utorok 12. marca 2013

SÚŤAŽ: Ukáž, aký si fanúšik!

Však je čas na novú súťaž?
Tiež si myslím.

Vďaka vydavateľstvu CooBoo (Albatros Media), mám pre vás k dispozícii dve lákavé marcové novinky, ktoré však tentokrát nebudem rozdávať len tak za tri drepy. Budete si totiž musieť vyhrnúť rukávy a pracovať! :)

Najprv som trochu váhala nad pravidlami, pretože som si uvedomovala, že ak ich ponechám také, aké chcem, nebude vstup do súťaže pre každého rovnako jednoduchý/zložitý. Nejde len o talent na tieto veci, ale skôr o techniku, ktorú nemá každý k dispozícii. Nakoniec som ešte pravidlá asi tisíckrát pomenila a dúfam, že vďaka konečnej verzii sa do súťaže bude môcť zapojiť čo najviac ľudí a nikto nebude veľmi sklamaný.

Takže najprv nejaká motivácia - o čo sa bude súťažiť:



Juliette trávi stovky dní zatvorená v betónovej cele, ďaleko od všetkých, bez možnosti komunikácie, bez dotyku druhého človeka, zavrhnutá a sama. Pre svojich blízkych, spolužiakov a rodičov predstavuje hrozbu, ktorú treba pred svetom ukrývať. Keď sa jej niekto dotkne, začnú sa diať veci. Čudné veci. Zlé veci. Smrteľné veci. Nikto nevie, prečo je Juliettin dotyk smrteľný, no nový systém s ňou má veľké plány chce ju použiť ako svoju zbraň a jej ničivú silu sa chystá využiť v prospech skazeného sveta. Avšak Juliettina predstava je celkom iná. Jej dotyk je jej silou, no na to, ako s ňou naložiť príde až po tom, čo do jej opusteného života vstúpi Adam chlapec s tetovaním vtáka na hrudi, ktorý sa po celú dobu zjavuje v Juliettiných snoch a odhalí jej svet, o ktorom doposiaľ ani len netušila...




Na mieste, kde sa kedysi rozprestierala západná časť Spojených štátov, sa teraz nachádza Republika – štát, ktorý je súčasťou nikdy neutíchajúcej vojny s Kolóniami. Pätnásťročná June sa narodila v jednej z najbohatších štvrtí Republiky a vďaka svojmu nadaniu a disciplinovanosti sa pripravuje na sľubnú kariéru v najvyšších vojenských kruhoch. Day, ktorý je jej rovesníkom, naopak pochádza z chudobnej časti sektora Lake a už odmlada je najhľadanejším zločincom v krajine. Obaja pochádzajú z celkom odlišných svetov, a tak zdanlivo neexistuje žiaden dôvod, prečo by sa mali ich cesty niekedy pretnúť. No len dovtedy, kým nie je zavraždený Metias, brat June, a hlavným podozrivým sa stáva práve Day. Ten sa však snaží ochrániť svoju rodinu a June pomstiť smrť svojho brata. No v šokujúcom slede udalostí prichádzajú na to, že táto skutočnosť ich stavia proti sebe. A tak nastáva boj o holý život, boj o budúcnosť ľudstva, boj o skutočnú ľudskú slobodu. Legenda – kniha plná nepretržitej akcie, napätia, romantiky a neočakávaných zvratov či prekvapivých odhalení vás nenechá ani na chvíľu vydýchnuť!


Dalo by sa povedať, že obidve knihy patria momentálne do pomyslenej desiatky najpopulárnejších, ešte neukončených YA sérií, takže tešiť sa je určite na čo :) Ja osobne som čítala len Som roztrieštená a páčilo sa mi to veľmi veľmi, Legenda je údajne hlavne pre milovníkov Hier o život a podobných záležitostí.

Tak a teraz to najdôležitejšie, čo musíte pre výhru urobiť:

  • Vašou vstupenkou do súťaže bude obrázok.
  • Popúšťam uzdu vašej fantázii, ale bola by som rada, aby bol obrázok venovaný nejakej vašej obľúbenej knihe/postave/knižnému citátu a pod.
  • Bude sa v podstate jednať o fan art, pričom nemusíte nič kresliť, stačí použiť nejaký už existujúci obrázok, upraviť ho, popísať aaa...viete čo? Lepšie je raz vidieť, než dvakrát počuť čítať, takže tu máte ukážku toho, ako si to približne predstavujem:




  • Prosím len, aby boli všetky citáty v slovenčine/češtine a aby ste si takisto aj vybrali knihu, ktorá už bola vydaná v SR alebo ČR.
  • Viem, že nie všetci máte v počítači nainštalované Photoshopy a aj keď ich máte tak ešte nikde nie je napísané, že ich viete aj používať (to je napríklad aj môj prípad), takže ak sa aj tak chcete veľmi zúčastniť, postačí mi nejaký pekný jednoduchý nápis (výrok z knihy) alebo vymyslená básnička, ktorú ale tiež dáte do podoby obrázku. Niekedy je aj v jednoduchosti krása a na to by vám mal postačiť aj menej premakaný editor :)

Nasledujúce informácie sú veľmi dôležité! Nie preto, lebo sa rada hrám na slečnu direktorku ale preto, lebo mi tým pomôžete udržať poriadok v potenciálne hroziacom chaose:


  • Vaše výtvory mi posielajte na adresu myalternativeworld@gmail.com s predmetom: SÚŤAŽ
  • Do mailu uveďte svoje meno, pod ktorým súťažíte a názov obrázku 
  • Môžete pridať aj nejaký krátky komentár (napr. prečo ste si vybrali práve túto knihu, prečo ste sa obrázok rozhodli nazvať práve takto a pod.) a ja ho zverejním v popise obrázku.
  • Obrázok prihoďte do prílohy a označte ho názvom a menom, pod ktorým vstupujete do súťaže v tvare: nazovobrazku(meno).jpg
  • Posielajte mi len 1 obrázok! Viem, že pravdepodobne vytvoríte viac podarených verzií a nebudete si vedieť vybrať, ktorá je lepšia, ale prosím, nenechávajte toto ťažké rozhodnutie na mňa :D
  • Všetky vaše výtvory následne po uzávierke nahodím na FB stránku MAWOBu :)

Ako sa bude hodnotiť:
  • Prvú cenu získa ten obrázok, ktorý od vás dostane najviac lajkov. Výherca si bude môcť vybrať jednu z ponúkaných kníh.
  • Druhú knihu dostane autor toho obrázku, ktorý sa najviac bude páčiť mne :) Je to preto, aby sa súťaž nezvrhla na celoštátne naháňanie lajkov. Nikdy som nemala rada žiadosti od mojich kamarátov typu "prosím hlasuj za mňa tam a tam", nepríde mi to iba otravné ale taktiež nefér voči ostatným. Hrá sa predsa "len" o knihu nie o rodinný dom s bazénom, nechajme preto vyhrať skutočne toho najlepšieho.
  • No a v neposlednej rade som sa rozhodla odmeniť aj jedného z hlasujúcich. Čím, to sa dozviete neskôr :)

A ešte všeobecné informácie:
  • Súťažiť môžu Slováci aj Česi
  • Obrázky mi posielajte do 21. marca do polnoci
  • Hlasovanie na FB bude prebiehať od 22. do 31. marca
  • Výhercovia budú vyhlasení 1. apríla ;)

Teším sa na vaše krásne výtvory a držím palce!

17 komentárov:

  1. Len čo teraz, napadlo mi asi milión obľúbených kníh a postáv :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jee, ráda se zapojím! :D Skvělý nápad. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jejda, tak toto bude ťažké....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super súťaž....teraz si len vybrať správne..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty knížky jsou ve slovenštině?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Všetky fb "súťaže" vyhrávajú ľudia s najväčším počtom priateľov, nie najkrajšie diela... Tak hádam, v tomto prípade to bude inak :) Som zvedavá na tie výtvory :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja by som bola práve rada, ak by to bolo inak :) tak uvidíme...

      Odstrániť
  7. odoslané :) Spravila som to hneď v prvý deň a odoslala až teraz :D Super súťaž :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Citáty v češtině nebo slovenštině jsou na podobných obrázcích dost nešťastné. Většina fontů nebere háčky, čárky... Myslím, že angličtina je v tomto ohledu mnohem lepší a i na pohled tak nějak příjemnější :D budu diskvalifikována, pokud u ní zůstanu? Notoricky známé citáty lidé určitě znají i v originále ;) btw. mám tu hned tři obrázky, mezi nimiž se nedokážu rozhodnout, opravdu je nemůžu poslat všechny a nechat výběr na tobě? :D Jsem vážně bezradná :/ help!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, ak je to notorický známy citát tak ho tam daj, len prosím, ak by to šlo s tými háčikmi a čiarkami, tak niekde dole malým písmom napíš aspoň slovenský/český názov knihy, ktorej sa to týka :)

      Čo sa týka tých troch obrázkov - bohužiaľ v tom spočíva súťaženie, musíš risknúť a poslať ten, o ktorom si myslíš, že bude mať najväčší úspech :) Ak by si potom po súťaži mala záujem zverejniť aj ďalšie dva obrázky, kľudne mi ich môžeš poslať a ja ich pridám do albumu, ale ak by som to teraz povolila tebe, nikde nie je napísané, že by to odo mňa nezačali žiadať ďalší a tým by som už tiež nemohla povedať nie...tak snáď to zvládneš, vybrať ten naj naj :)

      Odstrániť
  9. Skvelé knihy :)
    mimochodom, ze je to ,,len" kniha? Tsss! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Odesláno před malou chvílí :) byl to těžký výběr, jen doufám, že e-mail dorazil a nikde se cestou neztratil :D a že jsem snad neporušila nějaké tvé soutěžní pravidlo :/ to by bylo nemilé...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. všetko došlo v poriadku, fanart je krásny! a neporušila si nijaké pravidlá, väčšinou to všetko boli len také žiadosti a pokyny ale za ich nedodržanie sa nechystám nikoho diskvalifikovať ani nič podobné. Chodia mi aj obrázky s anglickými citátmi, ja som žiadala slovenské/české hlavne kvôli vám, aby nebol nikto ukrátený o zážitok, ak nevie po anglicky a tiež aby ste neboli zbytočne ochudobení o "lajky" v prípade, že hlasujúci jednoducho nebudú vedieť, čo je tam napísané. Inak je to ale na vás, nechcem nikoho buzerovať, ide hlavne o zábavu :) A vďaka všetkým, čo sa rozhodli zapojiť - z vašich výtvorov ostávam v nemom úžase!

      Odstrániť