sobota 2. marca 2013

SÚŤAŽ O KNIHU MESIACA: Mesto popola (Nástroje smrteľníkov #2)

Súťaž o knihu mesiaca sa pred dvoma dňami uzatvorila a výhercom sa opäť raz stala kniha od vydavateľstva Slovart :) Tentokrát v neúprosnom súboji s Greenovou Aljaškou vyhral druhý diel Nástrojov smrteľníkov - Mesto popola.
Hlasovalo cez 230 ľudí, ale keďže som krava a vymazala som anketu ešte skôr, než som si stihla zapísať presné výsledky, nemám presné údaje o jednotlivých počtoch hlasov. Ospravedlňujem sa a nabudúce sa snáď stihnem spamätať ešte pred tým, než na blogu vymením anketu.
Viem vám ale aspoň povedať, že na 2. mieste sa umiestnila už spomínaná greenovka Kam zmizla Aljaška a na 3. mieste Nadpozemská od Cynthie Handovej :)

Keďže víťaza súťaže o knihu mesiaca január - Mechanického anjela už dávno poznáme a kniha je odoslaná a snáď aj v poriadku dorazila, môžem hneď spustiť súťaž o knihu mesiaca február.


Pravidlá sú rovnaké ako minule (a to doslova, lebo som ich len lenivo skopírovala):

  • Súťažiť môžu VŠETCI zo SR alebo ČR
  • Trvanie súťaže: 2.-16.3
  • Pre vstup do súťaže nemusíte robiť žiadne extra činnosti alebo iné prasačinky 
  • Už tradične ale môžete získať extra vstupy, ktoré môžu zvýšiť vašu šancu na výhru: 5 extra vstupov získate prakticky zadarmo, stačí zahlasovať v ankete o knihu mesiaca marec (nemám to ani ako odkontrolovať, takže fungujeme na hlbokej vzájomnej dôvere ;)) Nezabudnite, že čo si zvolíte, o to budete na budúci mesiac súťažiť! 2 extra vstupy dostane každý nasledovateľ MAWOBu na Facebooku. Ak blog nenasledujete môžete začať ale NIE JE TO POVINNÉ. Ďalšie 2 extra vstupy získate poďakovaním sa sponzorovi tejto súťaže, t.j. nasledovaním teen sekcie vydavateľstva Slovart na Facebooku. Opäť je to nepovinné, ale určite neoľutujete :)

Pre vstup do súťaže vyplňte súťažný formulár Rafflecopter:


a Rafflecopter giveaway

Za poskytnutie knihy do súťaže ďakujem vydavateľstvu Slovart :)
Všetkým držím palce, vyhrať síce môže len jeden, ale tento mesiac pre vás plánujem ešte nejakú súťaž, takže si to určite ustriehnite :)

15 komentárov:

  1. Neviem si vybrať z troch kníh v ankete kniha mesiaca, čo teraz? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keďže som kvôli Legende a čakaniu na druhý diel bola úplne ale úplne mimo, napokon som sa rozhodla pre Legendu, je to moja srdcová záležitosť :) Ale Som roztieštená a Mara Dyerová sú tiež super :)

      Odstrániť
  2. Ešte sem vpadnem :D Môj najväčší sen by bol, keby nejaké české alebo slovenské vydavateľstvo vydalo knihu Angelfall od Susan Ee. Tá kniha sa za jedeň deň stala stredom môjho čitateľského vesmíru a ja sa proste nemôžem dočkať pokračovania. Kto môže, prečítajte si ju, je úžasná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si to HROZNE chcem prečítať! je to fakt také dobré? nie je to nejaká tuctová YA paranormal???

      Odstrániť
  3. Ježiš, ja tú knihu milujem. Zbožňujem rozhovory hlavných postáv, šúľala som sa miestami od smiechu. Dej je prekvapivý, postavy sú podmanivé a hlavný hrdina je tajomný /strašne chcem vidieť do jeho hlavy/. Zo štylistického hľadiska nemôžem hodnotiť, pretože angličtina nie je môj prvý jazyk, ale čítalo sa mi to dobre. Prečítala som ju niekoľkokrát a hodím Ti sem pár ochutnávok, moje obľúbené "výcucy" :D (očividne hlavná mužská postava je anjel :)

    "You are nothing but a bird with an attitude. Okay, so you have a few muscles, I'll grant you that. But you know, a bird is nothing but a barely evolved lizard. That's what you are."
    He chuckles. "Evolution." He leans over as if telling me a secret. I'll have you know that I've been this perfect since the beginning of time."

    We now play a permanent game of I-am-crazier-and-scarier-than-you. And in that game, my mother is our secret weapon.


    "Oh and don't let anyone pick you up. They'll know you're not right as soon as they feel how light you are."
    "I'll be sure not to let anyone but you carry me in her arms." He turns and leaves the kitchen before I can figure out what to make of his comment.


    "Here, I'll show you how to use it. Let me see your foot."
    "That's a pretty intimate demand in the angel world. It usually takes dinner, some wine and sparkling conversation for me to give up my feet."
    That calls for a witty comeback.
    "Whatever," I say.
    Okay, so I won't be getting the Witty Woman of the Year Award.


    Po prečítaní som nejaký čas nemohla prísť žiadnej knihe na chuť, príliš sa mi táto zažrala pod kožu.... Takže tak, ja odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je inak self-published kniha :) momentalne na nich dost ficim, takze asi to posuniem trochu vyssie v mojom to-read liste. vdaka! :)

      Odstrániť
    2. máš nejaké odporúčania? Ja som momentálne dosť sklamaná z kníh, ktoré čítam....

      Odstrániť
    3. Hmmm...zo self-published sa mi páčilo Hopeless od Coleen Hoover, ale je to contemporary a také trošku vážnejšie (a samozrejme extrémne romantické). A z YA paranormal sa mi ešte celkom páčilo Poison Princess (to už nie je self-pub.)
      Inak som ale tiež prevažne sklamaná z kníh, čo som v poslednej dobe čítala.
      A keď máš celkom rada aj trochu dospelejšie veci tak teraz bude vychádzať Krásna katastrofa, to je super a Mara Dyer spolu so Som roztrieštená sú tiež veľmi dobré veci.

      Odstrániť
    4. Ha, ale vlastne tie posledné dve si už čítala, teraz som si spomenula, takže nič :D

      Odstrániť
    5. Poison Princess som už čítala. Páčila sa mi tá originalita :)

      Hopeless má dobré hodnotenie a vyzerá to zaujímavo, tak som si ju práve hodila do zoznamu kníh na prečítanie. A na Krásnu katastrofu som čítala také rozpoluplné recenzie, že som si ju pred časom zo zoznamu vyhodila. Tak neviem, asi to risknem :D

      Odstrániť
    6. ale tak zasa to je pravda, že Krásna katastrofa sa nemusí vôbec každému páčiť, u nej je to ešte individuálnejšie než pri iných knihách. V tomto zmysle je to niečo ako fifty shades :D ale ja som ju čítala ešte v dobe, keď sa po nej neopičilo milión kníh, takže som si ju užila možno viac, než ktokoľvek iný teraz...

      Odstrániť
    7. nie som fanúšikom "lásky na prvý pohľad" a pri katastrofe to vyzerá tak, že to nie je ten prípad, tak tomu dám šancu a uvidím. Ľudia mali výhrady hlavne kvôli správniu hlavnej mužskej postavy. Uvidím. V najhoršom prípade to nedočítam... :)

      Odstrániť
    8. neviem, či ti to takto niečo bude hovoriť ale tá kniha má hrozne veľa "angstu". neviem to preložiť do slovenčiny tak, aby sa tomu nevytratil význam, tak možno v tvojom prípade ani netreba. proste sa tam veľa hádajú, kričia po sebe, schádzajú a rozchádzajú a celé je to také veľmi intenzívne, hlavne práve zo strany hlavného hrdinu, čo niekto môže znášať dobre, iný horšie. tak asi ti nič neostáva, len skúsiť a sama uvidíš :)

      Odstrániť
  4. každopádne ďakujem za odporúčania :) Momentálne sa prelúskavam mechanickým princom, tak keď dočítam, uvidím, čo vyberiem z môjho to-read listu :D

    OdpovedaťOdstrániť