie pre moje studentske vrecko kupovat e-booky :/

    OdpovedaťOdstrániť