streda 14. marca 2012

Cassandra Clare: filmové novinky a nová séria na ceste!

Už dávno som neprišla so žiadnymi novinkami ohľadom filmu City of Bones (Nástroje smrteľníkov #1). Prečo? Lebo žiadne neboli. Teda šuškalo sa o akýchsi problémoch v produkcii, čo ani nebolo tak šokujúce vzhľadom na to, že film mal byť pôvodne už niekedy v tomto čase dávno natočený. Cassandra Clare sa však nedávno na Twitteri rozhovorila a tu sú zozbierané informácie (ďakujem za ne najmä Dream.less a jej fantastickej českej fanstránke venovanej tejto sérii)

  • Už v lete minulého roku došlo k obrovskej zmene, kedy sa filmové štúdio Screen Gems rozhodlo vzdať tohto projektu a osud filmu začal byť veľmi neistý. Cassie však bola veľmi optimistická a sľubovala nám, že nič nie je tak hrozné, ako sa zdá. A jej sľuby naozaj neboli prázdne.
  • Najnovšie sa projekt nachádza pod záštitou spoločnosti Sony a bude sa meniť režisér (pôvodne mal film režírovať Scott Stewart.) 
  • Osud hercov stvárňujúcich Clary a Jaca - Lily Collins a Jamie Campbell Bowera - je zatiaľ nejasný, aj keď momentálne sa neuvažuje nad ich výmenou. Lily to má podľa mňa viac než isté, nakoľko sa aj v tejto chvíli stále aktívne podieľa na predpríprave filmu. S Jamiem to môže byť trochu viac na šikmej ploche ale ja osobne som si už na neho celkom zvykla a desím sa pomyslenia na to, koho iného by vybrali, ak by robili nové konkurzy.
  • Momentálne sa pracuje na obsadení ďalších vedľajšo-hlavných rolí. Najviac nás asi zaujíma, kto si zahrá Simona. Medzi fanúšikovskými favoritmi (ktorého navrhla aj samotná Cassandra) je aj Logan Lerman, známy napríklad z filmov o Percym Jacksonovi, či ako jeden z 3 mušketierov v najnovšom filmovom spracovaní. Lily Collins má tiež svoj tajný typ a úpenlivo pracuje na tom, abo ho do filmu presadila :)
  • Cassie sa v tejto chvíli nachádza v LA na stretnutí s producentmi a režisérom a dúfame, že nás už v skorej budúcnosti čakajú ďalšie novinky
  • Začiatok natáčania je zatiaľ stanovený na 15. augusta. Tak schválne...

Aby tých výborných správ nebolo dosť, Cassandra sa s nami podelila ešte o jednu :) Jej dlhoročne plánovaný projekt z prostredia Los Angeles a Shadowhunterov - THE DARK ARTIFICES dostal zelenú! Osobne ma táto správa hrozne potešila, pretože viem, ako veľmi Cassie záležalo, aby mohla tento príbeh rozpovedať. Mnohí skeptici a neprajníci už majú dosť sveta Lovcov tieňov a jej ďalšiu sériu berú len ako možnosť nabaliť sa (môžete si pozrieť niektoré divné reakcie na Twitteri, aj keď obrovské množstvo ohlasov je chvalabohu pozitívnych), ja vravím Go for it! :) Je pravda, že v tejto chvíli má rozpracované už dve série s podobným námetom, no všetci, čo sme TMI a ID čítali dobre vieme, aké sú tieto série aj napriek mnohým spoločným črtám odlišné a unikátne. Napísať TDA pre Cassandru nikdy nebol pochabý impulz, ako ju poznám, už v tejto chvíli má celú sériu premyslenú od začiatku do konca a hlavne ako sa vyjadrila v mnohých článkoch, vždy túžila v knihe spojiť jej dve lásky - Shadowhunterov a mesto kde vyrastala, LA.

A čo zatiaľ vieme o The Dark Artifices?

  • vydanie je naplánované na rok 2015
  • hlavnou hrdinkou bude Emma Carstairs (všimnite si prosím to priezvisko :)), hlavný hrdina jej bojový partner a pán Je To Komplikované - Julian Blackthorn
  • séria sa bude časovo odohrávať po skončení TMI

Ak ešte stále nie ste presvedčení, že ďalšia Shadowhunters séria je to pravé orechové vedzte, že Cassandra vždy píše viac vecí na raz a medzi horúcimi adeptmi v poradovníku je napríklad aj úplne nová epická fantasy séria, či moderné prevedenie jednej z kníh od Jane Austenovej. Ako sa vyjadrila sama Cassie, všetko bude, záleží len na tom, čo bude skôr :)

Ak by náhodou niekto zabudol, tak pripomínam, že Slovensko si na sérii Nástroje smrteľníkov začne pochutnávať už tento rok v máji :)

Čo hovoríte na tieto novinky? Sklamaní? Nadšení?

7 komentárov:

  1. Nadšená aj sklamaná....... Nadšená, že to vôbec všetko bude....Sklamaná, že to bude tak dlho trvať, TMI som prečítala na jeden dych a už sa teším na slovenské vydanie, pokračovania a film :D
    Dia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež sklamaná, že sa to všetko tak naťahovalo...Niekedy nechápem, že kadejaké pofidérne knihy už majú filmové verzie takmer hotové ( a to boli niektoré vydané minulý rok) a na TMI sa stále čaká a čaká...Ale snáď to bude aspoň stáť za to čakanie :)

      Odstrániť
  2. Kéž by se s filmem začalo něco dít! A kdyby byl obsazen Logan, tak by to bylo skvělé! Rozhodně bych ho v tom filmu viděla radši jak Jamieho, kterého si v roli Jace neumím představit ^^... Ale docela by mě zajímalo, kdo je ten tajný typ Lily. Někdo mě napadá a osobně pevně doufám, že zrovna toho nemyslí :D
    Co se týče knih... No, uvidíme co se z toho nakonec vyklube :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikdy nevieš, možno Lilyn tajný typ je práve Logan :D Ja by som ho hrozne chcela za Simona, dúfam, že to vyjde :)
      Jamie mi vôbec nepripomína Jaca ale kamera a make-up robia divy a je to dobrý herec...relatívne :D Hlavne, že už s tým konečne niečo robia.

      Odstrániť
    2. No možná, že to Logan je. :D A kdyby za Simona hrál, tak by to určitě bylo skvělé! Nedělá mi nejmenší problém si ho v té roli představit :)
      No, to je fakt. Kamera a make-up toho udělají hodně :D... Ale soudit jestli je či není dobrý herec si nedovolím, jelikož jsem s ním viděla jen málo filmů. Konkrétně jsem ho viděla ve filmu Sweeney Todd, kde nehrál špatně a pak v Novém Měsíci, tuším. A já osobně na Twilight ságu nemám tak kladný názor :D... Vím, že hraje ještě v seriálu Camelot, ale já nejsem schopná se donutit to shlédnout :D A teď jsem si vzpomněla, že se vlatně mihl ještě v Potterovi, nó ^^
      Ale ták... Uvidíme. Třeba mu nakonec ta role sedne :)

      Odstrániť
  3. Lyn_von_nightlight15. marca 2012 o 8:41

    Z filmu som totálne sklamaná, lebo som čakala ešte minulý rok, že už tento bude premiéra. Škoda no. Viem, že som chcela veľa.
    Ak ide o Logana Lermana, od radosti sa idem rozpadnúť a pevne dúfam, že ho nakoniec do roly Simona dosadia. Bolo by to úžasné! Aj keď je dosť možné, že by som dostala infarkt. :D :D
    O tej novej sérii som ešte nepočula, z čoho sa tiež teším :D Ak to bude rovnako super ako TID, tak sa asi neviem čo. Vec je istá: Cass mi vie spôsobiť obrovské problémy so srdcom. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Žijem v zjednotenom štáte. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, takže jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť