streda 16. marca 2011

Dve ÚŽASNÉ správy!

Pôvodne som dnes nemala v pláne aktualizovať nič iné, než počet strán svojej bakalárky, ale toto asi budete chcieť vedieť :)

Po prvé:

Je to isté! Dystopický bestseller Matched od Ally Condie dorazí na Slovensko ešte tento rok a to v čase vianočnom - niekedy v priebehu decembra! Knihu som čítala, je neuveriteľne dobrá a jej pokračovanie, Crossed, v angličtine vychádza 1. novembra.
Za informáciu o knihe Matched (ktorej slovenský názov ešte nie je známy) ďakujem Triss

Anotácia (môj preklad)

V Spoločnosti rozhodujú tí Najvyšší. Koho miluješ. Kde pracuješ. Kedy zomrieš.


Cassia vždy dôverovala ich rozhodnutiam. Nie je to nič, v porovnaní s dlhým životom, dokonalou prácou a ideálnym partnerom, ktoré dostane. Takže keď sa jej najlepší kamarát objaví na obrazovke počas priraďovania, Cassia si je úplne istá, že on je ten pravý...až kým sa na obrazovke nemihne ďalšia tvár, tesne pred tým, než zhasne. Teraz Cassia čelí nemožným rozhodnutiam: Medzi Xanderom a Kyom, medzi jediným životom, ktorý kedy poznala a cestou, na ktorú sa ešte nikdy nikto nevybral - medzi dokonalosťou a vášňou.




Po druhé:

Vyzerá to tak, že Ikar sa nezastaví pred ničím, pretože naša Luu dnes na stránke autorky Beth Revis vypátrala, že jej strhujúci YA sci-fi román Across the Universe  sa vďaka tomuto vydavateľstvu dostane aj k nám! Kedy a pod akým názvom je zatiaľ neznáme, no akonáhle niečo budem vedieť, dozviete sa to aj vy :)

Anotácia (môj preklad)

Láska mimo času. Vesmírna loď postavená z tajomstiev a vraždy.


17 ročná Amy sprevádza svojich rodičov v zmrazenom stave na palube vesmírnej lode Godspeed a očakáva, že sa zobudí na novej planéte, 300 rokov v budúcnosti. Nikdy si ani nepredstavovala, že svoj zamrazený spánok ukončí o 50 rokov skôr a že bude sotená do úplne nového sveta vesmírnych lodí, ktoré si žijú podľa svojich vlastných pravidiel.
Amy si rýchlo uvedomí, že jej prebudenie nebola len obyčajná počítačová chyba. Niekto-jeden z niekoľkých tisíc obyvateľov vesmírnej lode sa ju pokúsil zabiť. A ak Amy včas niečo nevymyslí, jej rodičia sú na rade.
Teraz musí Amy rýchlo odhaliť skryté tajomstvá Godspeedu. Avšak, z jej dlhého listu podozrivých, je dôležitá len jedna osoba: Elder, budúci vodca vesmírnej lode a láska, o ktorej si nikdy nemyslela, že príde.


V tomto poste sa jedná o SLOVENSKÝ Ikar. Česi budú vydávať Matched pod názvom Dokonalý pár v roku 2012 a o AtU sa zatiaľ nič nevie, ale pochybujem, že existuje nejaká kniha, ktorú by sme vydali my a Česi nie, takže nikto nemusí zúfať :)

5 komentárov:

  1. Vieš, čo je irónia? :D Pred týždňom som si AtU kúpila v angličtine xD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. *odkašliava si* Ehhm, halóóóóóó, vydavatelia! Kúpila som si aj jednu časť Vampire Academyyyyy! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. AtU mám v angličtine doma i ja a u brata mám objednanú v angličtine Matched... ale vôbec by mi nevadilo, kebyže sa rozhodnú preložiť MI alebo i VA... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. akurát včera som si objednávala Matched v nemčine... no keby ja vedela :O

    OdpovedaťOdstrániť