pondelok 23. júla 2012

VŠIMNITE SI: Maggie Stiefvater - The Raven Boys

Júlové vydanie mini rubriky Všimnite si je tu. Dnes som si vybrala knihu, na ktorú sa hrozne teším, pretože má nielen super anotáciu, ale napísala ju mnou osvedčená autorka Maggie Stiefvaterová. A zasa prosím berte do úvahy, že sa jedná len o môj biedny amatérsky preklad :)


Čo povedala anotácia:

"Existujú len dva vysvetlenia, prečo ne-jasnovidec vidí ducha v podvečer sviatku svätého Marka," povedala Neeve. "Alebo si jeho pravá láska, alebo si ho zabila."

Na cintoríne mrzne ešte skôr, než začnú prichádzať mŕtvi.

Každý rok, Blue Sargentová stoji vedľa svojej matky-jasnovidky, zatiaľ čo okolo nich prechádzajú tí, ktorí budú za chvíľu mŕtvi. Samotná Blue ešte nikdy žiadneho nevidela - až tento rok, keď z temnoty vykročí chlapec a prehovorí priamo k nej.

Volá sa Gansey, a Blue čoskoro zisťuje, že je to jeden z bohatých študentov, ktorí navštevujú miestnu súkromnú školu, Aglionby. Jedno z Buleiných pravidiel je držať sa čo najďalej od chlapcov z Aglionby, známych tiež ako Havraní chlapci. Je totiž presvedčená, že pre ňu môžu znamenať len problémy.

Blue je však priťahovaná ku Ganseymu spôsobom, ktorý si nedokáže vysvetliť. Gansey má všetko - rodinné peniaze, oddaných priateľov a k tomu ani nevyzerá na zahodenie. On však hľadá niečo oveľa dôležitejšie. Je na misii, na ktorej ho sprevádzajú ešte ďalší traja Havraní chlapci: Adam, študent žijúci na štipendiu, ktorý má odpor ku všetkým privilégiám, ktoré ho obklopujú; Ronan, nespútaná duša, ktorá kolíše medzi zlosťou a zúfalstvom a Noah, tichý pozorovateľ, ktorý si všimne mnoho vecí, no nahovorí toho len málo.

Blue od nepamäti varovali, že jedného dňa spôsobí smrť svojej pravej lásky. Nikdy si však nemyslela, že by to mohlo predstavovať problém. No teraz, keď sa jej život zamotal do zvláštneho a temného sveta Havraních chlapcov, už si nie je taká istá.

Čo som povedala ja:

Neviem ako vy, ale ja som z tej anotky úplne hotová. Skvelý nápad, ale zároveň sa mi to nezdá príliš prešpekulované. Väčšinou sa snažím nenechať sa nalákať na anotácie a knižné trailery, ale teraz mám z toho veľmi dobrý pocit, najmä ak sa jedná o moju obľúbenú autorku. Som zvedavá, či plánuje písať o každom jednom Havraňom chlapcovi zvlášť alebo to bude niečo na spôsob Vlkov z Mercy Falls, teda s viacerými rozprávačmi.

Mimochodom, ak sa chcete dozvedieť niečo viac o Richardovi Campbellovi Ganseymu III, Adamovi a Ronanovi, pozrite sa SEM.

A ak sa vám nechce nikam preklikávať, môžete si aspoň kuknúť úplne skvelý trailer ku knihe:



Kniha The Raven Boys v USA vychádza už 18. septembra!

6 komentárov:

  1. iiiiiiiiiiiiii ten trailer =) veľmi podarený

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obálka, anotácia, trailer - YAYYY. Od Maggie som nič nečítala, ale toto ma vcelku zaujalo, plus teda tvoja nadšenie je nákazlivé.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Z Triašky som bola síce skôr sklamaná, no toto vyzerá zaujímavo... pre mňa rozhodne lákavejšie, ako Vlci z Mercy Falls :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mrazení se mi vůbec nelíbilo, ale tohle... jo, vypadá to hodně dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Žijem v Spojených štátoch. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, tak jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť