sobota 9. apríla 2011

Quote of the Week (12)


Minule som sa na Quote of the Week s prehľadom vyprdla, ale dnes už to neurobím, lebo dnes mám pre vás niečo špeciálne. Včera som dorazila City of Fallen Angels (The Mortal Instruments #4) a mám hrozné nutkanie podeliť sa s vami keď už o nič iné, tak aspoň o tri výroky z knihy. Jeden vtipný, jeden romantický a jeden silný moment. Dopredu upozorňujem, že hoci výsledný post bude vyzerať, akože som ho napísala s prstom v nose, v skutočnosti mi tu teraz na čele nabiehajú kvapky potu, ako sa snažím vybrať tie najreprezentatívnejšie tri výroky z celého kvanta úžasného materiálu. Pretože ľudia, tá kniha bola niečo NEUVERITEĽNÉ.

Hlášky môžu obsahovať spoilery. Ak ste nečítali prvé tri diely, radím vám, aby ste ďalej nepokračovali.





VTIPNÝ VÝROK


Tak s touto časťou QotW som mala asi najväčší problém. Nieže by v knihe nebolo dosť silných momentov alebo romantických chvíľok, no Cassandra znovu nesklamala a prichystala si pre nás obrovské množstvo vtipných hlášok, ktoré ako vždy nepadali iba z Jacových úst v podobe sarkastických poznámok (aj keď tohto typu humoru bolo v knihe na moje potešenie naozaj požehnane) ale vtipom zahviezdili aj Simon, Isabelle a mnoho ďalších starých ale aj nových postáv. Nakoniec som ale aj tak vybrala pre vaše potešenie trochu Jacovho sarkazmu, pretože už vám určite chýbal :)

"Well, I guess I'll see you around. You're the first Shadowhunter I've ever met."
"That's too bad,"said Jace, "since all the ones you meet from now on will be a terrible letdown."


"Takže, predpokladám, že sa ešte uvidíme. Si prvý Lovec tieňov, ktorého som stretol."
"Tak to je dosť blbé," povedal Jace, "pretože všetci ostatní, ktorých od tejto chvíle stretneš, budú pre teba hrozným sklamaním."

ROMANTICKÝ MOMENT


Romantický, s príchuťou smútku. Takých tam bolo dosť. Rozhovor medzi Clary a Jacom:

"I...I'll get help. I'll get better. I promise."
"You promise."
"I swear on the Angel."
He ducked his head down, kissed her cheek. "The hell with that. I swear on us."
Clary wound her fingers into the sleeve of his T-shirt. "Why us?"
"Because there isn't anything I believe in more."

"Ja...vyhľadám nejakú pomoc. Dám sa dokopy. Sľubujem."
"Sľubuješ."
"Prisahám na Anjela."
Sklonil hlavu nižšie a pobozkal ju na líce. "Do pekla s tým. Prisahám na nás."
Clary zaborila svoje prsty do rukávu jeho trička. "Prečo na nás?"
"Pretože neexistuje nič, v čo by som veril viac."

SILNÝ MOMENT


Tu bol môj výber ťažký z trochu iného dôvodu, než pri vyberaní vtipnej hlášky, pretože tu som musela dávať pozor, aby som vám neprezradila príliš veľa. Nie je to ten najsilnejší výrok, aký v knihe padol, ale má k nemu tiež celkom blízko :)

"So you're trying to make her happy despite the fact that the reason she's unhappy in the first place is you. That seems contradictory, doesn't it?" -Simon
"Love is a contradiction" -Jace"

"Takže, snažíš sa ju urobiť šťastnou aj napriek tomu, že hlavnou príčinou, prečo je nešťastná, si ty. To znie trochu protikladne, nie?" - Simon
"Láska je protiklad." - Jace

Ak sa aj vy chcete zapojiť do Quote of the Week a týždenne na svojom blogu zverejňovať vaše obľúbené výroky z kníh, môžete si prečítať viac informácií a zaregistrovať sa na TOMTO MIESTE. Ak vás len baví čítať si naše výroky, môžete kliknúť na hociktorý z linkov nižšie a pozrieť sa, čo si pre vás na dnes vybrali ďalší blogeri. Upozorňujem, že nie každý už pravdepodobne bude mať QotW zverejnené, prosím vás pre to o trpezlivosť :)


12 komentárov:

  1. fňuuuuuuuuuuk :) já už si to chci taky přečíst.. na druhou stranu, než pak vyjde další díl, tak zase umřu čekáním.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. múdro rozmýšľaš :D čím neskôr to budeš čítať, tým menej budeš musieť čakať na ďalší diel. Ktorý mimochodom vychádza až o 13 mesiacov!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. OMG... ja chcem svoje COFA, hneeeeeď! Pohni si, BookDepo! Ešte som na to nečítala žiadny negatívny ohlas. Aj keď sa recenziám vyhýbam zo strachu zo spoilerov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pri troche šťastia ti už v pondelok príde. Ale keď dočítaš, budeš potom tak ako ja nadávať, že už to máš za sebou :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To moje nadávanie na BookDepo vôbec nie je na mieste, lebo som si COFA objednala len vo štvrtok. xD Ale som hrozne, HROZNE nedočkavá. A vlastne je dobre, že tú knihu ešte nemám, lebo tento týždeň mám veľa písomiek a kebyže mám COFA, na všetko ostatné by som sa vykašľala. xD Som zvedavá hlavne na ten cliffhangerový záver...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Cliffhangerový záver? Pozerám, že nejakým spoilerom si sa nevyhla :D Ja som tiež dopredu vedela, že ma na konci čaká poriadny šok ale aj tak ma to na konci úplne dostalo. na to sa proste človek nepripraví...Ale knihu si určite užiješ, je to vtipné a romantické a napínavé...ako všetky TMI :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. týjo tak neuvěřitelné? už se nemůžu dočkat! :) i když já a angličtina jsme teprve ve vývoji ale nevzdávám to, manga a anime a krátké komixy je skvělý začátek a teď se prokousávám Hunger, až to zvládnu určitě se vrhnu na CoFA :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Alabell: Hunger akože Hunger Games? Ty jo, tak keď zvládneš HG, tak už by si potom mala zvládnuť väčšinu kníh :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nene Hunger Games nene, Hunger od Jackie Morse Kessler cosi o jezdcích apokalypsy, zatím jsem na začátku ale dá se to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Sakra, sakra, sakra! Škoda, že si tenhle týden nemůžu dovolit spánkový deficit, jinak bych během pár hodin už neměla co číst! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Teda, som ešte len na nejakej strane 100, ale seriózne ťa obdivujem, že si každú kategóriu skresala len na výrok jeden. Hlavne vtipný - tá kniha hmýri fenomenálnymi hláškami xD

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ĎAKUJEM! ďakujem, že konečne niekto ocenil moju obrovskú námahu a sebazaprenie pri tvorbe tohto príspevku :D

    OdpovedaťOdstrániť