streda 19. januára 2011

Nové knihy pre Slovákov

Ospravedlňujem sa za kratší výpadok, ale včera som mala predposlednú skúšku a večer som sa rozhodla ísť aspoň na týždeň domov aby som zmenila učebné prostredie ( a aby som sa najedla). Čiže po noci strávenej v autobuse už konečne sedím doma v obývačke,  notebook klasika na kolenách a doháňam zameškané.

Dnes by som Slovákov chcela informovať o troch nových ohlásených tituloch. U prvého sa jedná o pokračovanie, konkrétne o druhý diel knihy Pád od Lauren Kateovej, ktorý by sa mal volať Súženie a vyjsť by mal v priebehu júna. Ak predpokladáme, že vydavateľstvo Ikar sa bude držať tradície a ponechá aj obálku Súženia totožnú s jej americkým originálom, vyzerať by mala asi nejako TAKTO.

Druhá kniha je zhodou okolností tiež pokračovanie, tentokrát pokračovanie knihy Paula Hoffmana Ľavá ruka Boha. Jej názov by mal byť Anjel hnevu. Ak by sa niekto zaujímal o originálny názov, ten bude The Last Four Things. Predpokladaný dátum vydania je približne polovica augusta.

Posledná kniha je vlastne začiatok novej série. Jej autorkou je Eden Maguire a prvá kniha ponesie chutnučký názov Krásni a mŕtvi :) 
Preložila som pre vás anotáciu z Goodreads:

Eden Maguire - Krásni a mŕtvi (vydavateľstvo Fragment)

Niečo zvláštne sa deje v Ellerton High. Phoenix je už štvrtý tínedžer, ktorý tento rok zomrel. Jeho dobodanie pri pouličnej bitke nasleduje smrť Jonasa, Summer a Arizony, ktorí zomreli za rovnako podivných a náhlych okolností. 
Chýry o duchoch a zvláštnych udalostiach sa preženú malou komunitou, zatiaľ čo sa spamätáva zo šoku a straty. Darina, Phoenixova užialená priateľka je na pokraji zrútenia. Nedokáže uniknúť svojmu silnému srdca bôľu ani zjaveniam tých, ktorí by už mali byť dávno mŕtvi. A po celý ten čas sa jej v hlave ozýva zvuk trepotajúcich sa krídiel! 
Až sa jej napokon jedného dňa zjavuje sám Phoenix...
Nadšený z opätovného stretnutia, povie jej o Krásnych mŕtvych. O dušiach v tzv. limbe (miesto medzi nebom a zemou, pozn. preklad.), ktoré boli vybrané aby sa vrátili späť na svet a napravili krivdu, ktorá im bola spôsobená keď boli zabití a dosiahli spravodlivosť. Nádherní, nadľudskí a mocní, Krásni mŕtvi sú označení "Znamením smrti" - malým tetovaním anjelských krídiel. Phoenix povie Darine, že zvuk trepotajúcich sa krídiel sú vlastne milióny duší v limbe, zúfalo sa snažiace vrátiť na zem. Darinino poslanie je jasné: musí pomôcť Jonasovi, Summer, Arizone a pravdepodobne aj jej milovanému Phoenixovi napraviť krivdu ktorá im bola spôsobená, aby ich oslobodila a oni tak konečne mohli odpočívať v pokoji. Porazí láska smrť? A ak áno, dokáže sa jej Darina vzdať?

Vyzerá to tak, že prvá kniha má byť "orientovaná" na Jonasa, druhá na Arizonu, tretia na Summer  a posledná na Phoenixa. Ako to však nakoniec bude, to neviem pretože som knihy ešte nečítala. Pravdepodobne sa do nich ale pustím, aby som vám potom mohla referovať či sa máte na čo tešiť :) Zatiaľ vám aspoň ponúkam americké obálky všetkých štyroch dielov, aj keď nikde nie je zaručené, že my budeme mať také isté. 


Zatiaľ je to všetko, ja si idem teraz trochu zdriemnuť, lebo spanie v autobuse = žiadne spanie. Večer ešte možno pošlem nejaký článok alebo správičky :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára