nedeľa 27. novembra 2011

Recenzia NA RÝCHLOVKU: Sophie Kinsella: Vieš udržať tajomstvo?

Takže mala som dnes schôdzku so svojim svedomím a povedala som si, že nie je voči vám fér, ak vždy z toho množstva kníh, ktoré prečítam vyselektujem len niekoľko tých, ktoré stáli za to a na ktoré sa mi chce písať recenziu.
Robila som to takto doteraz preto, pretože jednoducho nemám čas. Nemám čas napísať dobrú kvalitnú niekoľko odstavcovú recenziu na každú jednu knihu, ktorú prečítam. Takže vždy, keď som si mala vybrať medzi fádnou, rýchlo splieskanou recenziou a žiadnou recenziou, vybrala som si to druhé...A nejako to tu s tými recenziami postupne zakapalo :D

No ale aby som prešla k veci. Pripravila som si takú šablónu na tzv. Recenzie NA RÝCHLOVKU, ktoré budú od teraz akýmsi doplnkom ku klasickým recenziám a ktoré by mi mali umožniť zrecenzovať oveľa väčšie množstvo kníh za oveľa kratší čas. Nebude to NAHRADZOVAŤ recenzie, na ktoré ste boli zvyknutí doteraz. Tie budem naďalej publikovať. Tieto rýchle recenzie by sa vám mali aj lepšie čítať, aspoň teda mne sa to lepšie píše :) Šablónu budem pravdepodobne ešte za pochodu upravovať, možno ju o niečo doplním alebo z nej niečo vyhodím, uvidím neskôr. A to je všetko k úvodu :)




Názov:.Vieš udržať tajomstvo?
Originálny názov:.Can You Keep A Secret?
Autor:.Sophie Kinsella
Vydavateľstvo:.Talentum, 2009


Hodnotenie na GR:.3,78 (41 539 ratingov)
Tagy:.chick-lit, kniha pre ženy, humor, bohatý hrdina/chudobná hrdinka


O čom je?:.Emma sa bojí výšok. Pri návrate späť z rokovania, kde zastupovala firmu v ktorej pracuje, má lietadlo problémy a keďže si Emma myslí, že všetci zomrú, povie všetky svoje tajomstvá svojmu spolusediacemu (že sfalšovala svoj životopis, že kolegyni, ktorú neznáša, zalieva kvet pomarančovým džúsom, že nenávidí nosenie tangáčov, že okopírovaný zadok, ktorý visí v ich kancelárii a nikto netuší, komu patrí - je vlastne jej a veľa veľa ďalších)  . Nasledujúci deň v práci zisťuje, že jej spolusediaci z lietadla je zakladateľ celej korporácie, v ktorej Emma pracuje. A sranda sa začína. 


Čím je výnimočná?:.Humor. Také vtipné situácie vie vymyslieť len Kinsellová. 
Výrok:."Logistický. Čo to vlastne znamená? Och Bože. Čo ak sa ma na to spýtajú? Nebuď hlúpa, Emma. Prečo by sa odrazu niekto pýtal: "Čo znamená logistický?" Som predsa marketingový profesionál, nie? Očividne týmto veciam rozumiem."


Boring factor:.Nulový. Nemyslím si, že existovala hoci len sekunda, kedy by som sa nudila.
Fun factor:.Veľmi vysoký. Sem-tam sa ale niektoré vtipy opakujú. 
Love factor:.Na chick-lit lepší priemer. 
Action factor:.Emma sa často dostáva do krízových situácií, takže ok. A potom tu ešte boli turbulencie :)
Crying factor:.Jedna pekná dojímavá scéna, inak ale rozhodne viac vtipné než smutné.


Záver knihy:.Milý a uspokojivý :)
Má pokračovanie?:.Nemá.
Vyšlo/vyjde v slovenčine?:.Už vyšlo.


Celkový dojem:.Podľa mňa povinná jazda pre všetkých milovníkov chick-lit. Kinsella má neopakovateľný zmysel pre humor a vie vytvoriť tie najextrémnejšie situácie. Jej hrdinky sa vždy dostanú do nejakého prúseru a preto by som neodporúčala čítať viac "kinselloviek" za sebou - môže vám to pri prehnanej dávke začať mierne liezť na nervy :) 
V knihe sa ustavične niečo deje, neexistujú v nej hluché miesta. Nie je to preromancované, ale milovníci knižnej romantiky tiež nebudú sklamaní. 

5 komentárov:

  1. Dobrá rubrika...budem sa tešiť na ďalšie príspevky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tiež sa mi táto forma recenzií páči :) nestráviš nad tým kopu času a predsa vyjadríš svoj názor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No výborne!
    Túto knihu máme doma takže ZASE MÁM čo čítať!
    Toto ma potešilo.
    Jaii, :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je to super,vybrala som si ju podľa recenzie.Určite odporúčam.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Keď som našiel Dr. Johna, bol som v zúfalej potrebe priviesť svojho bývalého milenca späť. Nechal ma pre inú ženu. Stalo sa to tak rýchlo a vôbec som nemal v tejto situácii žiadne slovo. Po 4 rokoch ma už bez vysvetlenia vyhodil. Kontaktujem Dr.Johna cez jeho webovú stránku a on mi povedal, čo potrebujem urobiť predtým, než mi môže pomôcť a urobil som to, čo mi povedal, aby som po tom, čo mi poskytol to, čo chcel, odovzdal milostné kúzlo, ktoré nám pomôže dostať sa späť , Krátko po tom, čo urobil svoje kúzlo, môj priateľ začal ma znova písať a cítil sa hrozné pre to, čo mi práve dal. Povedal, že som bol najdôležitejšou osobou v jeho živote a teraz to vie. Presťahovali sme sa spolu a bol pre mňa otvorenejší ako predtým a potom začal so mnou tráviť viac času ako predtým. Odkedy mi Dr. John pomohol, môj partner je veľmi stabilný, verný a bližšie ku mne ako predtým. Veľmi odporúčam Dr. John každému, kto potrebuje pomoc. E-mail: drjohnsoco@gmail.com, Zavolajte mu alebo ho pridajte do služby WhatsApp prostredníctvom: +2348147766277

    OdpovedaťOdstrániť