piatok 3. augusta 2012

Čo nás čaká a neminie...V AUGUSTE

Viem, že sa tešíte, aj ja úplne milujem túto rubriku (preto je asi jediná, ktorej časový harmonogram aj po niekoľkých mesiacoch aspoň ako tak dodržiavam), takže poďme na to:

AUGUSTOVÝ DEBUT

Sarah J. Maas - Throne of Glass


Sarah začínala ako mnohí iní, dnes úspešní autori (ehm, ehm..E.L.James...ehm, ehm), písaním fan-fikcií na internete. Jej historická YA kniha o nájomnej vrahyni, ktorá dostane druhú šancu na život, bola tak úspešná, že po nej hneď chňaplo vydavateľstvo Bloomsbury. Asi sa ani netreba čudovať, autorka mala už totiž mesiace pred vydaním obrovskú fanúšikovskú základňu.

Čo kniha sľubuje: historické YA s badass hrdinkami momentálne prežívajú taký menší boom, takže som zvedavá, ako sa s tým popasovala Sarah J. Maas. Podľa recenzií to vyzerá na ďalší milostný trojuholník medzi mladou asasínkou, jej starším trénerom a princom (VA forever!), ktorý by však mohol byť o niečo inteligentnejší než bežný priemer. Teraz myslím trojuholník, nie princ :D
Moje očakávanie: ja mám dobrú vieru v knihy, ktoré sa dostali tam, kde sú, vďaka množstvu nadšených fanúšikov a nie na základe nejakého jedného editora, ktorý si knihu ledva prečítal pred tým, než ju odporučil na vydanie. Takže snáď to nesklame.
Vychádza: 7.8.2012

AUGUSTOVÉ OČAKÁVANIE

Kelly Creagh - Enshadowed (Nevermore #2)


Táto, kniha by mohla ísť kľudne aj do Augustového pokračovania, keďže sa jedná o druhý diel, ale nakoľko ju očakávam už asi dva debilné roky, tak nebolo veľmi o čom rozmýšľať. KONEČNE sa dozvieme, čo sa stalo s chudákom Varenom, do ktorého sme skoro všetky, čo sme už Nevermore čítali, z nejakého dôvodu zabuchnuté aj napriek tomu, že je to "goth boy", ktorý sa neviem či vôbec za celý ten čas usmial (ťažko povedať, keďže som knihu čítala asi pred DVOMA PORAZENÝMI ROKMI!)

Čo kniha sľubuje: Že vyjde. Konečne.
Moje očakávania: brutálne vysoké, takže je taká 75% šanca, že budem sklamaná. Každopádne, toto bol môj prvý knižný horor, ktorý som čítala a bola som z neho úplne nadšená, vyrovná sa mu už len Les kostí...Plus je to romantické! Čo viac si človek ako ja môže priať? (možno ešte pamätať si, čo sa stalo v prvej knihe...)
Vychádza: 28.8.2012

AUGUSTOVÉ POKRAČOVANIE

Sarah Alderson - Losing Lila


August má pre nás na programe viacero zaujímavých pokračovaní, ja som si vybrala práve pokračovanie knihy Hunting Lila, ktorá sa asi nepáčila úplne každému, ale ja som bola po jej dočítaní veľmi spokojná. Hunting Lila je o babe, ktorá sa dostane do stredu vojny medzi špeciálnou vojenskou jednotkou, v ktorej pracuje jej brat, a ľuďmi so zvláštnymi schopnosťami, ktorí majú podľa všetkého na svedomí smrť jej matky. Ibaže...tak to vyzerá, že Lila je jedna z nich.

Čo kniha sľubuje: uf...ak vám nechcem prezradiť, čo sa stalo v jedničke, tak sa veľmi rozpisovať nemôžem, no anotka vyzerá dobre a spomína sa v nej Alex viac než raz, takže to bude super. Som sa práve rozhodla.
Moje očakávania: beriem to s rezervou, viem, že Hunting Lila nebol úplný výkvet YA paranormal, no mne sa ta páčilo a ešte viac sa mi páčila romanca medzi Lilou a najlepším kamarátom jej staršieho brata, Alexom. Už keď pre nič iné, tak pre toto sa oplatí vziať sériu do ruky.
Vychádza: 2.8.2012 (teda vlastne už to vyšlooo!)

AUGUSTOVÉ ODPORÚČANIE

Corrine Jackson - If I Lie


Možno ste si všimli, že v poslednej dobe sa u Amíkov v kníhkupectvách začínajú objavovať knihy s tématikou vojny v Afganistane a Iraku. Konkrétne táto je o dievčati, ktoré podviedlo svojho priateľa Careyho, bojujúceho v Afganistane. V malom mestečku, v ktorom býva, na ňu všetci ukazujú prstom a nadávajú jej. Jediný, kto môže skutočne uviesť veci na pravú mieru je práve Carey. Ten je však nezdvestný...

Čo kniha sľubuje: že bude mať len jednu časť, že bude mať zaujímavý príbeh a že nebude presladená
Moje očakávania: myslím, že každý milovnik YA contemporary by si mal prečítať aspoň jednu takúto knihu, aj keď nás sa táto problematika bezprostredne nedotýka. Tak prečo nie práve túto? :)
Vychádza: 28.8.2012

AUGUST NA SLOVENSKU

Dan Welsh - Potomkovia



Toto som už aj čítala takže vám presne môžem povedať, že Potomkovia za prečítanie určite stoja. Jedná sa o ďalšiu dystópiu, takže ak sa vám ešte podobné knihy nezunovali, nie je o čom.

Čo kniha sľubuje: boj proti vírusu, ktorý vyhubil takmer celé ľudstvo a stále zabíja všetky deti, ktoré sa rodia. Síce neobsahuje takmer žiadnu romantiku ale za to non-stop akciu a napätie. Aj od ťuťu muťu si treba niekedy oddýchnuť.
Moje očakávania: Na jednej strane som sa dosť namotala na anotáciu a zahraničné recenzie, na druhej strane sa mi tak úplne nechcelo do ďalšej dystópie. Vôbec však neľutujem čas strávený čítaním tejto knihy a myslím, že ak máte radi filmy typu I am Legend, tak sa máte na čo tešiť.
Vychádza: 21.8.2012


Na ktorú knihu sa najviac tešíte vy?

5 komentárov:

  1. Som rada, že ťa táto rubrika baví, lebo mám trošku lepší prehľad, prípadne si tu nájdem nejaký ten prírastok do to-read.:D Tentoraz ma napríklad zaujala prvá knihy a hm, jasné, Partials, ale to si asi prečítam v origináli.:P
    Inak na pokračovaniach neznášam, keď si nepamätám prvý diel.:P (Ideálne - nepamätám si ho dosť na to, aby som nadviazala, ale príliš na to, aby sa mi knihu chcelo zas celú čítať.:D)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zapáčila sa mi kniha If I lie. Potomkov som chcela prečítať v origináli, ale keďže čítanie v angličtine mi trvá dlhšie, asi si počkám na preklad a radšej si prečítam niečo, čo sa prekladať nechystajú. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě zaujala ta Lila, asi se po tom mrknu...^^ Hrozně se mi líbí obálka. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Žijem v Spojených štátoch. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, tak jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť