štvrtok 16. júna 2011

O nových obálkach a nových knihách

Je síce pravda, že som sa posledné mesiace nešla od blogovania roztrhnúť ale to neznamená, že sa na mňa za ten čas nenalepilo niekoľko zaujímavých informácií.

Prvá, veľmi potešujúca je, že Prekliatie vlkov, pokračovanie knihy Nočný tieň si zachová pôvodnú obálku! Prečo je to hodné zmienenia? Pretože pred časom Andrea Cremerová oznámila, že jej vydavateľstvo sa rozhodlo kompletne pretvoriť dizajn obálok a doterajšiu verziu nahradí vraj nová, "viac-vravnejšia" verzia, ktorá vyzerá takto:



No, neviem či sú tieto nové obálky dostatočne veľavravné, každopádne staré sú podľa mňa oveľa krajšie a viac YA. Mňa osobne by hlavne zaujímalo, či niečo vidíte na tej prostrednej, okrem polky hlavy a mesiaca... Každopádne, takto nájdete Nočný tieň a Prekliatie vlkov na pultoch našich kníhkupectiev:

 


Ikar sa pri tvorbe slovenskej obálky zatiaľ ešte chvalabohu mal čím inšpirovať, nakoľko pôvodná verzia americkej obálky k Wolfsbane vznikla ešte pred vyhlásením zmeny. Ako však bude vyzerať slovenská obálka k tretiemu dielu - Bloodrose - môžeme zatiaľ len hádať, keďže autor predchádzajúcich dvoch pôvodných sa už na tretej logicky podieľať nebude.

A keďže milujem ankety a už dávno som žiadnu nerobila, ponúkam vám možnosť vyjadriť sa:



Aby nedošlo k nejasnostiam, nová verzia je tá hore a stará verzia dole.
* inak to "ma" bez dĺžňa v tretej možnosti si vôôôôbec nevšímajte, to len prehovorila moja prepracovanosť :D

Ďalšie správy sa týkajú nových prekladov, akurát ešte musím zistiť, či tieto informácie môžem vypustiť von už teraz. Zatiaľ vám ale napoviem, že obidve knihy/série sú dystopického žánru a obidve zožali veľa úspechu. Hej, a jedna z nich už kompletne vyšla, takže pri troche šťastia nebudeme musieť čakať tak dlho na vydanie jednotlivých dielov :)

A všetci fanúšikovia anjelskej série Pád, nezabudnite, že Súženie (Pád #2) už nájdete v kníhkupectvách!

Plus včera vyšla jedna úžasná kniha od Carrie Ryan - Les kostí - ďalšia postapokalyptická lahôdka pre mladých dospelých, ktorú si NESMIETE nechať ujsť. Fakt. Nesmiete. Síce som to ešte nečítala, ale cítim to v kostiach :)


Anotácia:

Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku.


Recenziu na Les kostí očakávajte ešte tento mesiac :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára