štvrtok 2. septembra 2010

Vampýrska akadémia: OTÁZKY A ODPOVEDE

Frequently Asked Questions (FAQ) alebo Často Kladené Otázky, týkajúce sa série Vampire Academy, na ktoré odpovedala sama Richelle Mead. Vybrala som tie najzaujímavejšie.

1.Chystáš sa sfilmovať svoju sériu?

Bohužiaľ to nie je niečo, čo môžem urobiť sama. Na to, aby vznikol film alebo TV séria ma musí najprv kontaktovať produkčná spoločnosť a ponúknuť mi kúpu práva na film. Vampýrska akadémia predala tieto práva spoločnosti Prager Entertainment. (pozn. To znamená, že film nakoniec môže ale nemusí byť. Tiež môže byť natočený o rok alebo o desať rokov.To, že predala práva je len dobré znamenie, že sa niečo deje. Nič viac.)

2.Kto je na obálkach jednotlivých kníh z VA? (pozn. Hovoríme síce o amerických obálkach, ale to isté v tomto prípade platí aj o českých)

Obálky sú navrhované umeleckým oddelením knižnej spoločnosti a je to niečo, do čoho mám možnosť hovoriť len málo. Keďže každý má inú predstavu o tom, ako charaktery  vyzerajú, návrhy umeleckého oddelenia nemusia úplne súhlasiť s opismi v knihe alebo s vašou predstavivosťou. Tiež sa môže stať, že umelecké oddelenie v živote knihu nečítalo.

Vampire Academy (Vampýrska akademie) - Rose
Frostbite (Mrazivý polibek) - Dievča je Rose a chlapec je záhadou aj pre mňa. Bez červených očí, pravdepodobne Christian. Vyzerá príliš mlado na to, aby bol Isaiah
Shadow Kiss ( Stínem políbená) - Lissa a Dimitri sú na starej verzii, Rose by mala byť na novej
Blood Promise ( Krvavý slib) - Rose
Spirit Bound (Spoutáni Magií) - Rose a ?

3.Kedy vychádza najbližšia VA kniha?

Šiesta a posledná kniha o Rose, Last Sacrifice (Posledná obeť) vychádza 7 Decembra, 2010. Bude nasledovaná spin-off sériou. (Pozn. Spin-off séria je nadväzujúca no nová séria, ktorá je väčšinou z podobného prostredia ako predchádzajúca a dokonca v nej vystupujú aj niektoré postavy, s ktorými sme sa už zoznámili.. Je možné, že Rose v nej bude hrať vedľajšiu úlohu, v prípade že prežije záver svojej série :))

Toto na adresu novej série povedala samotná Richelle:

"Spin-off séria bude stále zasadená do sveta Vampýrskej akadémie. Vedľajšie postavy, ktoré poznáme zo súčasnej série sa stanú hlavnými postavami a bude vymyslený úplne nový príbeh ( teda nebude to ten istý príbeh, ktorý čítame teraz, len prerozprávaný z niekoho iného perspektívy). Zatiaľ ešte neexistuje názov, ani dátum vydania prvej knihy. Očakávajte ju však v roku 2012."

Richelle sa tiež tvrdohlavo odmieta vyjadriť k otázke, kto bude hlavná postava/hlavné postavy v jej novej sérii. Tvrdí, že ak by nám to prezradila, vedeli by sme, kto prežije záver VA a kto nie. Čo vlastne svojim spôsobom dáva logiku...


3 komentáre: