streda 19. marca 2014

Knihy, ktoré si potrebujete prečítať. PS: Verte mi.

Človek nemá vždy čas na recenziu aby vás zoznámil s nejakou dobrou knihou, ale keď musíte, tak musíte. A ja proste musím, lebo by som si to nikdy neodpustila :) Čo na mňa za posledné dni zapôsobilo a čo by ste si určite nemali nechať ujsť? Rozhodne novú knihu od Colleen Hooverovej, strhujúcu sériu pre fanúšikov Krásnej katastrofy a nezabudnite, že už o pár dní vychádza ďalšia kniha v sérii Black Dagger Brotherhood!

Colleen Hoover - Maybe Someday

Dátum vydania: 18.3.2014
Status: Čítala
Tagy: New Adult, šokujúce odhalenie, ľúbostný trojuholník, hudba, emocionálna búrka
Moje hodnotenie: 5+

Ak bola Iba jeden deň moja najobľúbenejšia kniha minulého roku, tak Maybe Someday má ašpiráciu stať sa naj knihou roku 2014. Viete, ako to viem? Pretože jej základ tvorí obrovský ľúbostný trojuholník a ja som to celé zožrala ešte aj s navijakom a ani som nepípla. Hooverová mi dokázala, že nie ľúbostný trojuholník je to, čo mi vadí, ale jeho prevedenie, ktoré kopírujú jedna kniha od druhej. Ak ste už chorí z hlavných hrdiniek, ktoré si nevedia vybrať medzi dvoma chlapmi, ak sa vám ježia chlpy už len pri pomyslení na to, že sa v knihe nachádza viac ako jeden objekt záujmu, tak si MUSÍTE prečítať Maybe Someday. Nielenže je to tu prehodené a plné ruky práce ma tentokrát hlavný mužský hrdina (veľmi osviežujúca zmena!), ale celkovo to, ako je tá komplikovaná situácia zvládnutá, je majstrovské dielo a ja by som sa tu mohla vykoktávať do rána a aj tak by som vám nebola schopná opísať, aká je celá kniha perfektná. Dodám už len toľko, že Hooverová sa od čias jej prvej self-published knihy neuveriteľne vypracovala a v tejto knihe je to ukážkovo vidieť. 


R.K.Lilley - Bad Things & Rock Bottom & Lovely Trigger



Dátum vydania: posledný diel vyšiel 10.3.2014
Status: Čítala
Tagy: romanca, erotika, new adult, adult, emocionálna búrka, druhé šance
Moje hodnotenie: 4+

K tejto sérii som sa dostala skrz autorkinu prvú sériu - Up In the Air. Už tam bolo vidno, že Lilley má potenciál tvoriť výborné a dramatické príbehy so šokujúcimi zápletkami, ale vtedy mi úplne nesadol fiftyshadesovský BDSM podtón. Táto séria je vlastne spin-off k Up In the Air a odporúčam ju všetkým, ktorí majú radi dobrú vzťahovú drámu a emócie ako na horskej dráhe. Bez BDSM. Štýlom by som ju prirovnala ku Krásnej katastrofe - dokonca si dovolím tvrdiť, že táto séria má k nej zatiaľ zo všetkých úplne najbližšie, ani nie dejovo ale skôr tým, čo pri nej prežívate. 


J.R.Ward - The King (Black Dagger Brotherhood #12)

Dátum vydania: 1.4.2014
Status: Nečítala/Ešte nevyšlo
Tagy: paranormálna romanca, adult, upíri, 

Paranormálne romantické série tohto typu mávajú zväčšia tuhý korienok - dôkazom sú okrem BDB aj série Night Hunters od Sherrylin Kenyon, Immortals After Dark od Kresley Cole, Lords of the Underworld od Geny Showalter a mnohé ďalšie, ktoré sa aj po rokoch tešia veľkej obľube a stále pribúdajúce nové diely sa neustále nachádzajú medzi najočakávanejšími vydaniami roka. Predsa len však majú Wardovej upíri niečo do seba - hlavne v čase, keď sa slovo upír stáva doslova sprostým slovom, na ktoré je každý alergický. 
Čo začalo klasickými paranormálnymi romancami o upíroch a ich osudových ženách sa rokmi zmenilo na komplexnú epickú sériu s poprepletanými osudmi. Príbeh jedného páru sa tu ani zďaleka nekončí na poslednej strane "ich" knihy, Wardová sa k nim často vracia a dokonca im pod nohy kladie nové prekážky. Do extrému to ale dotiahla minulý rok, kedy ohlásila názov jej ďalšej knihy v sérii: The King. Opäť sa tak vrátime k úplne prvému páru, ktorým to všetko začalo: Slepému kráľovi Wrathovi a jeho Beth. A z úryvkov, ktoré pár dní pred vydaním vypúšťa Wardová na internet môžeme usúdiť, že nás opäť čaká poriadna jazda s podtitulom "baby-dráma" :)


Akú knihu (ktorú ste čítali nedávno alebo ešte len v blízkej budúcnosti čítať budete) by ste ostatným odporučili vy? Skúste ju v komentároch "predať" :) 

Traja z vás, ktorí ma na ich knihu najviac navnadia, dostanú 5 bodov do Nekonečnej súťaže!

27 komentárov:

  1. Losing It od Cory Carmack. Ja si jednoducho neviem pomôcť, túto knihu som raz nechtiac zahliadla v kníhkupectve a dlho mi čušala na poličke a teraz som ju zhltla za tri dni. Pretože sa to dobre číta. Pretože je to vtipné. A tak na tajnáča okrem iného aj preto, pretože hlavná mužská postava je Brit O:) Takže určite Losing It odporúčam na také čaj - posteľ čítanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Losing It som už síce čítala, ale páči sa mi tá finta s Britom - na to sa človek ako ja vždy chytí :D Takže si môžeš zapísať 5 bodov do formuláru, ktorý nájdeš tu:

      http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/03/nekonecna-sutaz-na-mawobe.html

      Do prázdnej kolonky prosím skopíruj presne tento link: http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/03/knihy-ktore-si-potrebujete-precitat-ps.html?showComment=1395255263606#c7192271694625785647

      Odstrániť
  2. The King asi najviac zaujala :) Čítala som všetky diely zo série a každý jeden má niečo do seba, postavy sú geniálne vypracované, príbehy neotrepané :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V poslednom case ma dost zaujala seria Switched (inac povedane Dedicka). V knihe sa mozme stretnut s novo rozpracovanou nadprirodzenou bytostou- Trylom. Do deja zasahuju tajomstva, tuzba po moci aj slobode...a laska. Tym, ktori knihu necitali a maju radi nadprirodzeno, odporucam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Z kníh, ktoré som nedávno čítala, to určite bude Spark od Brigid Kemmerer. Je to druhá časť série Elemental a už prvý diel sa mi veľmi páčil :) Autorka má podľa mňa skvelý štýl písania, väčšinou nestiham ani rozmýšľať nad tým, ako by mala kniha skončiť. Nie je to jedna z tých kníh, ktoré by boli predvídateľné, majú dobrú zápletku a všetko sa dozvedáme postupne počas celej série. Druhá časť bola ešte lepšia možno preto, že hlavnou postavou bol Gabriel :)
    Knihy sú písané v 3. osobe (min.čas), čo mi zo začiatku robilo problém (pravdepodobne som predtým čítala veľa kníh v prvej osobe), ale potom to bolo v pohode. A tiež sa mi páči, že knihy majú dva POV.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že je tu ešte niekto, kto je tou sériou nadšený. Ak sa ti páčila dvojka, počkaj, kým sa Ti do rúk dostane 4. diel. Je to lahôdka. Fantastické čítanie.

      Odstrániť
  5. Škoda, že som žiadne z týchto nečítala.. na čítanie z angličtiny si ešte netrúfam :) samozrejme odporučila by som ako inak Harryho Pottera, ale to už čítal zrejme každý :D potom HungerGames, Divergenciu, ale aj Džínsový denník od slovenskej autorky Zuzky Šulajovej, ktorá píše s jednoduchosťou, zaujímavo a dá si maximálne záležať na každej postave.. akurát premýšľam, že si dám re-reading aj s recenziami na blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ehm, ja nechcem asi nič "predávať", skôr ma zaujíma, či sa plánujú vydať aj v slovenčine, poprípade češtine . :))) (angličtina u mňa pokazí aj naj knihu -.-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z tých všetkých má asi najväčšiu šancu na vydanie Colleen Hooverová. Ikar vydáva viac kníh od tejto autorky a táto je zatiaľ podľa mňa jej najlepšia, tak snáď aj na ňu by mohla dôjsť časom rada...Ale tak skoro to asi nebude :/
      Séria od R.K.Lilley má skôr šancu vyjsť v češtine, či ju ale vydajú, ťažko povedať. BDB séria vychádza v ČR, snáď s tým neseknú, takže by sme Kráľa mohli vidieť preloženého. Slovenský Ikar začal vydávať Wardovej druhú sériu, o BDB som zatiaľ nič nepočula a to by asi aj trvalo, kým by sa postupne vydali všetky diely :D

      Odstrániť
  8. The Lunar Chronicles - Marissa Meyer

    Dátum vydania: Cinder 3.1. 2012, Scarlet 5.2. 2013, Cress 4.2. 2014
    Status: Čítala všetko, čo vyšlo :D
    Tagy: Young-adult, fantasy, scifi, romance, rozprávka-inak, najlepšie-hlavné-postavy, svet-v-budúcnosti
    Moje hodnotenie: Cinder (prvá časť) 3.5*, Scarlet (druhá časť) 4*, Cress (tretia časť) 5*

    Hneď, ako som si prečítala slovo odporučiť, napadla mi celá táto séria. Dôvodov je toľko, že ani neviem, kde začať, ale to dôležité zhrniem do pár bodov.

    Prečo si ich musíte prečítať všetky:
    1. Pretože som ich odporučila ja, a ja mám samozrejme skvelý vkus na knihy. :D :D
    2. A teraz vážne, je to iné a originálne. Autorka si zobrala na paškál známe rozprávkové príbehy a celé ich prepísala a niečo dych-berúce.
    3. Konečne budete čítať o hlavných postavách, ktoré nie sú priblbé a ufňukané. Zo starých dobrých ženských rozprávkových postáv a princezien, ako napríklad Popolušky, Červenej čiapočky a Rapunzel urobila nebojácne hrdinky. To nejdem radšej ani spomínať, čo dokázala spraviť s tými mužskými postavami. Tri slová: Och Môj Bože! (a šťastný povzdych k tomu)
    4. Každou knihou sa autorka stále zlepšuje a prekvapuje čitateľa, takže budete mať čoraz väčší problém knihu dostať z ruky preč.
    5. K štvrtému bodu nadväzuje hneď aj piaty a ten je asi najdôležitejší. Tieto tri knihy nie sú všetko, Marissa plánuje minimálne ďalšiu časť. Ak to nie je motivácia začať s jednotkou už teraz, tak neviem čo. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prosím ťa zapíš si rovno 10 bodov, šak ja to idem hneď aj čítať :D

      Tu je odkaz na formulár: http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/03/nekonecna-sutaz-na-mawobe.html

      a do kolonky vpíš presne tento link: http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/03/knihy-ktore-si-potrebujete-precitat-ps.html?showComment=1395262807190#c1222222266845000132

      Odstrániť
    2. Ďakujem pekne, dúfam, že sa ti knihy budú aj páčiť. :D

      Odstrániť
  9. Keď som si prečítala akú knihu by sme chceli odporučiť, napadli mi jedine knihy od autorky Andrey Cremerovej. Presnejšie séria kníh pod názvom Nočný tieň. Túto sériu som si obľúbila hneď ako som si prečítala 1. list 1.kapitoly 1.knihy. :)
    Séria týchto kníh sa skladá presnejšie z troch: 1. Nočný tieň 2.Prekliatie vlkov 3.Krvavá ruža
    Už podľa názvu 2. knihy môžete vedieť, že ide o vlkov. Nejde o žiadne princezny, upírov, anjelov a tak ďalej. Tú ide o vlkov. Ak niekoho zaujíma a vábi napätie a najmä boj, tieto knihy sú pravé orechové. Samozrejme čo by to bol boj bez lásky alebo skôr (najmä v 1. knihe) bez napätia. Keď som prečítala Nočný tieň (1. knihu), myslela som si, že ma nič už neprekvapí a že ma už ďalšie knihy nedostanú tak ako sa stalo pri 1. knihe, ale opak je pravdou. Bola som úplne nadšená. Tieto knihy sú predsa iné ako ostatné a to sa mi veľmi zaľúbilo. Neviem už ako by som Vás ešte sa pokúsila naviesť na túto sériu kníh. :D Tak jedine, že tieto knihy od tejto skvelej autorky odporúčam na celej čiare. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Všechny knihy mají krásné obálky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tak ja rozhodne by som spomenula sériu o tigrích bratoch, Nemôžem si pomôcť a možno tie knihy poznáš-tak asi ťažko ťa navnadím. Takže prvý diel Tigrova kliatba, 2 diel Tigrova misia , 3 Tigrova plavba a teraz vyšla už aj 4 časť z názvom Tigrov osud- bohužiaľ ju ešte nemám. Ale prečo práve tieto knihy? Pretože dej sa točí v Indii a to je veľké plus od tých Anglických a Amerických miest z iných kníh. Ide tam o takzvanú lásku dvoch bratov, ktorý je jeden dobrý a ten druhý je zlý ale vlastne zistíš, že je dobrý, k obyčajnému dievčaťu. Je tam veľa vecí,ktoré su vážne realne, čiže by som to opísala ako knihu plnú faktov, čo ja milujem ak viem, že to existuje. A ak by niekto čakal niečo presladené, práve opak, je tam síce romantika ale potom tam dlho nie je, v tých knihách nikdy nevieš čo príde a ako to skončí. Rozhodne to odporúčam, pretože táto séria vám zlepší náladu, zamilujete si Rena dokonca v druhej časti, čo som nečakala som sa zamilovala aj do jeho brata Kishana! zasmejete sa a dokonca sa môže stať, že si poplačete. Je to kniha plná emócii. A ja dúfam,že sa dočkám aj filmového spracovania, už sa o tom hovorilo, tak radím skôr prečítať ako vidieť :D Rozhodne to patrí k mojim naj naj naj knihám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám, ale až teraz som dostala chuť si to aj prečítať ;)

      Takže si zapíš 5 bodov do súťaže, ktorej formulár nájdeš tu:

      http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/03/nekonecna-sutaz-na-mawobe.html

      Do prázdnej kolonky vpíš presne tento link: http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/03/knihy-ktore-si-potrebujete-precitat-ps.html?showComment=1395299710698#c8115450191890187437

      Odstrániť
  12. Ja by som skusila zájsť do slovenskych vôd aj keď neslubujem že sa to bude páčiť všetkým. Ale ja by som odporúčala prečítať knihu od Enjy Ruckovej Čo koho do toho a k tomu take nezáväzné pokračovanie Očistny debakel. Aj keď sa môže zdať že je to prist na entu, je to napísané reálne, je to milé,napísané je to romantické a nekoná sa nepredvídateľný happy ending. Takže v pripade záujmu sa obráťte na stranku autorky a jej kníh enjaruckova.sk . :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak ja teda viem, že to tu asi budem jedina, ktorá tohto spisovateľa bude odporúčať, ale pre mňa sú knihy od Dana Browna najlepšie.A prečo vlastne jeho knihy??Pretože všetky diela , ktoré zatiaľ vyšli v preklade ma popri čítaní dostali do štádia pri ktorom som sa aj učila.Pri každej knihe som mala po ruke papier a pero a zapisovala udalosti, dátumy, pojmy, mená maliarov ich svetoznáme diela...... , ktoré som po prečítani (niekedy aj popri čítani)vygooglila a študovala.A spomeniem ešte túto sspisovateľku- Nalini Singh má 2 serie, ktoré som čítala a napäto vždy očakávam ich preklad :THE PSY/CHANGELING SERIES, THE GUILD HUNTER SERIES (táto je o Archanjeloch)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ja odporúčam Mariotovi dediči ( 4 časti). 1. Predurčenie, 2. Blúdenie, 3. Odhalenie a 4. Prekliatie. Začítajte sa do pravej slovenskej fantasy od mladej autorky Marje Holecyovej. Príbeh sa odohráva tu u nás ( na Slovensku) čo sa mi veľmi páči. Prevážne aj preto že slovenskí spisovatelia to majú dosť ťažké a býva aj málo fantasy kníh od slovenských autorov. Prevážne známejšie sú zahraničné napr. Harry Potter, Hry o život, Pán Prsteňov atď. Samozrejme príbeh je napínavý, dobrodružný a nechýba tam aj láska. Veľmi odporúčam prečítať všetky 4 časti. Hlavne tým, ktorí chcú skúsiť aj slovenskú fantasy a môžu si aj porovnať so zahraničnou. Je to super príbeh a preto ho odporúčam všetkým, ktorý majú záujem a chuť stiahnúť po slovenskej fantasy sérii. Dúfam, že sa vám bude tiež páčiť tak ako mne. Neviem to moc predať tak ako vy, ale aspoň som sa o to pokúsila.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja odporúčam Mariotovi dediči ( 4 časti ). 1. Predurčenie, 2. Blúdenie, 3. Odhalenie a 4. Prekliatie. Práva slovenská fantasy séria od mladej slovenskej spisovateľky Marje Holecyovej. Dej sa odohráva u nás ( na Slovensku). Čo sa mi veľmi páči. A hlavne preto, že slovenskí spisovatelia to majú ťažké ako zahraniční. Prevážne sú známejšie zahraničné fantasy série. Príbeh je veľmi napínavý, dobrodružný a nechýba tam láska. Preto Vám odporúčam túto slovenskú sériu. Tak dúfam, že po nej stiahnete a prečítate a určite sa Vám bude tiež páčiť tak ako mne. Neviem to predať tak ako vy, ale aspoň som sa o to pokúsila. A všetci tu odporúčate veľa dobrých kníh. Tak dúfam, že som aj ja Vás navnadila na túto slovenskú fantasy sériu.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja by som odporúčala mechanickú princeznú :D Oukey možno to je až záverečný diel série ale ta kniha je úžasná! Nielen že to píše Cassandra,je tam Magnus a predkovia postáv z Mesta kostí .Ta kniha vás chytí a viac nepustí.Séria má neuveriteľnú silu už len tím že kniha nepozostáva z svetu už vymyslenému inými autormi.Autorka si svet vymyslela sama,je prepracovaný ,má vlastné dejiny a legendy. Celková nápad na vytvorenie viacej sérií ktoré na seba nadväzujú v iných storočiach je geniálny! Tajomný Londýn v 19.storočí?Nádherná príroda Walesu? Postavy vás určite zaujmú či už charizmatická Teesa, milý Jem alebo môj favorit neuveriteľný Will.Finále je graciózne a nie odfláknuté ako u niektorých záverečných dieloch sérií :) Epilóg-doteraz nemám silu k nemu niečo dodať.Bol to úplný šok! Nemohla som po ňom dlho zaspať ! Je to kniha pri ktorej zabudnete dýchať,budete sa smiať,plakať,nadávať a určite o nej a príbehoch postáv ešte dlho rozmýšľať.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Naposledy som si dala slovenský re-reading Mesta kostí, aby som to pred Mestom padlých anjelov mala všetko pekne čerstvé. No čo povedať k Mestu kostí a vôbec sérii Nástroje smrteľníkov - no predsa, že je absolútne úžasná. Mohla by som ju čítať stále dookola a stále by ma bavila. Na knihách Cassie Clare je proste niečo čo vás nepustí, rovnako to platí pre Pekelné stroje, ktoré sa mi páčia snáď o kúsok viac ako Nástroje smrteľníkov (okey, ale tam som ešte nemala česť so záverečnou časťou, takže sa to môže zmeniť). V prvom rade sa mi na týchto sériach páči ich svet a to svet Tieňolovcov. Páči sa mi ako je prepracovaný a má svoju históriu, aj najmenší detail má svoj význam, ktorý sa človek kľudne dozvie o niekoľko kapitol či kníh ďalej. Ďalej sú to vynikajúce postavy, ktoré mi tak prirástli k srdcu, že rozlúčiť sa s nimi je pre mňa nemožné. Dokonca aj záporne postavy majú niečo do sebe a ja im vždy skočím na lep (že Sebastián) a ešte ich poľutujem. Číslo jeden je pre mňa samozrejme Jace - jeho postavu som zbožňovala už od prvej stránky, jeho sarkastické poznámky ma vždy dali dole a jeho neodolateľný vzhľad je samozrejme plus. Jeho postava má svoju hĺbku, ktorá sa prejaví časom. Clary ako hlavná hrdinka je úžasná a spolu im to úžasne sekne.
    Mesto kostí malo rýchly spád hneď od začiatku a nie je tu núdza o akciu a záver je... fakt moc. Keď si spomínam, čo som prežívala pri prvom prečítaní, tak mi je ešte stále zle. Proste knihy od Cassie Clare odporúčam všetkými desiatimi, aj dvadsiatimi. Knihy sú plné akcie, prepracovaného deja, úžasných postáv a takých cliffhangerov, že je človeku zle. A čo sa týka Mechanickej princeznej - pri tej revem, iba keď si na ňu spomeniem. Takže každý, kto si chce dobre porevať a zažiť psychické zrútenia - hurá do Nástrojov smrteľníkov a Pekelných strojov!!!! :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Naposledy som si dala slovenský re-reading Mesta kostí, aby som to pred Mestom padlých anjelov mala všetko pekne čerstvé. No čo povedať k Mestu kostí a vôbec sérii Nástroje smrteľníkov - no predsa, že je absolútne úžasná. Mohla by som ju čítať stále dookola a stále by ma bavila. Na knihách Cassie Clare je proste niečo čo vás nepustí, rovnako to platí pre Pekelné stroje, ktoré sa mi páčia snáď o kúsok viac ako Nástroje smrteľníkov (okey, ale tam som ešte nemala česť so záverečnou časťou, takže sa to môže zmeniť). V prvom rade sa mi na týchto sériach páči ich svet a to svet Tieňolovcov. Páči sa mi ako je prepracovaný a má svoju históriu, aj najmenší detail má svoj význam, ktorý sa človek kľudne dozvie o niekoľko kapitol či kníh ďalej. Ďalej sú to vynikajúce postavy, ktoré mi tak prirástli k srdcu, že rozlúčiť sa s nimi je pre mňa nemožné. Dokonca aj záporne postavy majú niečo do sebe a ja im vždy skočím na lep (že Sebastián) a ešte ich poľutujem. Číslo jeden je pre mňa samozrejme Jace - jeho postavu som zbožňovala už od prvej stránky, jeho sarkastické poznámky ma vždy dali dole a jeho neodolateľný vzhľad je samozrejme plus. Jeho postava má svoju hĺbku, ktorá sa prejaví časom. Clary ako hlavná hrdinka je úžasná a spolu im to úžasne sekne.
    Mesto kostí malo rýchly spád hneď od začiatku a nie je tu núdza o akciu a záver je... fakt moc. Keď si spomínam, čo som prežívala pri prvom prečítaní, tak mi je ešte stále zle. Proste knihy od Cassie Clare odporúčam všetkými desiatimi, aj dvadsiatimi. Knihy sú plné akcie, prepracovaného deja, úžasných postáv a takých cliffhangerov, že je človeku zle. A čo sa týka Mechanickej princeznej - pri tej revem, iba keď si na ňu spomeniem. Takže každý, kto si chce dobre porevať a zažiť psychické zrútenia - hurá do Nástrojov smrteľníkov a Pekelných strojov!!!! :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Jednoznacne odporucam seriu The Others od A. Bishop /Written in red a 2. diel vysiel nedavno pod nazvom Murder of Crows/. Je to uzasne citanie, fantasticke postavy, ktore budete milovat a nenavidiet (zaporakov). Zaroven je tam presne ten typ romance, ktory zboznujem, t. j. ziadna insta-love ale pekne pomalicky sa rozvijajuci vztah. Humor, napatie, priatelstvo, je tam vsetko. Uz sa strasne tesim na treti diel. :)

    Dalsia knizka a vlastne autorka, ktoru velmi rada citam, je Katerina Petrusova. Pri jej knihe Hlavou v oblacich som sa strasne smiala a uz som ju aj niekolkokrat precitala. Je to moja oblubena ceska autorka, vsetky knihy su super, odporucam precitat.

    A do tretice ma dostla seria Elemental od Brigid Kemmerer. Netrpezlivo som tento rok cakala na 4. diel, ktory ma fakt dostal do kolien - Secet. Skvele charakterizacie postav, zvlast tato posledna kniha bola neskutocna, plakala som ako mimino. Je to o bratoch, z ktorych kazdy ovlada nejaky prirodny element. Co sice nie je moc originalne, ale tie postavy su proste uzasne. Vsetkych bratov som si zamilovala a vytvorila si k nim extra orchanitelske pudy :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Maybe someday zrovna čtu a moc mě to baví. :) Doporučuji knížku Počkám n tebe.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. četla sem The Rithmatist od Brandona Sandersona, tu jsem dojela tuten týden a byla super! a vyjde vám i na Slovensku šťastlivci :) je to takové nenáročné YA ale od Brandona Sandersona! takže není nablblé. vlastně je to super. má to takový pomalejší rozjezd, protože musí vysvětlit celý ten svět ritmatiky (vybraný týpci kreslí křídou čáry a zviřátka a ty ožívaj a bojujou spolu v bitvách a taky maj tadyty "chalklings" v jedný části světa divoký a tam ritmatici musí povinně jakože na vojnu a na to právě trénujou ve škole, aby jim křídový zviřátka nezaplavily celej svět) a vlastně je to hrozně supr ya detektivka a druhou půlku sem se nemohla odtrhnout :D

    a pak jsem se věnovala ten tejden předtím domácím českým autorům že jakože bych furt nemusela číst ya a tak žejo...no a četla sem Rudiše - Národní třídu a Konec punku v Helsinkách. punk je skvělej! doporučuju. nádhernej jazyk, je to teda jakože o těch komunistickejch časech, ale fakt super, čtivý, člověk se u toho i zasměje, dobrá věc.
    a pak jsem ještě četla Rybí krev od Hájíčka a to je taky krásná věc. až mě překvapilo jak mě to bavilo. ale je to deprese teda.

    a pak mě dost překvapilo Pawn od Aimee Carter, je to překvapivě čtivá a plynoucí ya.

    OdpovedaťOdstrániť