nedeľa 25. mája 2014

HOT STUFF: Krista a Becca Ritchie - Addicted séria (Calloway Sisters)

Bože ľudia, triliontisíc iných vecí mi treba čítať, ale posledné dni som uviazla na jednej New Adult sérii a nevedela som ju inak dostať zo systému než ju doraziť, tak reku že vám o nej rovno aj poviem a sami sa rozhodnete, či by vás niečo také zaujímalo alebo nie.


Ide vlastne o takú dvojitú sériu alebo teda o dve navzájom prepojené série, Addicted a Calloway Sisters. A ako už druhý názov napovedá, je o troch sestrách, dcérach jedného z najbohatších mužov Ameriky a o tom, ako ich životy ovplyvnilo bohatstvo a sláva. Prvé tri knihy, Addicted to You, Richochet a Addicted for Now rozprávajú príbeh Lily, ktorá je závislá na sexe a Lorena, ktorý je závislý na alkohole. Kniha Kiss the Sky je príbeh Lilinej staršej sestry, intelektuálky Rose a ešte väčšieho intelektuála Connora a zatiaľ posledná kniha Hothouse Flower je príbeh pojašenej supermodelky Daisy, Lilinej a Roseinej najmladšej sestry. 








A prečo si to vlastne máte prečítať?


Lebo je to za veľmi dlhý čas konečne nejaká schopná New Adult séria s dokonalo premyslenými a poprepájanými zápletkami, skvelými postavami a rôznymi druhmi prepracovaných vzťahov, od tých romantických až po súrodenecké či kamarátske vzťahy a komplikované vzťahy s komplikovanými rodičmi :) Konečne som čítala knihy, kde ma nebavil iba ústredný pár, ale rovnako som prežívala aj osudy vedľajších postáv. Dá sa povedať, že celá séria bola akoby jeden príbeh písaný vždy z pohľadu iného páru a nie 3 individuálne príbehy 3 párov, ktoré sú natískané do jednej série.


Priznám sa, že prvá kniha, Addicted to You, ma zvlášť nenadchla. Už počas jej čítania som ale vedela, že pôjdem aj do ďalších dielov - bolo to dobre písané, na postavách mi záležalo a chcela som vedieť, aký bude ich ďalší osud. Akurát že som z toho proste nebola taká paf, ako povedzme teraz, po prečítaní piatich dielov :D Možno si už pri zmienke o závislosti na sexe predstavujete ďalšiu eroťárnu so sexom na každej druhej strane...no ale nie. Táto kniha má menej sex scén a zároveň obsahuje menej podrobné opisy sexu než približne 70-80% New Adult kníh. Zároveň sa tam ale pochopiteľne vo veľkej miere rozoberá, ale skôr z toho pohľadu závislosti a prekonávania tejto závislosti. 
Dôvod, prečo ma prvý diel nenadchol: Hlavné postavy, Lily a Lo, sú zo začiatku neznesiteľné. Nie sú to rozhodne žiadni knižní hrdinovia (s dôrazom na slovo hrdinovia) ale postavy s obrovským množstvom chýb, čo môže byť trochu ťažšie stráviteľné (pre mňa teda bolo). Postupne však na scénu prichádzajú nové a nové postavy a garantujem vám, že minimálne niektoré z nich si tak zamilujete, že nebude schopní so sériou len tak seknúť. 

Zároveň musím povedať, že táto séria zatiaľ najlepšie zvládla tématiku celebrít a teenagerov žijúcich si luxusný život plný privilégií, dotieravých paparazzov a nedostatku súkromia. Keď som zistila, že ústrednou témou prvej knihy písanej z pohľadu môjho obľúbeného páru - Rose a Connora (Kiss the Sky) - bude reality show, tak som myslela, že ma hodí o zem. Nedokázala som si predstaviť, ako to môže dopadnúť inak, než totálnou katastrofou....Ľudia, tá kniha bola perfektná v každom jednom ohľade. Vôbec sa to v duchu reality show nezvrhlo, neviem ako to tie dve autorky urobili, ale urobili to výborne. 



Čo sa mi na tom ešte páči je, že séria v sebe nemá veľa angstu (čo mám ja inak celkom rada), neskáče to z jednej drámy do druhej, nedejú sa tam extrémne veci ako neustále rozchody, nedajbože podvádzanie a pod., ale zároveň sa tam stále deje niečo. Proste nikdy to nie je ani na chvíľu nudné a statické, ale dej tam zároveň neskáče z jednej absurdnosti do druhej, čo by sa možno dalo čakať pri knihách tohto typu. 

Keď už kvôli ničomu inému, tak si to prečítajte aspoň kvôli Rose a Connorovi, ktorí sú podľa mňa jeden z najlepších, najdivnejších, najvtipnejších, najromantickejších párov v knižnom univerze

Poradie všetkých kníh v sérii nájdete TU. Ešte nás v budúcnosti čaká minimálne jedna kniha s každým jedným párom, takže stále sa je na čo tešiť! :)

No ok, svoju úlohu som si splnila, dala som vám vedieť o ďalšej dobrej serke ktorú som objavila a teraz sa môžem konečne pustiť do niečoho, čo bolo pre zmenu odporučené mne: do Ritmatika! 

Oné, ešte aby som nezabudla: Za 5 bodov do nekonečnej súťaže mi prosím prosím odporučte nejakú ďalšiu dobrú New Adult alebo Adult sériu. Lebo ja už sa z toho množstva sprostostí nedokážem vysomáriť a nie som ochotná zasa čítať tristo kníh, kým sa náhodou dopracujem k niečomu, čo ma bude baviť tak ako sestry Callowayové a ich chlapi :D Och hej a keď ma niečo veľmi osloví, tak si budete môcť zapísať ďalších 5 bodov ;)


9 komentárov:

  1. Ughhhhhh a to mam plane docitat walking disaster, precitat losing hope, fifty shades of freedom a trilion dalsich, ale idem to citat :D hmm aku to ma vlastne postupnost? :D aaaa mne sa velmi pacila seria losing it od cory carmack. Teda ak si to necitala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V článku, tretí odstavec odspodu, je odkaz na postupnosť :) Losing It bolo super, akurát som sa ešte nedostala k ďalším dielom. Má to nejakú náväznosť? Objavujú sa postavy z Losing It aj v ďalších knihách a tak?
      Och inak ja tiež ešte potrebujem prečítať Losing Hope, dobre že pripomínaš :D

      Odstrániť
    2. jaaj :D (bože ja -_- slepa som :D). Inak ja som všade čitala, že Losing it nie je také skvelé, ale ostatné diely sú geniálne a som chcela začať od dvojky, len som prišla na to, že to má postupnosť, teda v dvojke je hlavná postava Cade z jednotky :D a v trojke Kelsey :D
      :DD

      Odstrániť
    3. Ale okrem toho, že sa tam tie postavy vyskytujú - tak to až takú postupnosť nemá. Áno, v dvojke sa parkrát ukázal pár z jednotky (ja si neposmenem na tie mená teraz) ale inak skoro vôbec :) a trojku som ešte nečítala

      Odstrániť
    4. ako postupnosť nejakú že je to dej, ktorý pokračuje tak nie, ale stojí za to prečítať všetky. a trojka je najlepšia hihihihihi :33

      Odstrániť
  2. Ja proste milujem tie knihy! A rovno všetky knihy! :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Závis...čistá závisť všetkým, čo čítajú v angličtine. Toľko by som si toho chcela prečítať :( Prečítala som už pár kníh v angličtine, ale trvalo mi to večnosť a vôbec som si to poriadne neužila, keď som musela stále niečo lúštiť.
    Takéto články ma ničia :( Nemohla by si niekedy napísať odporúčania aj na knihy u nás už vydané? ;) Potešila by si tým nás chudákov odkázaných na rodný jazyk ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale ja si myslím, že tie moje odporúčania sú tak 50 : 50 čo sa týka angličtiny a SK/CZ. minule som sem dávala lunar chronicles, tie sú v češtine, minulé Hot Stuff bolo na Iba jeden rok a Iba jede deň...
      a ver mi, s každou jednou prečítanou knihou to bude jednoduchšie a tvoja angličtina lepšia :)

      Odstrániť
    2. Neboj, dobre viem o odporúčaniach na Lunar Chronicles. Zaplatila som si za ne :D A tak isto aj v prípade série Iba jeden deň. :D Ale vždy keď vidím to kvantum kníh v angličtine, tak na mňa doľahne taká depresia, že si ich chcem všetky prečítať a nedá sa :/ Najkritickejšie to je vtedy, keď to zabiješ takým to článkom :) Čo sa týka toho môjho čítania v angličtine, tak to je problém. Strašne dlho mi to trvá a nemám na to čas, keď mám doma ešte veľa neprečítaných kníh. V angličtine som čítala len UA, lebo to som proste musela. TMI 4 a to mi trvalo večnosť a moju milovanú sériu Perfect Chemistry. Tá sa čítala super, lebo bola jednoduchá. A ešte pár iných. :) BTW Perfect Chemistry...neplánuje to niekto vydať? Potešilo by ;)

      Odstrániť