sobota 28. januára 2012

Recenzia NA RÝCHLOVKU: Tessa Gratton: Blood Magic

Názov:.Blood Magic (The Blood Journals #1)
Autor:.Tessa Gratton
Vydavateľstvo:.Random House


Hodnotenie na GR:.3.80 (2 137 ratingov ku dňu 28.1.2012)
Tagy:.mágia, prevteľovanie, striedanie POV, 


O čom je?:.Nick prichádza s otcom a jeho novou mladou ženou do bohom zabudnutého mestečka, kde spoznáva tajomnú Sillu o ktorej si všetci šepkajú. Jej otec totiž chladnokrvne zavraždil Sillinu matku a potom aj seba. Kedysi jedno z najpopulárnejších dievčat na škole teraz trávi všetok svoj voľný čas na cintoríne praktizovaním divných čarov. Silla totiž neverí, že jej milujúci otec by bol schopný zavraždiť svoju manželku a s pomocou mágie krvi sa snaží prísť celej veci na koreň. Nick sa džentlmensky ponúkne, že jej pomôže. 
Čím je výnimočná?:.Povedala by som, že striedaním dvoch perspektív (príbeh je striedavo rozpovedaný Sillou aj Nickom) ale ani to už nie je ničím výnimočné. 
Výrok:."It was intensely surreal. Four people in a country kitchen, plotting bloody magic. With a psycho, body-snatching murderer stalking us through flocks of birds."


Boring factor:.Dosť vysoký. Obsahuje to dlhé nudné pasáže plné čarovania.
Fun factor:.Nick bol celkom vtipný, ale inak...
Love factor:.Bol tu pokus o intenzívnu romancu ale vyústilo to len do veľmi frekventovaného a otrepaného bozkávania sa na každej druhej strane.
Action factor:.Uhm...
Crying factor:.Jedna scéna tam bola istotne so zámerom rozplakať čitateľa ale nevydalo.
Chémia postáv: Aj horšia aj lepšia už bola.


Záver knihy:.Chaotický 
Má pokračovanie?:.Má.
Vyšlo/vyjde v slovenčine?:.Zatiaľ sa neplánuje.


Celkový dojem:.Veľmi pomalé a nezáživné. Zo začiatku ma bavilo aspoň ťuťu muťu medzi Sillou a Nickom ale aj to sa mi veľmi rýchlo zunovalo. Prakticky sa tu iba striedal opis čarovania a bozkávacie sa scény a všetko to bolo ešte prerušované nejakými zápiskami z denníka z minulosti. Podľa mňa to bolo celkom pekne premyslené a musím uznať, že autorka píše lepšie než priemerne, ale tá nuda to všetko poslala do hája. Síce ma absolútne nezaujíma, čo sa bude diať ďalej v tejto sérii, no zaujíma ma, či Tessa Gratton napíše aj niečo iné a ak to bude na míle vzdialené od čarovania tak som tomu schopná dať šancu. 

3 komentáre:

  1. Oh.:D K tejto knihe sa chystám dostať, ale nevyzerá to bohvieako.:P:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. whoah this weblog is fantastic i really like studying
    your posts. Keep up the good work! You understand, a lot of persons are hunting around for this information, you could help them
    greatly.

    Take a look at my blog post :: how to buy cheap viagra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tato kniha sa mi strasne pacila

    OdpovedaťOdstrániť