piatok 3. decembra 2010

Pripravované knihy v SR a (tentokrát) hlavne ČR

V prvom rade by ste nemali zabudnúť, že už 17.12 v slovenských kníhkupectvách vychádza Modrý Mesiac, pokračovanie série Nesmrteľní autorky Alyson Noelovej, ktorej prvá kniha s názvom Navždy sa ocitla v regáloch kníhkupectiev túto jeseň. Obálku knihy aj s rozšíreným obsahom si môžete prezrieť na stránkach internetového kníhkupectva gorila.sk

Nakoľko v minulých knižných aktuálkach som zanedbala českú časť čitateľov tohto blogu, dnes im to vynahradím :)
České vydavateľstvo Knižní Klub pripravilo totiž do budúcich rokov pre Čechov poriadnu knižnú nádielku. Viem, že niektoré tituly a anotácie sa budú opakovať s tými v minulom "slovenskom" poste ale zopakujem to tu pre efekt ešte raz.
Takže chcete vedieť, na čo všetko sa môžete tešiť? Čítajte ďalej :

Kami Garcia a Margaret Stohl - Krásne Bytosti ( Kronika Zaklínačů #1) v ang. Caster Chronicles: Beautiful Creatures
pozn. môj preklad z ang. do slovenčiny

V GatlinCounty sa nediali nijaké prekvapenia. Nachádzali sme sa tak povediac v epicentre stredu ničoho.
Aspoň to som si myslel. Ukázalo sa, že som sa nemohol mýliť viac.
Bola raz jedna kliatba.
Bolo raz jedno dievča.
A nakoniec, bol raz jeden hrob.
Lena Duchannes je dievča, aké malé južanské mestečko Gatlin ešte nikdy nezažilo. Snaží sa skryť svoje schopnosti a kliatbu, ktorá sprevádza jej rodinu už od nepamäti. Ale ani v prerastených záhradách, temných bažinách a práchnivých cintorínoch, nemôžu tajomstvá ostať ukryté naveky.
Ethan Wate, ktorý počíta mesiace, kým bude môcť vypadnúť z Gatlinu je mátaný snami o nádhernom dievčati, ktoré nikdy pred tým nestretol. Keď sa Lena nasťahuje na najstaršiu a neslávne známu platnáž, Ethan je k nej nevysvetliteľne priťahovaný a odhodlaný odhaliť spojenie medzi nimi.
V meste so žiadnymi prekvapeniami by jedno tajomstvo mohlo všetko zmeniť.

Prvý diel Kroniky Zaklínačů vychádza v apríli budúceho roku a bude nasledovaný druhým dielom s názvom Krásna Temnota vydaným pravdepodobne v júli 2011.

Alexandra Adornettová - Zář
pozn. môj preklad z ang. do slovenčiny

V ospalom mestečku Venus Cove sa takmer nikdy nič nedeje. Všetko sa však zmení, keď sú traja anjeli poslaní z neba aby mesto ochránili pred zhromažďujúcimi sa temnými silami. Gabriel-bojovník, Ivy-liečiteľka a Bethany, mladá tínedžerka, ktorá je z celého tria najmenej skúsená. Tvrdo pracujú na tom, aby zamlčali svoju pravú identitu a hlavne skryli svoje krídla. Misia je však ohrozená, keď je najmladší anjel, Bethany, poslaná na strednú školu, kde sa zamiluje do pekného kapitána školského mužstva, Xaviera Woodsa. Vzoprie sa zákonom Neba tým, že ho bude milovať? Udalosti naberú spád, keď anjeli zistia, že nie sú jediná nadprirodzená sila vo Venus Cove. Do mesta prichádza nový chlapec, ktorý je očarujúci, pôvabný a smrteľne nebezpečný.A čo je najhoršie, vyhliadol si práve Beth.

Prvý diel pripravovanej trilógie bude vydaný v auguste 2011, druhá kniha, Zasvětení, je plánovaná na december 2011 a záverečný diel, Zkáza, by mal vyjsť v auguste 2012. Je vhodné spomenúť, že aj v USA doteraz vyšiel len prvý diel s názvom Halo.

Lauren Kateová - Pád

Na Danielovi Grigorim je niečo až bolestne povedomé.
Záhadný a odmeraný, zaujme pozornosť Luce Priceovej od chvíle, keď ho zbadá v prvý školský deň na internátnej škole v horúcom Savannah v Georgii. On je jediný svetlý bod na mieste, kde sú mobily zakázané, všetci ostatní študenti sú samý problém a bezpečnostné kamery sledujú každý váš krok.
Aj keď Daniel očividne nechce mať s Luce nič spoločné a dá si záležať na tom, aby si to uvedomila, Luce ho nevie nechať na pokoji. Priťahovaná k nemu ako nočný motýľ k plameňu, musí zistiť, čo sa Daniel tak zúfalo snaží ukryť. Aj keď ju to zabije.

Prvý diel série s názvom Pád (Fallen v ang.) vychádza v ČR taktiež v auguste 2011. Nasledovaný bude druhým dielom s názvom Muka, ktorý vychádza v októbri 2011, ďalej bude nasledovať Vytržení v decembri 2011 a Úvod v marci 2012.

Rachel Hawkins - Hex Hall
pozn. môj preklad z ang. do slovenčiny

Pred tromi rokmi, Sophie Mercerová zistila, že je čarodejnica. Tento fakt ju hneď dostal do niekoľkých problémov. Jej "nenadaná" matka ju podporovala ako sa len dalo, konzultujúc Sophiinho odcudzeného otca - neustále sa niečomu vyhýbajúceho európskeho čarodejníka - len ak už nebola žiadna iná možnosť. Ale keď Sophie začne priťahovať príliš veľa ľudskej pozornosti keď sa jej absolútne nepodarí jedno kúzlo uskutočnené na školskom plese, je to práve jej otec, ktorý rozhodne o jej treste: vyhnanie do Hex Hall, izolovanej polepšovne pre rozmarných Prodígiov - čiže čarodejnice, víly a meničov podôb.
Po uplynutí prvého školského dňa medzi šibnutými rovesníkmi, Sophie má na svojom konte obdivuhodné skóre: tri vplyvné nepriateľky, ktoré vyzerajú ako supermodelky, márny objekt jej záujmu - nádherného čarodejníka, strach naháňajúceho ducha, ktorý je jej stále v pätách a novú spolubývajúcu, ktorá je, zdá sa, tou najviac nenávidenou osobou  a jediným upírom na škole v jednom. Aby toho nebolo dosť, Sophie čoskoro zistí, že záhadný predátor napadá študentov a jej jediná priateľka je podozrivá osoba číslo jedna.
Ako sa postupne začína vyskytovať séria záhad z ktorých tuhne krv v žilách, Sophie sa musí pripraviť na najväčšiu hrozbu zo všetkých: starodávnu tajnú spoločnosťodhodlanú zničiť celé Prodígium a najmä Sophie samotnú.

Vydavateľstvo Knižní Klub pripravuje vydať Hex Hall a tiež jej pokračovanie s názvom Demonglass v roku 2011 alebo (pri najhoršom) 2012. (český názov bude pravdepodobne iný, ale doposiaľ nebol zverejnený)

A na záver ešte jedna milá správa, Knižní Klub si pre nás pripravil ešte takýto pekný knižný set série Škola Noci, ktorý bude obsahovať prvých 5 dielov: Označená, Zrazená, Vyvolená, Nezkrotná, Pronásledovaná. 
K dostaniu bude už o pár dní, 10.12.2010 :)

11 komentárov:

  1. ÚÚÚÁÁÁÁ!!! To je úúžasné! :-))) strašně se těším...
    Školu noci set si rozhodně kupovat nebudu ačkoliv ty obálky vypadají krásně :D štve mě to, jak to vždy dají do setu..
    Na beautiful creatures se neskutečně těším. Totéž Fallen a Halo :) Na hex hall jsem zvědavá, prý je to vtipné. Jinak kde jsi tohle všechno zjistila? Já ať hledám jak hledám tak nikde nic! :-D

    (PS: Nemáš u beautiful creatures chybičku? Ten druhý díl má vyjít asi v prosinci 2011 ne? :D Nedává to totiž smysl aby vydali třetí díl v srpnu 2012 a druhý v prosinci 2012 ne? :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianga: Ďakujem za upozornenie, už som z tých dátumov zmagoretá :) Akurát mám pocit, že si myslela tú chybu u knihy Zář nie? :) Aspoň teda tam som našla chybu ja...
    Čo sa týka toho ako to zisťujem, ešte sa len učím vyhľadávať pomocou rôznych zdrojov a pomáhajú mi ostatní blogeri. Treba väčšinou ísť na stránky konkrétneho vydavateľstva a tam sa trocha pomotať, dať si správne zoradenie titulov (podľa dátumu vydania) a pod. Vyzerám teraz hrozne múdro ja viem, ale v skutočnosti by som o polovici z týchto vecí nevedela, keby sme si všetci knižní maniaci neustále nevymieňali informácie :)
    Som rada, že ťa novinky potešili, ja sa hlavne teším na čítanie Hex Hall a snáď už konečne dočítam aj Beautiful Creatures, pri ktorých som sa asi pred pol rokom zasekla v polovici a od vtedy som sa ďalej nedostala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano, přesně to jsem myslela.. Promiň :-D To víš, to bylo z té radosti! :-D
    Hahaha :-)) Já těch maniaků ještě tolik neznám, tak se porozhlédnu :-) Ale děkuji! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, za tyhle informace jsem vážně vděčná, protože jsem zatím nenašla cestu k edičnímu plánu Knižního klubu. Zvlášť mě překvapuje Halo, tohle bych od českého nakladatelství vážně nečekala tak brzo po americkém vydání. Nejspíš si od andělů hodně slibují...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Do frasa, nechtiac som odstránila komentár: Písala som, že Halo sa mi celkom páčilo aj keď to nebolo nič prevratné a že dátumy kníh sa ešte pravdepodobne budú meniť, tak potom bude všetko aktualizovať. a ešte som písala, že to asi všetko dám na jedno miesto, aby sme v tom všetci mali lepší prehľad ale že až niekedy počas sviatkov, keď budem mať viac času.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. wau, tá škola noci séria má zaujímavú obálku, aj ked pôvodné sú tiež veľmi pekné. A Fallen, to musím mať

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Muhahááá... bude to v češtině, bude to v češtině... Tak si doplním stránku o další knihy. Nějak jsem se k tomuhle totiž nedostala.

    Co si určitě v češtině koupím, je Fallen. A nejspíš i Hex Hall, třeba mě to v češtině bude bavit víc.

    Já se zase nemůžu dokopat ke čtení Beautiful Darkness. První díl jsem přelouskala, i když se sama sobě divím... ale do dvojky se mi tak strašně nechce.

    Halo si koupím jenom možná, až zjistím, jestli mě chytne druhý díl... anebo si počkám, stejně jako u Hush,Hush, jestli to třeba později nevydají česky v kompletu.

    A co si nekoupím určitě je Škola noci. Doteď nechápu, že mi mamka sama od sebe koupila 4 díly, z toho jsem přečetla jeden - no... uhm... přečetla o.O - a říkám si, že to je naprostá ztráta peněz a divím se, že to ty dvě ještě pořád vydávají. Toť můj názor, nebijte mě :D

    Každopádně díííík za informace :)

    btw Kéž by chtěli vydat Nevermore!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mňa viete čo štve najviac? Že slovenské a české vydavateľstvá dajú peniaze na vydanie nejakých kníh len ak sú to bestsellery v Amerike. A my už dávno vieme, že nie všetky tieto bestsellery naozaj stoja za to ale mali len to šťastie, že boli dobre spropagované. Takže Nevermore jednoducho do ČR a SR nikdy nedôjde, pretože naši vydavatelia o nich ani nezakopnú, keďže pravdepodobne ani nevedia, že niečo také existuje.
    Na jednej strane sa im nečudujem, musia mať nejakú záruku, že ak do toho vrazia peniaze tak sa im to vráti a čo je lepšia záruka, než dobrá predajnosť knihy v USA ale aj tak...na druhej strane niekedy by mohli sami vziať nejakú knihu, ktorá ma potenciál a urobiť jej dobrú reklamu u nás a myslím si, že by sa im predalan aj keby nebola americkým bestsellerom.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Myslím, že kromě Twilight žádná další YA kniha neměla nijak zvlášť dobrou propagaci. Anebo si to alespoň nepamatuju, protože to šlo nejspíš mimo mě. A to já si všímám dost věcí, protože mě toho baví strašně moc (Já bych totiž potřebovala, aby den měl 36 hodin... a někdy i více!).

    Chápu tě, cítím to úplně stejně. Viz Škola noci... má to české stránky, má to zajímavé covery, které prostě upoutají, díly u nás vycházejí docela rychle, rozhodně větší propragace než například u Hush, Hush nebo Mortal Instruments. O MI jsem se dozvěděla v Americe a když jsem přijela domů, totálně mě omráčilo, že to vychází i v češtině a jaký příšerný to má cover. A když jsem sestřence říkala svůj dojem z HH, šla ke své knihovničce a ukázala mi tu knížku v češtině a že prý ji snad má už půl roku nebo co. Jsem měla dost teda...

    Já osobně totiž nemám moc čas vyhledávat na netu, jestli se nějaké nakladatelství náhodou nerozhodne něco vydat... nebo jestli to už nevydalo. Upřímně, pokud to není můj oblíbený autor - jako třeba Meg Cabot nebo Richelle Mead - tak to prostě nehledám a nezajímám se.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ak sa mám priznať, tiež mi je srdečne jedno kedy čo u nás vyjde ale viem dobre, že tí čo nevedia po anglicky sú závislí práve na týchto informáciach od vydavateľstiev. Preto to zbieram a vyhľadávam. Lebo nikto iný to za nás neurobí. My vlastne robíme to, čo by mali robiť vydavateľstvá. Propagujeme im ich knihy. A čo urobia oni? Ak niekde na ich stránke náhodou uverejním odkaz na moju 5 hviezdičkovú recenziu, lebo je príliš dlhá aby som ju celú kopírovala do komentárov tak mi to zmažú.
    Niekedy mám pocit, že nás blogerov majú za nepriateľov alebo čo. A to si ani nepredstavujem, čo by sa stalo ak by som ich náhodou poprosila aby mi zaslali nejakú knihu na zrecenzovanie (ako to bežne chodí v USA). Asi by ma vysmiali a poslali kade ľahšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jo, chápu a jsem ráda, že to děláš. Přece jenom je tvůj blog starší než to moje miminko, kde spíš uveřejňuju své review než přehledy kdy, kde a co vychází... A máš s tím pravdu. Je to holt smutné. Ačkoliv jsme se po pádu režimu posunuli dál, nikdy nejspíš nebudeme na "stejné vývojové úrovni", jako například USA. Takže nám nezbývá nic jiného, než si to dělat tak, jak nás to baví a jak chceme, aby to bavilo i ostatní.

    A to s těmi recenzemi u těch knížek u nakladatelství mě ani nenapadlo, vidíš... Stejně je to sprosťárna. Místo aby byli rádi, že tam někdo napíše pár slov o knížce.

    Ale stejně by to bylo moc pěkné, kdyby někomu z nás někdy třeba napsali, že by chtěli na zrecenzování nějakou knížku :D Nebo třeba nějakou soutěž o knížku.

    Co vím, tak u nás se recenze podobně zaměřených knih dělaly snad jen v časopise Pevnost, který jsem si kdysi kupovala. Ale tam stejně mají specificky zameřené knihy spíš, než jen YA knížky a jim podobné. Ani vám nevím, který dobrý český web jen na bázi recenze knih u nás existuje. Ráda se nechám poučit.

    OdpovedaťOdstrániť