nedeľa 19. decembra 2010

Ohlásený nový SK titul: KÝM DOPADNEM

Možno ste si už niektorí túto informáciu všimli v novej (aj keď ešte stále nedokončenej) sekcii Kedy to vychádza? ale ak náhodou nie, napíšem to pre istotu ešte do "hlavných večerných správ". Možno by ste mohli chcieť vedieť, že vydavateľstvo Enigma ohlásilo ďalší preklad Young Adult knihy s pôvodným názvom Before I Fall od autorky Lauren Oliver. Slovenský názov knihy by mal byť Kým dopadnem a dátum vydania ešte nebol presne stanovený hoci by sme mohli predpokladať, že to bude niekedy v priebehu budúceho roku.
Preložila som pre vás anglickú anotáciu z Goodreads, aby ste približne vedeli, na čo sa môžete tešiť :)
BTW, zajtra si za peniaze, ktoré som dostala k meninám idem kúpiť knihu Ak zostanem od Gayle Formanovej aby som o nej mohla napísať recenziu a konečne by som už, ak všetko pôjde podľa plánu, mala zverejniť najneskôr do utorka recenziu k Last Sacrifice. Sing Hallelujah...

Lauren Oliverová - Kým dopadnem

Čo ak by vám ostával len jeden deň na život? Čo by ste robili? Koho by ste pobozkali? A ako ďaleko by ste zašli, aby ste si zachránili svoj život?
Samantha Kingstonová má všetko - vzhľad, popularitu, dokonalého chlapca. Piatok, 12. február by mal byť len ďalší deň jej kúzelného života. Namiesto toho je jej posledný. Má to však jeden zádrheľ: Samantha sa zakaždým ráno zobudí. Vlastne tak povediac znovu prežíva celý predchádzajúci deň dokopy 7-krát až kým si neuvedomí, že urobením hoci len maličkej zmeny môže mať v rukách väčšiu moc, než si kedy vedela predstaviť.

2 komentáre:

  1. Hodně silná knížka. Lauren opravdu psát umí, je to napsáno naprosto věrohodně a rozhodně se to to vymyká obyčejným high-school YA. Já u toho sice jako mnozí jiní nebrečela, ale rozhodně to ve mně zanechalo hluboké pocity. Doporučuju. Silný příběh, hezky vykreslené postavy, překvapivý konec a má to poselství :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je proste perfektni kniha. citila sem se jako by sem to byla ja. Jeji problemy byli jako me. nebrecela sem, ale malo to neco do sebe. Proste skveli.

    OdpovedaťOdstrániť