štvrtok 15. decembra 2011

Exkluzívne: Ukážka z knihy DIVERGENCIA + SÚŤAŽ!

Hádajte, čo pre vás mám! Hádajte, čo pre vás mám! Teda už to asi viete, keď ste si prečítali nadpis článku ale aj tak vám to poviem: UKÁŽKU Z DIVERGENCIE!

Tak je to, presne mesiac pred vydaním si môžete prečítať prvých 5 kapitol z knihy, ktorá sa len pred pár dňami stala celkovým víťazom Goodreads Choice Awards.

A to nie je všetko! Ak správne odpoviete na otázku, budete zaradení do losovania o Divergenciu, ktorú pre túto príležitosť do súťaže ochotne venovalo vydavateľstvo SLOVART, za čo mu touto cestou ešte raz ďakujem.

Tentokrát som sa rozhodla súťaž otvoriť iba Slovákom, nakoľko sa jedná o takú menšiu oslavu vydania Divergencie práve na Slovensku a Česi onedlho aj tak dostanú svoj vlastný preklad :) Väčšinou to veľmi neriešim, ale teraz mi to prišlo iba také logické a myslím si že aj spravodlivé.
Nezabudnite, že do 22.12 prebieha Vianočná giveaway, ktorá je otvorená pre SR aj ČR.

V ukážke hlavná hrdinka Tris absolvuje test, ktorý jej má pomôcť vybrať jednu z 5 frakcií, do ktorej sa obyvatelia postapokalyptického Chicaga rozdeľujú na základe svojich vlastností: Sebazaprenie, Otvorenosť, Informovanosť, Harmóniu alebo Neohrozenosť.
Otázka znie jednoducho:

Do akej frakcie zaradí nakoniec test Beatrice? 


Už ste si určite domysleli, že odpoveď na otázku nájdete v ukážke. Prečítajte si ju POZORNE, je to menší chyták. Tak šup-šup čítať a potom vyplniť súťažný formulár umiestnený pod ukážkou. Pravidlá sú veľmi jednoduché, žiadne extra vstupy. Do losovania, ktoré sa uskutoční 15.1 23.1, teda v deň vydania Divergencie, budú zaradené všetky správne odpovede.

Veronica Roth - Divergencia (anotácia)


Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...

Veronica Roth - Divergencia (UKÁŽKA)

A hor sa do súťaženia! NEZVEREJŇUJTE VAŠE TIPY NA ODPOVEĎ V KOMENTÁROCH. Zbytočne si tým znižujete šance na výhru a kazíte zábavu :) Pre zaradenie do súťaže vyplňte súťažný formulár:

10 komentárov:

  1. Judit, je to Neohrozenosť, nie Nerozhodnosť:) Erik

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vidíš, to tak keď vypnem mozog a potom niečo píšem :) Ďakujem za upozornenie, už je to opravené.

    (Aj keď neviem, čo máš proti Nerozhodnosti :D - tu sa mal dostať povinne každý, čo sa dlho rozhoduje ktorú frakciu si má vybrať.)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tá ukážka je úžasná, som bola taká napätá, čo si vyberie :DD ešte mesiac čakať, to je strašné !! :D
    a ešte treba poďakovať za súťaž -- ďakujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O moj Bože zimomrivky uplne všade normalne som skoro besná :D chcem vediet viac och nech je už Január :) zase to budem zbytok dna predychavat :D
    Super napad na super sutaž ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Som rada, že sa vám ukážka páči, tá kniha je fakt niečo a celý ten rozruch, ktorý okolo nej je je úplne oprávnený :)

    A čo sa týka súťaže, nemáte za čo, držím palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. po druhom prečítaní ukážky viem že moja odpoved je nesprávna :D dammit neva :D ale aj tak sa na knihu teším :) brúsim si na nu zuby odkedy vyšla ale dáko sa mi to stále nepodarilo si ju prečítať ale už konečne bude na slovensku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Stylem mi trošku připomíná Hunger games, ale ty byly perfektní a ukázka vyzerá dobře, takž snad to brzy vyjde i u nás :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suhlasim,mne Tris v niektorych chvilach pripomina Katniss z Hunger games

      Odstrániť
  8. Náhodou som narazila na tento tvoj blog, keď som hľadala nejaké info o knihe City of Bones a dá mi teda zabrať, kým prečítam všetky články, lebo tvoj štýl písania je taký úžasný a myslím, že viac tipov na skvelé knihy a recenzie na ne určite nenájdem na žiadnej inej (slovenskej) stránke. A na súťaže moc nie som, ale keď som sa začítala do tejto ukážky a dočítala som ju až do konca, tak som sa rozhodla, že ju jednoducho musím mať a musím si ju prečítať! A bude len bonus, keď to budem môcť urobiť zadarmo, čiže mi nedalo nezapojiť sa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak toto bude úžasná kniha 8D Aj keď tvoju super súťaž náhodou nevyhrám, určite si ju kúpim 8D Je veľmi zaujímavá, myslím, že takéto niečo som ešte nečítala. Frakcie? Tak to je novinka 8D

    OdpovedaťOdstrániť