pondelok 23. januára 2012

Výherca knihy Divergencia!

Od 15. decembra ste nielenže mali možnosť prečítať si ukážku z dnes vychádzajúcej knihy - Divergencie - ale správnym odpovedaním na otázku taktiež vstúpiť do súťaže o jednu z kópií.

Asi pochybujem že toto niekto číta ešte pred tým, než si kukne meno výhercu, ale tak tvárme sa že hej a poďme si povedať správnu odpoveď. Otázka nebola podľa mňa zákerná, ale trebalo si ju pozorne prečítať, pretože to bol predsa len taký malilililinký chyták. Na ktorý sa nachytalo cca 40 ľudí :/ Čo síce znie hrôzostrašne ale v porovnaní s počtom všetkých zúčastnených (ktorý bol asi rekordný) to je len taký zlomok.

Na otázku Do akej frakcie zaradí nakoniec test Beatrice? som čakala veľmi jednoduchú a stručnú odpoveď: do žiadnej. Test nikoho nikam nezaradzuje, test vám ponúkne určitú frakciu a vy sa do nej zaradiť môžete alebo nemusíte. Keďže Beatrice je divergentná, test jej dal nie jednu ale rovno TRI možnosti: SEBAZAPRENIE, INFORMOVANOSŤ A NEOHROZENOSŤ. Tu sa úloha testu končí.

Samozrejme si uvedomujem, že je rozdiel čítať nejaký úryvok vytrhnutý z kontextu, ak ste nemali možnosť čítať celú knihu. Súvislosti ľahko uniknú a preto sa skláňam pred všetkými, ktorí sa v texte zorientovali. Bohužiaľ som nemohla uznávať odpovede, v ktorých ste písali, že test zaradil Beatrice do Neohrozenosti, pretože Beatrice sa do Neohrozenosti zaradila úplne sama a dobrovoľne na konci ukážky. Ak ste však písali, že test zaradí Beatrice do Divergencie, čo nebola veľmi presná odpoveď ale vzhľadom na možnosti ukážky ani nie úplne nesprávna, uznala som vám to. Rovnako, ako keď ste mi napísali, že Beatrice si síce vybrala Neohrozenosť, ale test jej zvolil ešte dve ďalšie frakcie. Proste brala som do úvahy takmer všetky variácie, keď sa tam správna odpoveď mihla aspoň na sekundu.

A teraz už prichádzam k tomu, čo ste si všetci prečítali ešte na samom začiatku: k menu šťastného výhercu alebo výherkyňe! A je ním/ňou:


LIENKA (mail začína na lenka2....), ktorej odpoveď znela: 

"test je nejednoznačný, Beatrice má rovnaké predpoklady pre sebazaprenie, informovanosť a neohrozenosť"

Blahoželám Lienke Lenke, budem ťa kontaktovať mailom v priebehu dnešného alebo zajtrajšieho dňa, prosím, ozvi sa späť čím skôr so svojou poštovou adresou.

Ostatní nezúfajte, od dnes si môžete Divergenciu zakúpiť snáď už kdekoľvek a verte, stojí to zato :) Ďakujem za hojnú účasť v súťaži a tešte sa na ďalšiu už čoskoro :)

11 komentárov:

  1. gratulujem :)

    a neboj články si čítame, teda aspoň ja :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ahoj, mám otázočku. kedy u nás vychádza divergencia?
    tu
    píšu, že až 31. 1.
    objednala som si ju u nich, teším sa na ňu ako malá od pondelka a teraz toto:(.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, to je zvláštne, už včera mi ktosi písal a mal presne ten istý problém...Na Martinuse je uvedené, že to už vyšlo a do obchodoch sa to tiež dostáva tento týždeň (najprv na západ, trošku neskôr asi na východ kvôli distribúcii) mám to potvrdené priamo od vydavateľstva. Takže odporúčam napísať do gorily a ohradiť sa, že kniha už vyšla, lebo kniha už skutočne vyšla.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ďakujem za radu:).
    napísala som do gorily a toto je odpoveď: " Ospravedlnujeme sa za sposobene nedorozumenie - informacie o dostupnosti a popis tovaru sa automaticky stahuje z databazy distribucie,takze my sme si dany termin manualne nezmenili a musel byt dovod,preco sa termin dostupnosti zmenil na 31.1.
    Kazdopadne pozerali sme aj konkurencne eshopy a knihu este nema nik fyzicky skladom,dokonca ani slovart."
    vyzerá to tak, že si budem ešte musieť na divergenciu počkať... a ja som sa tak tešila, že si ju cez víkend prečítam:(.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj,
    je to zvláštne, ale nemyslím si, že by Gorila klamala. Ak píšu, že to na sklade nemajú, tak to asi ešte vážne nedostali a myslím, že akonáhle to dostanú, pošlú ti bez ohľadu na to, či bude 31.1 alebo ešte nie. Mne príde divné len to, že v niektorých obchodoch už knihu majú, lebo viem o ľuďoch, čo si ju už kúpili a čítajú ju. Ale určite to nie je chyba Gorily aj keď ma veľmi mrzí, že musíš čakať...Ak by si veľmi chcela, určite by pochopili ak by si zrušila objednávku a kúpila si knihu v klasickom kamennom obchode. Ale je to na tebe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veď gorilu neobviňujem:), už som od nich kúpila kopec knižiek a všetko bolo ok. len ma zarazila zmena dátumu dodania.
    mohla by som sa opýtať v ktorých obchodoch ju majú?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Uf...to neviem či záleží na obchode, skôr by som povedala na vzdialenosti od Bratislavy :) Ale mohla by si skúsiť Pantu Rhei alebo nejaké iné väčšie kníhkupectvo u vás...vážne ťažko povedať, kde to už budú mať :(

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prepáčte že toto komentujem až takto, po polroku, no práve som "divergenciu" dočítala :) Je to naozaj úžasná kniha a okamžite sa zaradila medzi moje najoubľúbenejšie! Takže všetkým odporúčam ;) (Mám 14 rokov) Stále sa vraciam k niektorým úryvkom ( väčšinou sú to spoločné chvíle Tobiasa a Tris <3 ). Nedokážem sa zmieriť s tým že som ju už dočítala ;( trvalo mi to deň... Chcela by som sa opítať na pokračovanie knihy. Na obale je napísané: už na jeseň 2012 ale chcela som sa spítať či náhodou nevieš, ako sa bude volať a tak... :) Ďakujem za odpoveď.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kniha sa bude volať Rezistencia :) Už som ju čítala v angličtine a je úchvatná, páčila sa mi ešte viac než Divergencie, určite sa je na čo tešiť!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Žijem v zjednotenom štáte. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, takže jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť