pondelok 30. apríla 2012

Čo nás čaká a neminie....V MÁJI

Dobre no, toto je tak el té té na poslednú chvíľu, ale čo ja vlastne nerobím na poslednú chvíľu?

Každopádne, dnešné Čo nás čaká a neminie bolo pre mňa hrozne ťažké vytvoriť (nie preto ho však píšem už 5 hodín ale preto, lebo som sama na izbe a vždy, keď mi hrá dobrá pesnička, tak musím prerušiť písanie a zaskákať si na posteli s akože mikrofónom v ruke), lebo v máji vychádza svetoznáma "májova OMGtrojka" : Insurgent, Bitterblue a City of Lost Souls - no a dá sa z toho vybrať? No dá?!


MÁJOVÝ DEBUT

Wendy Higgins - Sweet Evil



O tomto som si až do minulého týždňa naivne myslela, že je to stand-alone kniha, kým ma z omylu nevyviedli kamošky z GR. Aj tak to ale vyzerá doosť dobre, teda aspoň tá časť v anotácii, kde sa hovorí o citujem: "boy your daddy warned you about". Hmmmm :)

Čo kniha sľubuje: Súdiac podľa veľkého haló, ktoré sa okolo knihy narobilo, by človek povedal, že Higgins je Meadová v prestrojení. Podľa mňa však Sweet Evil nesľubuje nič, čo by to ešte aspoň tisíckrát nebolo.
Moje očakávania: Ja už nemám v týchto prípadoch žiadne očakávania. Fakt. Trpím literárnou depkou.
Vychádza: 1.5.2012

MÁJOVÉ OČAKÁVANIE

Kristin Cashore - Bitterblue




No dobre, tu som si musela strihnúť. A potom som ešte použila random.org, aby som predišla štatistickej chybe. A potom mi to aj tak nedalo, lebo nakoniec som aj tak vyberala srdcom a na základe pevného puta, ktoré sa vytvorilo medzi mnou a Kristin Cashore (ona o tom ešte zatiaľ nevie).
Bitterblue je voľným pokračovaním Výnimočnej a celý svet sa na to teší jak na jarné snežienky a bodaj by nie, šak sme na to čakali 3 roky!

Čo kniha sľubuje: Okrem vyrastenej Bitterblue aj Katsu a Poa! Keď tí dvaja ešte nebudú svoji, tak posielam oficiálnu sťažnosť.
Moje očakávania: Ak by to náhodou ešte nebolo z môjho bľabotania jasné tak: MEGAOBROVSKÉ!!!!
Vychádza: 1.5.2012


MÁJOVÉ POKRAČOVANIE

Cassandra Clare - City of Lost Souls



Musím sa pochváliť, túto knihu som vyhrala v jedinej súťaži, ktorej som sa v marci zúčastnila a teraz na ňu s napätím čakám a neviem sa dočkať. City of Fallen Angels skončilo riadne masochisticky a zo všetkých tých teaserov, ktoré Cassie posiela je zrejmé, že toto bude zasa ďalší brainwash, ktorý ma zanechá v kóme celý nasledujúci týždeň. Ale kto pozná Nástroje smrteľníkov vie, že ani nič iné nemôžeme očakávať :)

Čo kniha sľubuje: Ďalšiu ročnú terapeutickú dávku Jaca, Clary, Magnusa, Aleca a Simona :)
Moje očakávania: Cassandra v živote nenapísala nič, čo by sa jej nepodarilo, takže sedím na ihlách a odpočítavam posledné hodiny do vydania.
Vychádza: 8.5.2012

MÁJOVÝ VÝBER

Adrew Fukuda - The Hunt



Hej, je to síce o upíroch, ale fakt si myslím, že kniha stojí za prečítanie. Chalan je posledný človek žijúcich v upírskej spoločnosti o ktorom nikto nevie a ktorý sa snaží zapadnúť, aby to tak aj ostalo. Čo sa mu celkom darí, až kým nie je vybraný ako jeden z mála "šťastlivcov", ktorý si bude môcť zaloviť na posledných žijúcich ľudí na planéte, chovaných presne pre túto vzácnu udalosť.

Čo kniha sľubuje: Trochu prevrátený pohľad na upírske knihy so závanom Hier o život.
Moje očakávania: Pekná obálka, čiže veľké :D
Vychádza: 8.5.2012

MÁJ NA SLOVENSKU

Darren Shan - Lord Zarmut



O tejto knihe neviem TOTÁLNE nič, ale istá osoba mi to tu stále vychvaľuje, takže sa dávam prehovoriť. Inak vraj je to o šachu. O ŠACHU! Už ste počuli väčšiu blbosť? Ja nie. Podľa mňa to bude super.

Čo kniha sľubuje: Že vraj to nie je pre slabé povahy (čiže som prakticky vylúčená z množiny potenciálnych čitateľov, ale ja sa nevzdávam).
Moje očakávania: Toto bude psychošach!
Vychádza: 21.5.2012




15 komentárov:

  1. Bitterbluuuuue :) Tá kniha žiari medzi ostatnými! :D Ja, spomalené, ktorá som Výnimočnú objavila len nedávno, som si len včera objednala z bookdepo Ohnivú, no rozmýšľam, že si Bitterblue objednám hneď za ňou, ani nečakajúc na to, či sa mi bude páčiť vôbec Fire... myslím, že Kristin Cashore dôverujem oprávnene:D aspoň v to dúfam:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ohnivá je nádherná kniha! Ak sa ti Výnimočná páčila, Ohnivá je ešte lepšia, romantickejšia, srdcervúcejšia, proste dokonalá, za to sa ti môžem zaručiť. Určite kúpu neoľutuješ :)

      Odstrániť
    2. Romantickejšia? O:) Hm, hm, práve toho som sa obávala, že mi bude Katsa s Poom chýbať... ale vďaka za uistnie :D

      Odstrániť
    3. Neboj, Brigan a Fire sú ultimátny pár a majú strašne uveriteľnú chémiu. Určite si ich zamiluješ :)

      Odstrániť
  2. Výborné :D A Lorda Zármuta vřele doporočuju, v ČR nám vychází už 4. díl a musím souhlasit, že Shan píše doopravdy dobře na svůj žánr.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej? Konečne na to počujem nejaký extérny názor a teším sa ešte viac :)

      Odstrániť
  3. Bitterblue! konečne!! .. aj keď si na ňu ešte počkám kým ju nevydajú naše vydavateľstvá :D ale keď som čakala tak dlho tak tie paru mesiace dúfam vydržím :D Katsa a Po mi chýbali tak som zvedavá, čo Cashore vymyslí v tejto knihe :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja, strašne :) Inak to asi vieš, ale keby náhodou nie, tak Bitterblue vychádza v septembri! Ediposs sa pekne vyšvihol :)

      Odstrániť
  4. A Nástroje smrteľníkov v marci nebudú? Už sa niečo bližšie k tomu vie? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, Nástroje smrteľníkov. Myslím, že je bezpečné povedať, že v marci nebudú...Opýtam sa, či môžem zverejniť najnovší dátum vydania a dám vedieť. Ale asi z toho nebudete úplne nadšení...

      Odstrániť
  5. Bitterblue...a keď už viem,že bude v septembri,tak mám predčasné vianoce a to,že tam budú aj Katsa s Poo ! dúfám,že ponechajú hentú obálku,bo ako predchádzajúce je tiež krásna =D

    tým,ktorý nečítali odporúčam =D krásne knihy obe,tak ako aj Katsa+Po a Fire+Brigan

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bitterblue!!!!!!!!!!!!! 8DDD chceeeeeeem už v ruke mať!!! 8__)
    aj ja chcem aby boli Katsa a Po svoji! a aj nejaké detičky by neuškodili!!! 8DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Teda! Sweet Evil má krásnu obálku, mesto stratených duší - ehm, k tomu sa dostanem po dočítaní 2. a 3. :) ale Hunt ma oslovil asi najviac z tu uvedených.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. City of lost souls = CAN'T WAIT!!!
    Sweet evil vyzerá fajn, neviem, či a kedy sa k nej dostanem...xD Asi počkám na nejaké recenzie.^^
    No a Bitterblue? Ja si už veľmi nepamätám Výnimočnú, tak možno počkám na preklad a zároveň potom skompletizujem kolekciu (mám len Ohnivú, Výnimočná bola z knižnice).:)
    Super článok, btw.^^

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Žijem v Spojených štátoch. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, tak jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť