štvrtok 29. septembra 2011

Jeeeej, nové obálky!

Kuknite, s čím si treba vydekorovať knižnicu v najbližších mesiacoch:



Pobrežie Hrôzy je druhý diel ÚŽASNEJ zombie série, ktorej prvú časť som recenzovala aj na tomto blogu. V pokračovaní by sa mali okrem preživších z predchádzajúcej knihy objaviť aj úplne nové postavy ( čo je veľmi logické, nakoľko z celej prvej knihy prežili asi dvaja ľudia). Osobne si myslím, že tá mŕtvolka na obálke je hrozne cool (no pun intended).


Škaredí od Scotta Westerfelda už niekoľko mesiacov okupujú české kníhkupectvá v inej verzii obálky ale musím sa priznať, že táto sa mi páči viac, pretože je hrozne šibnutá. Celkovo je dystopická séria Škaredí jedna z najúspešnejších a najpredávanejších v Amerike a ja len skáčem od radosti, že konečne dorazila aj na Slovensko. Do kalendára si priebežne poznačte január 2012.


Štvrtý diel série Nesmrteľní od Alyson Noelovej sa k nám dostane na prelome októbra a novembra a ja zo seba zasa raz vypúšťam dych, ktorý nevedomky zadržiavala, pretože aj táto obálka, rovnako ako predošlé tri, vyzerá super. Inak čo sa týka tejto série, vo vzduchu cítim giveaway, ale o tom potom :)


U Divergencie prebiehalo zložité rozhodovanie medzi touto pôvodnou a úplne novou verziou obálky, no Slovart sa nakoniec rozhodol ponechať starú dobrú ohnivú guľu nad Chicagom. Dôvod bol vraj ten, že pôvodná americká obálka k druhému dielu vyzerá úžasne. A veru že vyzerá:


No a na záver niečo od Fragmentu:

Už som niekoľkokrát spomínala, že vydavateľstvo Fragment pripravuje vydanie trilógie V zajatí snov od Lissy McMann. Výborná správa je, že prvý diel - Precitnutie - už má aj slovenský názov a veľmi peknú obálku:


Autorka sa pri písaní tejto série vraj nechala inšpirovať práve svojim snom, v ktorom sa jej snívalo, že vstúpila do manželovho sna. Hoci je príbeh paranomrálneho charakteru, prostredie, z ktorého hlavná hrdinka pochádza, je viac než reálne.

Vydavateľstvo Fragment sa v tlačovej správe o knihe vyjadruje takto: Precitnutie poukazuje aj na skutočnosť, aké ťažké je pre mladého človeka zo sociálne slabej rodiny zaradiť sa medzi bohatých a obľúbených študentov a do spoločnosti, ktorá ťažko prijíma niekoho vymykajúceho sa z jej predstáv. A aké veľké úsilie musí vynaložiť, aby v živote niečo dokázal.

Séria sa v Amerike právom umiestnila v rebríčku New York Times medzi najpredávanejšími knihami pre deti a mládež a v roku 2010 kúpilo štúdio Paramount práva na jej sfilmovanie. Scenár pripravuje Christopher Landon a hlavnú úlohu by mala hrať - a teraz to príde - Miley Cyrusová! Ach...

No a nakoniec ešte oficiálna anotácia ku knihe Precitnutie:

Temné sny prichádzajú! Sedemnásťročná Janie sa noc čo noc dostáva do cudzích snov, ktoré odhaľujú odvrátenú stránku ľudského života. Janie sa nemôže nikomu zdôveriť – neuverili by jej a mysleli by si, že sa zbláznila. A tak žije so svojou schopnosťou ako s prekliatím, ktoré nedokáže ovládať. Raz sa Janie prepadne do nočnej mory, z ktorej jej stuhne krv v žilách – prvý raz nezostáva v niečej zvrátenej duši len pozorovateľkou, ale stáva sa aj účastníčkou...

Inak! S výnimkou Precitnutia, ktorého obálku ste už kde tam na internete mohli zazrieť, majú všetky dnešné obálky úplnú premiéru a teda sa na ne pozeráte ako jedni z prvých ľudí na Slovensku! Za ich expresné poskytnutie patrí veľká vďaka vydavateľstvu Slovart a samozrejme ďalšia veľká vďaka putuje vydavateľstvu Fragment za poskytnutie tlačovej správy o sérii V zajatí snov.

11 komentárov:

  1. Pobrežie Hrôzy je super obálka :).. ale Škaredí je děs :D... taková márnice :D..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já? :D.. vůbec nic! :P... Ale působí to na mě tak divně.. jako márnice prostě :D jak je to ještě v té emitce :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A nie je vlastne svet Škaredých presne taký? :) Podľa mňa to vystihuje dej knihy a jej prostredie. Tú umelosť a nemožnosť výberu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na Divergenciu sa teším a tiež sa teším na pokračovanie Les Kostí... čo sa týka Škaredí - mohlo to byť horšie, ale keď sa na to podívam ešte raz, príde mi to celkom výstižné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Závidim vám obálky u série Nesmrtelní. U nás v Čechách jsou příšerný a taky to, že na Slovensku bude vycházet už čtvrtý díl a u nás teprve třetíí. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to je tak super, že jsi zpět Judit :) je takový hezký sem přijít a číst zase novinky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Som rada, že pri Divergencií zostala stará obálka. Vždy som ju chcela mať na poličke a takto ju budem môcť mať aj v jazyku, ktorému rozumiem.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. noo som zvedavá na tú Allyson Noel...poslednú časť som ani nedočítala...nechápem kto to etše číta, podľa mňa má hrozný štýl :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Som rada že pri Divergencii ostala stará obálka, tá nová sa mi nepáči. A obálka Uglies sa mi páči, akurát že sa mi nepáčia obálky pokračovania z tejto edície. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mne sa osobne páčia všetky obálky :) velmi sa teším na divergenciu :) tú knihu si chcem prečítať odkedy viem, že je na svete :)

    OdpovedaťOdstrániť