sobota 14. mája 2011

VEĽKOLEPÁ KNIŽNÁ SÚŤAŽ: 5. BOYFRIEND

Ahojte! V prvom rade sa vám chceme ospravedlniť za menší zmätok, ktorý nebol spôsobený nami ale niekoľkodňovou odstávkou Bloggeru, ktorá nám znemožnila publikovať články a aby bolo viac srandy, dočasne vymazala tie staré.
Zdá sa, že všetko už je tak ako má byť, takže dnes prebehne zverejnenie 5. hádanky načas. Meno 4. boyfrienda máte možnosť hádať do konca dnešného dňa - 14.5. 23:59.




Keďže dnešným dňom vstupujeme do 2. časti súťaže, najprv zhrniem nové pravidlá:

  • Do 2. časti súťaže sa môžu zapojiť Slováci aj Česi
  • Ešte vás čakajú 2 hádanky. Dnes žiaden formulár nevypĺňate! Formulár bude sprístupnený 17.5, keď Triss na svojom blogu zverejní poslednú hádanku.
  • Poslední 2 BF sú z kníh, ktoré zatiaľ vyšli len v anglickom jazyku.
  • Do formulára vpisujete mená všetkých 6 boyfriendov, ktoré ste hádali počas súťaže. Slováci, ktorí sa zúčastnili 1. časti súťaže vpíšu všetky mená do forlmulára EŠTE RAZ. Čiastkové formuláre z 1. časti sa im v 2. časti NEBUDÚ RÁTAŤ!
  • Do losovania o anglickú knihu z našej ponuky budú zaradení tí, ktorí uhádnu VŠETKÝCH 6 BOYFRIENDOV (alebo uhádnu 5 BF a použijú 1 žolíka)
  • Ak sa vyskytne situácia, že NIKTO neuhádne všetkých 6 BF ani s pomocou žolíka, budeme losovať spomedzi tých, ktorí uhádli 5 BF (alebo 4 BF a použili 1 žolíka).
  • Bohužiaľ v tomto okamihu už nie je možné žolíka získať. Čas vypršal dnes v noci a odteraz sa už musíte spoliehať na to, že uhádnete aj posledné dve mená. 


A tu sú ešte raz knihy, ktoré môžete vyhrať:



Tak, toť vše ku komentárom a nasleduje dnešná hádanka :) Meno si iba niekam zapíšte, pretože dnes žiaden formulár neodosielate:

ON
Neviem, čo sa dievčatám zdá byť také sexy na tom, ak má chalan korene v inej krajine. Alebo, v mojom prípade, krajinách.  Každopádne, nieže by som sa sťažoval...Ja však už dievča mám. Sme v dlhodobom, láskyplnom, vášnivom a plnohodnotnom vzťahu. Tak. Nikdy som nerozmýšľal na tým, že by som ju opustil. Nikdy. Vážne. Som šťastný. Som šťastný, som šťastný, somšťastnýsomšťastnýsomšťastný. Nie. Nebudem sa pozerať na "tú novú" a nebudem myslieť na to, ako by chutil jej bozk. Ne-po-zriem-sa. Pozrel som sa. Mám problém. 

ONA:
Ktovie, ako by som si zvykala na život v cudzej krajine, nebyť jeho. Viem, že nie je môj a nikdy nebude. No keď sme spolu a zatvorím oči, môžem aspoň predstierať. Nikto mi však nevezme jeho priateľstvo. A nech už sú jeho city ku mne akékoľvek, viem, že ani on by sa ho nikdy nevzdal. To je jediná istota v mojom živote. Lebo keď ho vidím smiať sa, keď sa jeho prízvuk ozve v mojom telefóne, keď sa naše ruky stretnú náhodou v tme, už si viac nie som istá ničím...

Do komentárov nám ako vždy môžete napísať, či sa vám dnešná hádanka zdala byť ľahká, alebo s ňou máte problémy. Samozrejme do nich nepíšte odpovede, sami by ste si znižovali šance na výhru.

Držíme palce!

*UPDATE
Vidím, že si lámete hlavičky nad menom dnešného boyfrienda, tak sme sa s Triss rozhodli, že vám trochu pomôžeme. 
V komentároch vidím, že jedna z vás prišla na podstatu súťaženia aj sama od seba: Na to, aby ste uhádli nepotrebujete mať knihu prečítanú. Stačí, ak sa orientujete vo svete YA kníh, ak čítate naše články a recenzie, ak navštevujete zahraničné blogy a pod. 
Ale chápem aj to, že niekedy môžete pozerať na slová ako dlho chcete a proste vám to nezapne. Preto by som vám chcela navrhnúť, aby sa sa zašil pozrieť na môj zoznam prečítaných kníh na stránke Goodreads. Ten momentálne obsahuje 137 kníh. Je to síce asi iba menej ako polovica skutočného počtu kníh, ktoré som prečítala, no garantujem vám, že knihu, ktorá ukrýva dnešného BF, tam nájdete. Myslím, že vylučovacou metódou by to niektorí z vás mohli zvládnuť :) A ak nie, tak sa možno aspoň dostanete k nejakým celkom dobrým knižným tipom :)

12 komentárov:

  1. Ach jo, už zase netuším... :( Každopádně se mi hrozně líbí, co jsi napsala k popisu boyfrienda :D To je prostě dokonalé, jen škoda, že nevím z jaké knihy tenhle boyfriend pochází...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňa čosi napadlo, ale teraz to neskutočne zamietam a hovorím si, že to tak určite nie je :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Netuším. A nakoľko už som jedného neuhádla, je to... stratené.:P

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Možno že tuším kto to je, hoci som tú knihu osobne nečítala, ale z recenzií a z toho čo o nej viem mi ten popis sedí. :-) Uvidíme. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tie, ktoré sú v ponuke, nehádame, že?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. myslíš v cenovej ponuke? To povedať nemôžem :) Možno áno, možno nie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. to ako fakt? tak ja som vždy hľadala niečo, čo tam nepatrilo...do kelu...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No ja mám pocit že nikde nebolo napísané, že knihy, ktoré môžete vyhrať nebudeme mať v súťaži...netvrdím, že sme vyberali BF z ponuky kníh ale tiež netvrdím, že na 100% tam nie je ani jeden z nich. Proste by som sa na tvojom mieste ponukou vôbec nezaoberala a hádala podľa toho, čo sa mi zdá najpravdepodobnejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja som na to strasnou, ale strasnou nahodou prisla :D chcela by som si to precitat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já vím! To je snad poprvé co nemám problém (no jo, podruhé) :D Trošku (ale jenom trošku) mi stouplo sebevědomí, že se v YA vyznám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No keby si ty nevedela tak to by som už fakt musela prehodnotiť náročnosť celej súťaže :D

    OdpovedaťOdstrániť