utorok 22. mája 2012

POTVRDENÉ: Vampire Academy na Slovensku!!!

Prerušujem krátky hiatus aby som sa s vami ako prvá podelila o úžasnú novinu, na ktorú poniektorí z vás čakali celý tento týždeň, niektorí zasa mesiace a niektorí (vrátane mňa) roky.

Vďaka všetkým nám, ktorí sme si túto sériu doslova vyprosili, vymodlili a v pote tváre vyhlasovali, no najmä vďaka nášmu milovanému vydavateľstvu Slovart oficiálne vyhlasujem a potvrdzujem že

SÉRIA VAMPIRE ACADEMY BUDE PRELOŽENÁ DO SLOVENSKÉHO JAZYKA!

Slováci sa nakoniec teda dočkajú kompletnej zbierky 3 young-adult klenotov, medzi ktoré ešte podľa nášho odborného blogerského oka ( :D) patria okrem Vampire Academy aj Nástroje smrteľníkov (vychádzajú v septembri v Slovarte)  a Hry o život (vydal Ikar).

Ak sú tu ešte nejakí originálni členovia nášho VAmpoholici klubu, ktorý bol založený pred rokom a pol v čase, keď sme ani nedúfali, že by sme sa niekedy mohli dočkať VA v slovenčine, radujte sa, dnes nastal náš deň  :)

Ostatní aj keď možno ešte neviete presne o čo ide, radujte sa tiež, lebo sa na vás chystá jedna z najnapínavejších, najprepracovanejších, najromantickejších a najlepšie napísaných YA sérií, aké nám môže súčasný svetový knižný trh ponúknuť.



Keďže zatiaľ pochopiteľne ešte nie je k dispozícii slovenská anotka, ponúkam vám oficiálnu českú (ktorá je podľa môjho názoru lepšia než pôvodná anglická):

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství… 


No a na čo sa môžete tešiť?
  •  nádherne vystavaný svet upírov ako samostatnej rasy so svojimi vlastnými pravidlami, kultúrou a hierarchiou
  • silná, odvážna, inteligentná a vtipná hrdinka, žiadna Bella Swan, žiadna Mary Sue ale konečne niekto, koho budete mať skutočne radi a za koho happyend sa budete modliť dňom aj nocou
  • žiaden patetický milostný trojuholník, ktorého výsledok poznáte ešte skôr než vznikne (lebo jeho obdoba tu už bola aspoň milionkrát), ale  reálne a komplikované vzťahy, do ktorých sa budete vedieť vcítiť a ktorých úskalia budete prežívať priamo s postavami
  • vedľajšie postavy, ktoré budete milovať rovnako, ako tie hlavné
  • šokujúce zvraty, cliffhangery a srdcervúce momenty
  • jeden z najlepších a osudom najviac skúšaných knižných párov 
  • DIMITRI !!!

Keďže  predpokladám, že to všetci chcete vedieť, mám pre vás aj predbežné dátumy vydania prvých troch dielov:
  1. Vampire Academy - december 2012
  2. Frostbite - máj 2013
  3. Shadow Kiss - október 2013
Ako vždy berte na vedomie, že dátumy vydania sa môžu meniť.




Ach...ešte síce chvíľu potrvá, kým uzrie svetlo sveta prvý diel, no my už teraz môžeme aspoň špekulovať nad obálkami. Povedzte, ktoré by sa vám páčili najviac?

Pôvodná americká verzia?



Alebo aj vás uchvátil dizajn limitovanej anglickej edície?



A čo tak niektoré "očarujúce" zahraničné kreácie? :)
(zľava: švédska, japonská, bulharská)

                   


Prejavte svoje názory a želania v komentároch pod článkom, aby si ich Slovarťáci mohli prečítať :)

Ešte chcem dať na záver jedno veľké HIGH FIVE všetkým čitateľom, ktorí sa chopili pravdepodobne poslednej šance na to, aby sme sa dočkali vydania Vampire Academy tu na Slovensku. Zároveň ďakujem aj ostatným blogerkám, ktoré spolu so mnou v mene vás všetkých za VA orodovali kde sa dalo :) Všetky hlasy, ktoré ste VA dali v minulotýždňovej slovarťáckej ankete ako aj všetky hlasy zo Slovenskej studničky prianí či komentáre na našich blogoch a FB stránkach v obrovskej miere dopomohli tomu, že som dnes mohla zverejniť tento úžasný oznam. Ste skvelí! Sme skvelí! :D

A teraz ešte musíme nejako dokopať aj tie Infernal Devices, čo poviete? :)


20 komentárov:

  1. Ach som nadšená, že sa to podarilo! Teším sa, hoci som knihu už čítala v češtine, rada si ju pripomeniem, a zaradím do poličky v slovenčine... :) ♥
    Z tých obálok sa mi páči ta švédska a tá klasická... I keď akosi nedokážem ani v jednej z tých kníh nájsť to špecifické, čo mi tá kniha dala... zrejme taká obálka sa ešte nevydala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano Ano Anoooooo Ja sa teraz veeelmi vytešujem :D a obalka noo ta anglicka limitka ma niečo doseba ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. juch juch juch .... :D toľko z mojej strany :D... a čo sa týka obálok jednoznačne tá limitovaná anglická edícia

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No, mňa ako nefanúšika to až tak nestrhlo, ale VA po slovenskom preklade určite nájde ďalších vášnivých slovenských fanúšikov:D A pre mňa jednoznačne tá červená anglická obálka :) mám ju i doma a nedá sa na ňu vynadívať, nádherná je :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. TOTO JE SKVELÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ďakujem, Slovarťáci!!! :)
    Z obálok limitovaná anglická, najlepšie tvrdá väzba s prebalom :) a keby tam bola aj tá krvavá slzička... to by bolo! ;)
    ešte raz ďakujem :) Urobili ste nám veľkú, naozaj veľkú RADOSŤ!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Som originálny VAmpoholik a radujem sa :) (a prišlo to až mesiac po tom, ako som si celú sériu kúpila!)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jsem Češka a VA mě nijak nebere, ale gratuluju. Zastávám názor, že by se nemělo pohlížet na velikost země nebo počet obyvatel a váš knižní trh by měl být minimálně stejně obsáhlý jako ten náš, takže mě docela těší, že budete mít další 'svoji' sérii. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. obálka z tej limitovanej edície je prekrásna, ja osobne nemám rada normálnych ľudí na obale, lebo si chcem hrdinov predstaviť sama, nejaké zaujímavé oči alebo postava v tieni sú cool ale celé hlavy na obálkach priam neznášam!
    inak som samozrejme hlasovala za VA, pretože si to strašne chcem po tom vašom neustálom reklamovaní prečítať! 8D má to fakt zaujímavú anotáciu, takže sa teším až si u Ježiška vyprosím VA knižku 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To je skvelaa sprava!!...celu seriu som citala v cestine a teraz bude konecne aj v slovencine:-))...ale obalka je myslim najlepsia z tej anglickej limitovanej edicie..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. omfg! <- moja prvá reakcia, keď som videla odkaz na článok na facebooku :D

    a čo sa týka obálok, tak jednoznačne tá anglická, je to jednoduché a zároveň také... mňam :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Rozhodne tá červená anglická verzia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Mne sa páči anglická obálka, ale aj švédska je fajn. Inak ja som hlasovala za The Infernal Devices, škoda, že to nevyhrali.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ach, podľa mňa je to zbytočné, keď sa to dá normálne v kníhkupectvách kúpiť po česky, a iba ma to núti kúpiť si slovenskú verziu, ale už mám naplánované iné knihy a neviem teraz, pre čo sa rozhodnúť! Bolo to nutné? :D toľko kníh sa zrazu rozhodli vydať, že neviem čo kúpiť skôr!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. VA milujem...:) Tak dúfam, že si nájde nových verných fanúšikov.^^" A červená verzia je naj.<3
    Každopádne, TID milujem tiež a dúfam, že sa taktiež časom dočkajú vydania...^^

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Neskutočne sa teším.. :) Všetci túto sériu chvália a už som uvažovala, že si ju kúpim aj v češtine alebo angličtine, ale po tejto informácii som rozhodnutá, že si počkám na slovenský preklad.. :)
    A čo sa týka obálky: JEDNOZNAČNE anglická limitovaná edícia.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Finally!!!!! Absolútne sa teším. Konečne ma aspoň Slovart nesklamal.Môj drahý Dimitri a samozrejme Rosine keci. Fuh som zvedavá na obálky.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Hurá! Ďakujeme Slovarťáci! :) Tiež som už rozmýšľala nad kúpou anglickej verzie, ale radšej si počkám a kúpim slovenskú. Btw, som jediná, komu sa viac páči americká obálka? :D Podľa mňa má väčšiu... hĺbku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Žijem v Spojených štátoch. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, tak jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť