nedeľa 18. decembra 2011

TOP 5: Naj knižné dvojky alebo Pozor, keď sa tí dvaja stretnú!

V piatok mi skončili zápočty a iné školské povinnosti, včera som sa presúvala z ČR do SR a zbytok dňa sa normalizovala pretože predsa už som len staršia osoba a náhly prebytok voľného času so mnou môže psychicky nepríjemne otriasť. No a dnes sa púšťam do vianočného režimu čítania a blogovania - to znamená v mojej detskej izbičke, na mojej drahej postieľke, s vianočnou hudbou v ušiach a imaginárnym psom schúleným pri mojich nohách, keďže ten ozajstný ma neznáša, vrčí na mňa a cerí zuby keď sa k nemu priblížim. My máme spolu totiž taký love/hate relationship. Napríklad keď spím a myslí si, že to neviem tak spí pod mojou perinou a olizuje mi nohy. Podobne tomu bude aj účastníkov môjho dnešného rebríčka (Akurát, že oni si neolizujú nohy).

Keď už mám toľko času tak som si povedala, že napíšem skutočný článok namiesto takých tých rýchlych odkurov čo niekedy zvyknem publikovať keď neviem, kde mi hlava stojí. No a voľba padla na TOP 5, mojej starej dobrej rubrike, do ktorej som už neprispela asi rok.

A čo hodím do rebríčka tentokrát?

Naj knižné dvojky alebo Pozor, keď sa tí dvaja stretnú.

O koho sa bude jednať? Vybrala som pre vás (podľa mňa) tie najlepšie knižné dvojice (romantické aj neromantické) ktoré majú medzi sebou divný vzťah a ktoré zároveň dodávajú knihe šmrc aj napriek tomu, že prevažne na nich nie je v knihe hlavný záber. A kto sa teda umiestnil?

Mimochodom článok môže obsahovať menšie spoilery, ale nedalo sa tomu vyhnúť bez toho, aby som neubrala na kvalite. 

5. Valerius a Otto (Seize the Night)


Aký majú medzi sebou vzťah?
Valerius je bývalý rímsky generál ktorého kvôli krutosti jeho starého otca v súčasnosti všetci neznášajú. Otto je jeho poskok. Ktorý ho samozrejme tiež neznáša.

Prečo si zaslúžia umiestniť sa?
Keďže Valerius je hrozne konzervatívny a upätý na svoju minulosť (ktorá sa odohrala cca pred 2000 rokmi) a vyžaduje, aby všetci okolo neho hovorili plynule latinsky, Otto, ako jediný squire (sluha), ktorý vie po latinsky, je nútený nastúpiť do jeho služby. Aby ukázal, ako ho to štve, robí Valeriusovi na priek - oblieka si havajskú košeľu, chodí na starom ojazdenom aute a lepí nálepky na bradavky Valeriusovych antických sôch.

Ich oscarová scéna
Keď ku konci knihy Otto povie Valeriusovi, aby si na seba dával pozor. To som sa skoro rozrevala.


4. Katniss a Haymitch (Hry o život)


Aký majú medzi sebou vzťah?
Katniss súťaží v Hrách o život a Haymitch je opilecká troska, ktorá jej má pomôcť prežiť.

Prečo si zaslúžia umiestniť sa?
Hoci Haymitch z počiatku neprejavuje veľký entuziazmus nad tým, že má byť mentorom dvom deťom, z ktorého jedno určite nevyjde z arény živé, nakoniec sa mu trochu podarí spamätať sa zo života a rady, ktoré dá počas série Katniss, sú jedny z tých, ktoré si Katniss nakoniec vezme najviac k srdcu. Nehovoriac o tom, že priplával na jej záchranu vždy v tej poslednej ale najdôležitejšej chvíli.

Ich oscarová scéna
Keď sa spolu v Skúške ohňom sťali a našiel ich Peeta.

3. Jess a Rob (1800-Where-R-You séria)


Aký majú medzi sebou vzťah?
Jess je zamilovaná do Roba ale Rob ju nechce, lebo je pre neho primladá.

Prečo si zaslúžia umiestniť sa?
Pretože títo dvaja sú ultimátny knižný pár. Jess robí všetko pre to, aby sa do nej Rob buchol, vôbec netušiac, že Rob je do nej dávno buchnutý a robí všetko preto, aby odolal pokušeniu :) To ústi do milióna vtipných situácií. Navyše Jess nie je ani trochu nenápadná pri svojom "dvorení" ale chudere, vždy sa jej od Roba dostane iba: "You can forget it, Mastriani."

Ich oscarová scéna
"Rob," poviem a vykročím k nemu. "Len chcem aby si vedel, že nie som ako tvoj otec, Nikdy ťa neopustím."
"Pretože si šialená maniačka," povie Rob.
"Nie," poviem. "Pretože ťa mi-"
"Stop!" povie a hodí do mňa handru ako keby to bola zbraň. Na jeho tvári sa zračí panika. "Nehovor to, Mastriani, varujem ťa -"
"-lujem."
"-nehovor to!"
"Prepáč." Poviem smutne. "Ale obávam sa, že moja nespútaná vášeň bola jednoducho príliš veľká na to, aby som ju ďalej držala na uzde."

2. Jace a Simon (The Mortal Instruments)


Aký majú medzi sebou vzťah?
Obidvaja milujú rovnaké dievča a snažia sa byť úhlavnými nepriateľmi ale veľmi im to nejde.

Prečo si zaslúžia umiestniť sa?
Pretože keď sa tí dvaja spolu bavia, tak prskám smiechom. Pretože Jace vždy slovne odfajčuje Simona a Simon Jaca. Pretože vždy, keď treba, tak si navzájom pomôžu a stále sa to snažia hodiť na fakt, že to všetko robia iba kvôli Clary.

Ich ocarová scéna
Jace, Simon a mango. Prečítajte si City of Fallen Angels :)

1. Bones a Justina (Night Huntress séria)


Aký majú medzi sebou vzťah?
Bones je upír, ktorý sa ožení s lovkyňou upírov - Cat. Jej mama, Justina,  nenávidí upírov celým svojim srdcom.

Prečo si zaslúžia umiestniť sa?
Bones a Justina sú moja najobľúbenejšia neromantická dvojica na svete. Justina na Bonesa počas celej série slovne aj fyzicky útočí zatiaľ čo Bones z nej má brutálnu srandu a robí všetko pre to, aby ju vyprovokoval ešte viac. Justina volá Bonesa "filthy animal". Bones volá Justinu "mom".

Ich oscarová scéna
Keď Bones volá uprostred noci Justine, aby jej oznámil, že sa s Cat budú brať a potom sa z celého rozhovoru ešte hodinu zvíja na zemi od smiechu.

9 komentárov:

  1. Katniss a Haymitch for the win! :D :D Seriously, mala by si robiť takéto články častejšie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. výborne som sa posmiala, takéto články mi chýbali:) a Jace/mango/Simon :-DD proste si to treba prečítať čo k tomu dodať

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som rada, že sa vám páčil, šak mňa to aj hrozne baví písať také články, len škoda že mi trvá priemerne 3 hodiny, kým ich napíšem :) Ale posnažím sa do budúcna...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mna pobavili Bones a Justina seriozne zacinam uvazovat ze si tu seriu precitam aj ked uz mi upiri lezu hore krkom :):)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hlavne dúfam, že už máš vek na čítanie adult kníh, lebo ma ešte zavrú, že tu 15-ročným odporúčam knihy kde je sex :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :D:D neboj sa vek uz je :(:( :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Seria Night Huntress ma iba tie 4 diely? chcela som to stiahnut a naslo mi to nejako 7 dielov a som z toho mierne zmätená :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. áno, áno, 7 :) ja som tam hodila tento obrázok lebo som ho mala v archíve ale myslím, že do tejto doby ich už vyšlo 7.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. som rada ze 1 je bones a cat jednicka aj s hviezdickou

    OdpovedaťOdstrániť