nedeľa 10. apríla 2011

ENGLISH REVIEW: Maria V. Snyder - Outside In (Inside Out #2)

Konečne sa mi po dlhšom čase podarilo znovu vytvoriť anglickú recenziu, tentokrát je to pokračovanie dystopickej YA knihy Inside Out od Marie V. Snyder s názvom Outside In. Prvý diel sa pre mňa rozvýjal trochu pomalšie, no druhý som si už skutočne užila a ak máte radi tento typ kníh, určite odporúčam sériu prečítať.
Ešte raz upozorňujem, že recenzia je na DRUHÝ diel, nie na prvý, no dala som si pozor, aby som do nej nezahrnula príliš dôležité spoilery z jedničky a tak si ju môže prečítať tak povediac každý, kto vie po anglicky (môžno aj ten, čo po anglicky nevie, lebo moje ang. recenzie bývajú písané tak školácky, že ich prečíta asi každý :D)
Nebudem už teda viac zdržiavať, tu je moja recenzia s miliónom pravopisných chýb:

Outside In (Inside Out, #2)Outside In by Maria V. Snyder

My rating: 4 of 5 stars


This time, I really enjoyed reading Outside In, a sequel to the YA dystopian book Inside Out. I wasn't sure, how I felt about the first book. Though it wasn't bad, I was somehow disappointed by the ending, which, from what I heard, should have been mindblowing. Instead, the big revelation came out a little bit confused and...well, I'm not reviewing Inside out am I?

What I wanted to point out is, that Outside in was a very big improvement and I think this series should get more attention from readers interested in dystopia.
The amount of action remains the same, but there is a little bit more politics (which sounds scary but Mrs. Snyder handled it very well) and also more Riley (Yay!).

The relationship between Trella and Dr. Lamond aka The Triator continues to develop and despite the fact that I literally hated doc in Inside out, I found myself softening toward her and hoping everything will sort out between the two of them.

At the beginning of the book, our Trella is facing the whole new cascade of problems. Since the revolution, things were not going as well as hoped and the tension between uppers and scrubs still persists. On top of that, somebody is sabotaging computer systems in Inside, blowing up the whole sectors and putting everybody at risk.
Trella isn't handling this situation very well, but that's when Riley comes on scene, always caring and supporting, helping Trella find her inner leader and make a peace in Inside once and for all. Will he succeed?

This book is definitely more romantic than previous, there is even a bit of sexual content but nothnig serious and too descriptive so the book still remains appropriate for the entire YA audience.
Overall, this was a very enjoyable read with great characters and dynamic storyline which shouldn't be overlooked by any dystopian lover.

Thank you, Netgalley and HarlequinTeen for providing me with a copy of Outside In allowing me to read and review this book.

View all my reviews

15 komentárov:

  1. Ako dobre, že moja angličtina je mizerná, a ja žiadne chyby nevidím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám otázku - je to už uzavreté, alebo to bude mať aj pokračovanie :) Ako dystopian lover by som si to mala prečítať, len sa mi do toho nechce, ak mám rok čakať na záver :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. netuším, ani som k tomu nikde nenašla žiadne info. Skončilo to relatívne uzavreto v užšom slova zmysle, čo sa týka širšieho poňatia, kľudne by sa dalo pokračovať ďalej a mám pocit, že by sa to aj dosť hodilo. Myslím, že je možné, že Snyderová sama nevie, či to bude pokračovať a preto to pre istotu relatívne uzavrela ale nechala si otvorené vrátka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Meh, tiež by ma zaujímalo, ako by to teda v prípade pokračovania pomenovala. Teda, pokiaľ nechce vytasiť s niečim ako Outside Inside typujem, že jej relatívne došli možnosti :P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc dobrá recenze :) Já si pořád říkám, že bych se na tu knihu měla už konečně vrhnout. Prvním dílem jsem byla teda unešená. Rozjezd byl pro mě hodně pomalý a několikrát jsem myslela, že to odložím... ale ten konec mi úplně vyrazil dech, protože tohle jsem opravdu po tom všem nečekala :D

    Ono když se to tak vezme, tak samotný první díl byl tak uzavřený, že jsme mohli očekávat pokračování, ale stejně tak mohla kniha stát sama o sobě.

    Taky si myslím, že je tahle série zbytečně opomíjená, protože je to výborná dystopická kniha, mnohem lepší než jiné stejného žánru. Jen se holt kolem ní nedělá takový humbuk a reklama.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pavda, pravda, Syki. Práve v takýchto chvíľach musím rozmýšľať nad tým, o okoľko dobrých kníh v živote ani nezakopnem práve preto, lebo sú menej známe...ešte šťastie, že je nás tak veľa v našej česko-slovenskej čitateľskej únii, že sa navzájom povieme, ak niektorá z nás narazí na niečo dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jsem na tu knihu zvědavá a když říkáš, že tam bylo víc Rileyho, tak o to víc. Ale nemyslím si, že by Maria ještě plánovala třetí díl - jak by ho pojmenovala? :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Fakt? To jsem nějak přehlédla :D Tož ale o čem by bylo tohle zase :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nikdy nevieš, možno dôjde aj na Zombíkov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. OMG neeee, zombíky neee, těch mám zatím dost :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. faaakt? ja som ešte v živote nečítala žiadnu zombie knihu. Prichádzam o veľa?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Přečti si Krásné mrtvé, tam jsou zombíci. Zaručuju ti, že po těchle jich budeš mít alespoň na měsíc až až :D :D

    OdpovedaťOdstrániť