streda 29. januára 2014

Čo robiť s tvorivou krízou, keď vás chytí a nepustí

Moja tvorivá kríza dnešným dňom dosiahla svoj vrchol a rozhodla som sa podniknúť drastické kroky k vzkrieseniu blogu. Ono mne to po väčšine času ani nepríde také hrozné, lebo stále som aktívna na FB a viem že viete, že žijem a to mi častokrát stačí :D Ale potom keď prídem sem a vidím ako je tu mŕtvo, hrozne sa za seba hanbím :D 

Takže. Čo sa bude diať?

Celá štruktúra blogu (hlavne jednotlivých článkov) prejde rekonštrukciou. Viem, že som sa 4 roky mohla pýšiť, keď už ničím iným, tak aspoň originálnymi a miestami aj vtipnými článkami. Veľmi veľmi som sa snažila nestratiť tento imidž, nepokaziť si reputáciu neobsažnými a tuctovými článkami, až som došla do takého bodu, že som nebola ochotná publikovať NIČ, s čím by som nebola 100% spokojná. Momentálne mám v editori za posledných pár mesiacov rozpísaných namojdušu aspoň 20 článkov, ktoré nikdy neuzreli svetlo sveta, či už preto, lebo ma v strede ich písania prestala kopať múza a nebola som schopná ich dopísať, alebo som ich nepovažovala za dostatočne dobré na publikovanie, alebo som sa zasekla na dileme, či sa niekto neurazí, ak ich publikujem, či nie sú náhodou nejakým spôsobom útočné, či sa nedajú pochopiť dvojako a tď. a tď. Milión problémov a jediný výsledok bol ten, že mi to tu začalo zakapávať. 

Verím tomu, že pre vás budú zmeny na blogu viac pozitívne, než negatívne. Myslím si totiž, že okrem už vyššie spomínaného vám predsa len môžem ponúknuť ešte čosi lepšie - VEĽA INFORMÁCIÍ, mnohé z nich exkluzívne. 
Knižných blogov na internete pribúda a budem úprimná, ak sa nechcete stratiť v mori horlivých recenzentov, musíte robiť aj niečo iné, než horlivo recenzovať. Zopár blogerom sa to podarilo - niektorí využívajú svoj grafický talent a zmysel pre estetiku, niektorí vytvárajú vtipné a zaujímavé kvízy, niektorí sa zasa pýšia organizovaním rôznych knižných a blogerských akcií, niektorí sa dali na natáčanie videí...Ja som si začala tak trochu kopať vlastný hrob, pretože každým publikovaným článkom som sa snažila posúvať latku vyššie a vyššie a chcela som prekonať sama seba a miestami to bolo strašne ale strašne únavné a ako som už spomínala, v určitom bode som už nebola spokojná s absolútne ničím. Keďže nemám extra talent na grafiku a na video mi zasa chýba dostatočná dávka exhibicionizmu, žila som hlavne svojim písaním, lenže čo robiť, keď vám na nejaký čas písanie proste nejde? 

Preto som sa rozhodla vyplniť medzery medzi tými článkami, na ktoré sa vždy tešíte a pre ktoré je MAWOB MAWOBom článkami, ktoré nebudú dlhé, nebudú zvlášť umelecké, pravdepodobne ani vtipné, zato budú nabité informáciami. Stále chcem byť čiastočne zameraná na knihy publikované na Slovensku, zároveň sa však vrátim ku knihám v angličtine, nakoľko obrovské percento z nich je skôr či neskôr preložené do slovenčiny alebo češtiny. Aspoň si potom budete môcť povedať, že ste o nich prvýkrát počuli na MAWOBe :) 
Ďalšia vec - Viac kníh pre dospelých. Je načase prestať sa tváriť, že o mesiac nebudem mať 26 rokov a že jediné, na čom fičím sú young adult knihy. Bude to taký mix, ešte stále som z YA nevyrástla, takže určite ich tu bude stále hojne :)

Dúfam, že aj napriek tomu, že mnohé články budú od teraz kratšie a strohšie, budete ma v nich stále schopní nájsť, budete sa na nich tešiť a radi ich čítať :) A zároveň dúfam, že sa budem vedieť preprogramovať na úplne iný štýl písania a podarí sa mi zmieriť s tým, že nie všetko musí byť vrcholným blogerským dielom :D

6 komentárov:

  1. Tvoje články mám moc ráda, ale jsem zvědavá na změnu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super Judit uvítám a těším se na jakékoli změny, změna je život a pořád se někam posouváme :-) Ale varuju tě,né že tě to přestane bavit a pošleš to tady úplně k šípku,protože mám tvůj blog ráda,takže si naprosto sobecky přeju,aby tě to nepustilo a plná nové energie pokračovala dál. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zmena vždy prospeje, netreba sa jej báť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Najviac sa asi teším na tie knihy pre dospelých, aj som sa čudovala, prečo je tu viac toho YA ako kníh pre dospelých :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na ty knihy pro dospělé se těším, většinou si z nich vyberu více než z YA :) Jinak přeji ať se ti podaří dosáhnout všech vytyčených cílů! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem všetkým za veľmi povzbudivé a pozitívne komentáre! Hneď sa cítim lepšie ;)

    OdpovedaťOdstrániť