utorok 25. novembra 2014

RECENZIA: Liane Moriartyová - Prečo sme sa vlastne rozišli?


Názov: Prečo sme sa vlastne rozišli?
Pôvodný názov: What Alice Forgot?
Autor: Liane Moriartyová
Vydavateľstvo: Ikar, 2014
Hodnotenie na Goodreads: 3.95

Srandafaktor: 4/5 
Nudafaktor: 1/5 
Lovefaktor: 4/5 
Plačfaktor: 3/5 
Drámafaktor: 4.5/5






29-ročná Alice sa vôbec ale vôbec nemá na čo sťažovať. Možno nemá tvár a telo ako supermodelka, zato však má úžasného manžela s ktorým čaká prvé dieťa a sestru, s ktorou si skvelo rozumie. Tak si asi viete predstaviť ten šok, keď sa jedného dňa preberá na dlážke v posilovni, o niekoľko kíl ľahšia a zisťuje, že od zariaďovania detskej izby prešlo 10 rokov, na ktoré si absolútne nespomína. Takmer tridsaťročná Alice v tele takmer štyridsaťročnej Alice nikdy nestretla ani jedno zo svojich troch detí, neprešla si tragédiami, ktoré ju poznačili na celý život a neprišla o človeka, o ktorom si vždy myslela, že je láska jej života. Alice netuší, čo také hrozné sa za desaťročie stalo, že ju to s manželom úplne rozdelilo, no je odhodlaná za neho opäť zabojovať. Ibaže je tu menší problém...jej manžel si totiž pamätá všetko. 

Knihy austrálskej spisovateľky Liane Moriartyovej som z diaľky sledovala ešte dávno pred tým, než som sa konečne odhodlala do jednej z nich pustiť. Vždy som ich vnímala ako jedny z kategórie tých, ktoré majú namakanú zápletku, ale čím dlhšie ich čítate, tým viac to s nimi ide dolu vodou. Takých je veľa a už som sa naučila netešiť sa z vynikajúcich anotácii.
Nuž, prvý dôvod, prečo milujem Moriartyovú je, že jej knihy sú každou kapitolou lepšie a lepšie. Už na začiatku si nastaví vysokú latku a namiesto toho, aby poľavila a nechala nás trochu vydýchnuť, ďalej šľape do neba. 

Kniha Prečo sme sa vlastne rozišli začína jednou obrovskou otázkou: "Na čo všetko si Alice nespomína?" Doslova posadnuto obraciame strany, len aby sme dostali nejaké odpovede, namiesto toho sa však iba naučíme pýtať konkrétnejšie: "Čo sa stalo s Alicinou kedysi veselou a bezstarostnou sestrou? Prečo Alice nenávidí jej vlastný manžel? Kto dopekla je Gina a prečo sa každý bojí vysloviť jej meno?" Garantujem vám, že tieto a mnohé ďalšie otázniky vám nedovolia pustiť knihu z ruky. Moja osobná skúsenosť: Čítanie do štvrtej hodiny rannej, trojhodinový spánok z totálneho vyčerpania a dorazenie celej knihy ešte v dopoludňajších hodinách nasledujúci deň. Inak to ani nešlo :)


Moriartyová má podľa mňa úžasný druh inteligentného humoru, ktorý však nikdy nezatieni postavy a ich životné príbehy. Po obsahovej stránke sa mi jej diela vždy ťažko klasifikovali - nie sú to totiž ani typické romance, ani vždy uvoľnené a veselé chick-litky a osobne ich nevnímam ani ako drámy. Sú dostatočne realistické na to, aby uspokojili aj náročnejších čitateľov a zároveň dostatočne idealistické, aby uspokojili...no napríklad mňa :D Tento mix taktiež zabezpečí, že do poslednej chvíle neviete, ako kniha skončí. Nie je to o tom, že by ste čítali 500 strán tajomstiev a kryptických odkazov bez jediného vysvetlenia. Všetko zapletené sa postupne začína rozuzľovať a odpovede na všetky otázky dostávate priebežne v tom správnom dávkovaní. Príbeh však až takmer do posledného okamihu nie je kompletný a čitateľ sedí na ihlách vlastne až do samotného konca.

Veľmi sa mi rátalo aj to, ako ma kniha dokázala miestami dojať aj v situáciách, ktoré sami o sebe nie sú až také tragické ako povedzme smrť, ťažká choroba a iné témy, ktoré robia z Greena ťažkého machra. Tieto situácie však boli tak nádherne pravdivo a skutočne napísané, že mi pri nich vybehli slzy. Toto dokáže len hŕstka výborných spisovateľov. 

Zasa raz toho nemám veľa na kritizovanie, ale za zmienku asi stojí to, že kniha má na môj vkus trochu veľa flashbackov. Čo by sa vzhľadom na povahu zápletky dalo očakávať, avšak čo mi trochu vadilo, bolo zamiešavanie týchto flashbackov do plynúceho deja, čím sa dej logicky stával...menej plynúcim. Asi každý pochopí, že som bola príšerne nedočkavá a navnadená dozvedieť sa, čo sa s Alice za tých 10 rokov stalo, takže každé jedno zaradenie spiatočky (až do doby, na ktorú si Alice ešte spomínala), ma stálo veľa nervov a aj nejaké tie poobhrýzané nechty :D

Ak si ešte pamätáte, pri čítaní Moriartyovej Manželovho tajomstva som sa tak trochu sťažovala práve na záver knihy, ktorý mi až tak úplne nesadol. Nuž s radosťou vám oznamujem, že táto kniha ma síce psychicky takmer úplne vyšťavila kým došla do svojho konca, avšak stálo to na milión percent za to. Či už to skončí tak ako ste si priali alebo nie, myslím si že mi dáte za pravdu, že sa príbeh nakoniec veľmi pekne a uspokojivo uzatvoril. 


Dobre, teraz mi ešte povedzte, kedy dostanem od autorky ďalšiu knihu? :D



Prečo sme sa vlastne rozišli od Liane Moriartyovej vychádza práve teraz vo vydavateľstve IKAR. Knihu si môžete zakúpiť aj v ich internetovom kníhkupectve na TOMTO ODKAZE

41 komentárov:

  1. Veľmi sa na túto knihu teším. :) A inak, pekná zmena vzhľadu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve som zažil zázraky doktora Adelekeho, kontaktoval som ho, povedal som mu o svojej manželke, ktorá ma nechala roky, doktor Adeleke mi povedal, aby som sa usmial, že to zvládne všetko len za 24 hodín, Po druhom dni moja žena zavolala mi, že ma prosila, aby som jej odpustil .. vrátila sa domov a tiež mi dala nové auto, aby si dokázala svoju lásku ku mne. láskavo kontaktujte Dr. Adeleke na e-mailovej adrese: aoba5019@gmail.com alebo zavolajte / whatsapp na čísle +27740386124. Pomohol mi a môže ti pomôcť ...

      Odstrániť
  2. Som veľmi nadšený, že sa môžem podeliť o toto úžasné svedectvo o tom, ako som dostal ex ex s pomocou tohto veľkého muža menom Ogbidi. Je to naozaj veľmi mocný kúzelník, bol som oddelený od svojho manžela dva roky späť kvôli mojej matke inlaw. Ďakujem Bohu za to, že sme použili Dr. ogbidiho, aby nás priviedol späť k dobrému, môj manžel ma teraz miluje viac ako predtým. Môžete tiež kontaktovať tento veľký doc pre svoje vlastné svedectvo prostredníctvom e-mailu: ogbidihomeofsolution1@gmail.com alebo whatsapp ho cez: +2348052523829.
    Nech vám Boh pomôže aj pri kontakte s ním. Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chcem sa podeliť o svoje úžasné svedectvo o tom, ako som sa vrátil k svojmu manželovi do môjho života, chcem ľuďom vo svete povedať, že je to skutočné kúzlo kúziel online a je mocné a pravdivé, nazýva sa Baba osagiede, On pomohol nedávno kontaktoval môjho manžela, ktorý ma vyhodil, keď som sa obrátil k Wisemanovi, vrhol kúzlo lásky a môj manžel, ktorý povedal, že nemá so mnou nič spoločné, zavolal mi a prosil ma. Pre každého, kto číta tento článok a potrebuje akúkoľvek pomoc, môže Wiseman ponúknuť aj akúkoľvek pomoc, ako je znovuzjednotenie manželstva a vzťahu, liečba všetkých typov chorôb, súdnych prípadov, kúziel tehotenstva, teraz sme veľmi spokojní s našimi vlastnými. Wiseman si uvedomí, koľko ju milujeme a potrebujeme. Táto osoba je pre skutočné a good.he môže tiež pomôcť vám opraviť váš rozbitý vzťah. Mal som svojho manžela späť! Bolo to ako zázrak! Žiadne manželské poradenstvo a my veľmi dobre v našom milostnom živote. Kontaktujte tohto veľkého muža, ak máte nejaký problém s trvalým riešením
    email: doctorosagiede75@gmail.com
    WhatsApp: +2349014523836

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moje meno je Lilian N.Je to veľmi radostný deň môjho života, pretože mi pomohla Dr.saguru tým, že mi pomohla získať späť môjho bývalého manžela pomocou kúzla a mágie. Bol som ženatý 6 rokov a bolo to také hrozné, pretože môj manžel na mňa naozaj podvádzal a hľadal rozvod, ale keď som narazil na e-mailovú adresu Dr.saguru na internete o tom, ako pomohol toľkým ľuďom získať ich späť späť a pomôcť opraviť vzťah. a prinútiť ľudí, aby boli šťastní vo svojom vzťahu. Vysvetlil som mu svoju situáciu a potom hľadám jeho pomoc, ale k môjmu prekvapeniu mi povedal, že mi pomôže s mojím prípadom a teraz oslavujem, pretože môj manžel sa zmenil úplne navždy. Vždy chce byť pri mne a bez môjho prítomnosti nemôže urobiť nič. Naozaj si užívam svoje manželstvo, aká veľká oslava. Budem naďalej svedčiť na internete, pretože Dr.saguru je naozajstný kúzelník. POTREBUJETE POTREBU POTREBOVAŤ KONTAKTOVÝ LEKÁR SAGURU TERAZ VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com alebo WhatsApp +2349037545183 Je to jediná odpoveď na váš problém a prinútite sa cítiť sa spokojní vo svojom vzťahu. 3 OVOCIE ŽENY 4 OCHRANA PROPAGÁCIÍ 5 OCHRANA KOĽAJA 6 OBCHODNÁ ČINNOSŤ 7 KLAVINA S DOBROU PRÁCOU 8 KÓDLA LOTÉRIE A KARIÉRA PRÍPADU KURTU.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Som tak nadšený, že moje rozbité manželstvo bolo obnovené a môj manžel je späť, keď ma opustil a naše 2 deti pre inú ženu.

    Po ôsmich rokoch manželstva sme sa s manželom dostali do jedného boja alebo do druhého, pretože som mal nočné mory duchovného sexu, ktoré ma nútili nenávidieť sex s manželom, až kým ma konečne neopustil a nepresťahoval sa do Kalifornie, aby som bol s inou ženou. Cítil som, že môj život skončil a moje deti si mysleli, že už nikdy neuvidia svojho otca.

    Snažil som sa byť silný len pre deti, ale nedokázal som zvládnuť bolesti, ktoré trápia moje srdce, moje srdce bolo plné bolesti, pretože som bol naozaj zamilovaný do svojho manžela.

    Deň a noc som na neho myslel a vždy som si želal, aby sa ku mne vrátil, potreboval som pomoc, tak som hľadal pomoc online a narazil som na svedectvo doktora Obudua, ktorý môže pomôcť získať rýchly návrat späť a tiež liečiť nočné mory. skúsil ho. Kontaktoval som ho a povedal mi, čo mám robiť, aby som zastavil svoju nočnú moru, potom mi vráti manžela a on ma už nikdy neopustí, pretože začneme znova sex, urobil som to, potom urobil ( Láska kúzla) pre mňa. O 48 hodín ma zavolal môj manžel a povedal mi, že mu a deťom tak veľmi chýba.

    To bol koniec mojej osamelej noci a škodlivého srdca až do dnešného dňa.

    Ďakujem vám, doktor Obudu, ak to čítate a potrebujete, aby sa váš Ex späť alebo váš manžel presťahoval do inej ženy, už neplakajte, kontaktujte tohto mocného kúzla a teraz máte problémy.

    Jeho kontakty sú:

    obuduyang@gmail.com alebo WhatsApp: +1 503-773-9114 ... Veľa šťastia pri získaní šťastia späť

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Práve som zažil zázraky doktora Adelekeho, kontaktoval som ho, povedal som mu o svojej manželke, ktorá ma nechala roky, doktor Adeleke mi povedal, aby som sa usmial, že to zvládne všetko len za 24 hodín, Po druhom dni moja žena zavolala mi, že ma prosila, aby som jej odpustil .. vrátila sa domov a tiež mi dala nové auto, aby si dokázala svoju lásku ku mne. láskavo kontaktujte Dr. Adeleke na e-mailovej adrese: aoba5019@gmail.com alebo zavolajte / whatsapp na čísle +27740386124. Pomohol mi a môže ti pomôcť ...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Som tak nadšený, že moje rozbité manželstvo bolo obnovené a môj manžel je späť, keď ma opustil a naše 2 deti pre inú ženu.

    Po ôsmich rokoch manželstva sme sa s manželom dostali do jedného boja alebo do druhého, pretože som mal nočné mory duchovného sexu, ktoré ma nútili nenávidieť sex s manželom, až kým ma konečne neopustil a nepresťahoval sa do Kalifornie, aby som bol s inou ženou. Cítil som, že môj život skončil a moje deti si mysleli, že už nikdy neuvidia svojho otca.

    Snažil som sa byť silný len pre deti, ale nedokázal som zvládnuť bolesti, ktoré trápia moje srdce, moje srdce bolo plné bolesti, pretože som bol naozaj zamilovaný do svojho manžela.

    Deň a noc som na neho myslel a vždy som si želal, aby sa ku mne vrátil, potreboval som pomoc, tak som hľadal pomoc online a narazil som na svedectvo doktora Obudua, ktorý môže pomôcť získať rýchly návrat späť a tiež liečiť nočné mory. skúsil ho. Kontaktoval som ho a povedal mi, čo mám robiť, aby som zastavil svoju nočnú moru, potom mi vráti manžela a on ma už nikdy neopustí, pretože začneme znova sex, urobil som to, potom urobil ( Láska kúzla) pre mňa. O 48 hodín ma zavolal môj manžel a povedal mi, že mu a deťom tak veľmi chýba.

    To bol koniec mojej osamelej noci a škodlivého srdca až do dnešného dňa.

    Ďakujem vám, doktor Obudu, ak to čítate a potrebujete, aby sa váš Ex späť alebo váš manžel presťahoval do inej ženy, už neplakajte, kontaktujte tohto mocného kúzla a teraz máte problémy.

    Jeho kontakty sú:

    obuduyang@gmail.com alebo WhatsApp: +1 503-773-9114 ... Veľa šťastia pri získaní šťastia späť

    OdpovedaťOdstrániť
  8. NALIEHAVÝ LÁSKY KÁBLOV, KTORÝ SI ZÍSKAJTE ZPäť, môj bývalý priateľ je späť potom, čo sa so mnou rozišiel, som tak šťastný, že opäť žijeme spolu. Môj priateľ s trojročným vzťahom ma podviedol a správal sa, akoby som sa previnil. Rozišli sme sa, ale milujem ho a chcem s ním stráviť zvyšok života. moje srdce bolo naplnené bolesťami, smútkom ... už som to nemohol viac vydržať, pretože som bol do neho šialene zamilovaný. Každý deň a noc som na neho myslel a vždy si prial, aby sa ku mne vrátil, bol som skutočne rozrušený a potreboval som pomoc, tak som hľadal pomoc online a narazil som na svedectvo, ktoré naznačovalo, že Dr OSUNOGIE je to najlepšie, čo môže pomôcť dostať sa ex rýchlo späť a tiež zastaviť rozvod. Cítil som, že by som ho mal vyskúšať a kontaktoval som ho a on mi povedal, čo potrebuje, aby na mojej situácii pracoval, a dal som mu ich, potom mi urobil kúzlo lásky o 7 dní neskôr, môj priateľ sa ku mne vrátil a ospravedlnil sa za že ma opustil, pretože mi ublížil a sľúbil, že to už nikdy neurobí. Od toho dňa je ku mne skutočne taký milý, že ma proste miluje, som šťastnejší. Vďaka Dr. OSUNOGIE. Ak máte akýkoľvek problém, kontaktujte Dr OSUNOGIE .. Garantujem vám, že vám pomôže s riešením vašich problémov. E-mail: (osunogie@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Stratil som manžela inej žene, po 4 rokoch manželstva sme mali krásne manželstvo, ale nadviazal vzťah s kolegom, ktorý ho prenasledoval. Býva neďaleko svojej práce a odmietol so mnou hovoriť alebo sa vrátiť domov. Bol som taký zničený a ťažko som to zvládal. Začal som mať veľké obavy a potreboval som pomoc. Keď som jedného dňa prechádzal internet, narazil som na komentár Amber, ktorý naznačoval, že duchovný otec, ktorý sa volá baba, jej pomáha vyriešiť manželské problémy a obnoviť narušené vzťahy a podobne. Cítil som teda, že by som ho mal vyskúšať. Kontaktoval som ho prostredníctvom e-mailu, ktorý som videl na svedectve, a on pre mňa urobil kúzlo. po 3 dňoch za mnou prišiel môj manžel a ospravedlnil sa za krivdy, ktoré urobil, a sľúbil, že to už nikdy neurobí. Odvtedy sa všetko vrátilo do starých koľají. Ja a moja rodina žijeme opäť šťastne. Ďakujem tejto babe za to, čo pre mňa urobil. Ak potrebujete kúzlo, ktoré dokáže čarovať, ktoré skutočne funguje, navrhujem, aby ste ho kontaktovali. Nesklame ťa. Dávam vám 100% záruku, že vám pomôže, pretože som živá slabosť. Jeho e-mailová adresa je babaokojiesolution@gmail.com.
    A moje WhatsApp telefónne číslo je toto +16163684004, môžete mi napísať WhatsApp pre prípad, že by ste potrebovali viac informácií o duchovnom otcovi.
    Som Luis zo slovenska, ale zakladam na daniach jednotny stat. vďaka za prečítanie.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mocné kúzlo stratenej lásky vyvoláva kúzlo
    Toto je Dr. OSUNOGIE Traditonal Spiritual Healer
    Som tu, aby som vám pomohol so všetkými vašimi problémami. Môžem za vás čarovať v súvislosti s akýmkoľvek problémom, ktorý máte, tj. Vzťahmi, finančnými problémami, budúcimi udalosťami alebo čímkoľvek, čo je pre vás dôležité. Mám právomoci zmeniť akýkoľvek problém akéhokoľvek druhu a môžem zmeniť smer vášho osudu a tvoj život sa okamžite zmení. Teraz ma kontaktujte, vrhnem kúzlo podľa vášho výberu, prinesiem mi všetky vaše osobné problémy, pôjdem o svoju prácu a urobím všetko pre to, aby som dosiahol napríklad presné riešenie, tj. Máte niečo, po čom túžite? Rovnako ako bohatstvo, šťastie, získať spriaznenú dušu v plodnosti a vyčistiť svoj domov? vaša kancelária miesto práce ?? alebo tvoja firma ?? vaša firma nefunguje, neprináša neproduktívny zisk Chcete, aby vaša firma prúdila rýchlo a uspela? Máš smolu? Máte ťažkosti s predajom svojej nehnuteľnosti? Pomáham ľuďom vyhrávať súdne spory Pomáham ľuďom prestať s alkoholom a cigaretami? Chcete podporu práce? Prinášam späť tvoju milenku za 3 dni, nech už to trvalo koľko chce. Pomáham nezadaným získať partnerov, milovať príťažlivosť, kúzla. Môžem vyčistiť vaše debety, pomáham ženám, ktoré neprodukujú deti! Neproduktívne ženy a tiež dosiahnuť veľkú príležitosť stretnúť sa s veľkými ľuďmi sa život v priebehu krátkeho obdobia zmení a ľudia sa budú čudovať, ako to prišlo, prosím. Kontaktujte nás ešte dnes: osunogie@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

  11. Potrebujete skutočné kúzlo na kúzlo, aby ste urgentne priviedli späť môjho bývalého milenca? kontaktujte Dr OSUNOGIE, najlepšieho a najlepšieho čarodejníka, volám sa Clara zo Škótska. Mal som vážne problémy so svojím priateľom a malo to za následok, že sa odsťahoval do bytu svojho priateľa. Všetko sa zhoršilo, pretože začal často s kamarátom chodiť do barov a striptízových klubov, opíjal sa a omdlel. Vždy, keď mu zavolám, sa mi po telefóne vyhráža kvôli všetkým zlým radám, ktoré mu dal jeho priateľ. Naozaj ho milujem a chodili sme spolu 8 rokov, čo nám dalo krásnu dcéru. Stratil som tiež veľa peňazí na terapeutoch, kým ma Dr. OSUNOGIE zoznámil s kamarátom, s ktorým sa oženil s jej priateľom z detstva; toto mi dalo úplnú sebadôveru a silu získať ho späť. Urobil som všetko, čo požiadal, a po 48 hodinách mi zavolal môj priateľ a ponáhľal sa späť domov, veci sa medzi nami len emočne zmenili. Má prácu a prestal piť a udržiavať irelevantných priateľov. Je zázrak, že som nikdy neveril, že je možný, pretože som stratil všetku nádej, kým som našiel doktora OSUNOGIE. Preto som sľúbil, že budem svoje svedectvo zdieľať po celom vesmíre. Poďakovanie patrí Dr. OSUNOGIE za nadmernú prácu, ktorú pre mňa vykonal. Nižšie je uvedená e-mailová adresa v situácii, keď podstupujete zlomeninu srdca, a ubezpečujem vás, že tak, ako pre mňa urobil moju, určite pomôže aj vám. (Osunogie@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Som veľmi vďačný a chcem sa podeliť o svoje svedectvo. Som veľmi nadšený, že som narazil na Veľkého doktora Princa Idialu. Pomohol mi vrhnúť veľmi silné kúzlo lásky, ktoré mi pomáha priviesť späť môjho bývalého. Môj bývalý ma predtým opustil s dvoma skvelými deťmi a utiekol s mladším milencom a táto jeho činnosť ma zanechala tak zničeného. Ale to všetko vďaka Veľkému doktorovi Princovi Idialuovi, ktorý mi pomohol čarovať v láske, ktorá ku mne privádza môjho bývalého späť. Teraz sme jedna veľká rodina a sme spolu tak šťastní. Môžete číslo WhatsApp: +1(504)603-3666 alebo e-mail: * (princeidialu@outlook.com) pre všetky vaše duchovné problémy, vyrieši ich za vás

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Chcem, aby svet poznal skvelého človeka, ktorého väčšina pozná ako vúdú lorda, ktorý má dokonalé riešenie problémov vzťahov, manželstiev a zdravotných problémov. Hlavným dôvodom, prečo som išla do vúdú lorda, bolo hľadať riešenie, ako priviesť môjho manžela späť a otehotnieť, pretože môj manžel ma opustil, pretože som nemohla otehotnieť po 14 rokoch manželstva. Nedávno som na internete prečítal niekoľko svedectiev, ktoré niektorí ľudia napísali o vúdú Pane, a bol som veľmi potešený a rozhodol som sa požiadať o pomoc. Dokonale vykonal svoju prácu tým, že prinútil môjho manžela, aby sa ku mne vrátil a požiadal o odpustenie, o pár mesiacov som počala. Teraz som hrdá matka dvojičiek, chlapca a dievčaťa, a môj manžel ma nikdy neprestal milovať a žijeme spolu veľmi šťastne. Nemôžem prestať zverejňovať jeho meno na internete kvôli dobrej práci, ktorú pre mňa urobil. Ktokoľvek, kto potrebuje jeho pomoc, mal by ho kontaktovať prostredníctvom e-mailu [voodooconnect60@gmail.com] alebo ho pridať na whatsapp [+234 8097014925] Dnes ho môžete kontaktovať, aby vyriešil vaše problémy a zostal šťastný navždy.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Zdravím všetkých, mala som problémy s vlastným dieťaťom. Išla som do všetkých nemocníc, kde som mohla, urobila som všetky druhy lekárskych vyšetrení, ale stále som neotehotnela. Začala som podozrievať svojho manžela. Moja svokra mi dala ťažké časy. Môj manžel ma opustil po 12 rokoch manželstva. Ale milujem ho a chcel som ho späť. Naozaj som neveril v nadprirodzené veci. Môj najlepší priateľ mi povedal, aby som si kúpil knihy o manželstve, a tak som prešiel online na knihy o vzťahoch, pričom som narazil na kúzelníka s názvom „DR OUGUNAMEN“. Čítal som o ňom, toľko recenzií a svedectvá, takže som ho ihneď kontaktoval, vysvetlil mu svoje problémy. Po 2 dňoch mi urobil kúzlo a uistil ma, že na 3 až 7 dní sa môj manžel vráti a na moje najväčšie prekvapenie štvrtý deň prišiel môj manžel. na svojich dverách a prosiac o odpustenie. Som taká šťastná, že sa moja láska opäť vrátila a nielen to, som niekoľko týždňov tehotná. Neprestala by som o ňom hovoriť. Kontaktujte ho ešte dnes, ak potrebujete jeho pomoc na
    E -mail (ugbegundenger@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Láska je krásna, keď ju má kto doplniť. Voodoo Lord je skutočný kúzelník a veľmi jedinečný a silný muž s múdrosťou. Nemohla som otehotnieť, pretože som mala problémy s plodnosťou. Môj manžel sa kvôli tomu rozviedol. Mala som veľké obavy, stále som plakala a dokonca som uvažovala o spáchaní samovraždy, ale môj priateľ ma zoznámil so skvelým mužom známym ako Voodoo Lord, ktorý jej tiež pomohol vyriešiť jej vlastný problém. Dala mi jeho email, kontaktoval som ho a všetko vysvetlil. Ubezpečil ma, že mi pomôže, aby som sa nebál. Voodoo Lord priniesol radosť späť do môjho života a do mojej rodiny, priviedol ku mne môjho manžela svojimi duchovnými silami, otehotnela som, uzdravil rakovinu svojej sestry svojimi špeciálnymi silami a tiež pomohol môjmu nevlastnému bratovi vyhrať lotériu o milión dolárov. Voodoo Lord je skutočne talentovaný a veľmi dobrý muž, ktorý skutočne vie, ako robiť svoju prácu. Nebyť Voodoo Lorda, môj život by bol v troskách. Ďakujem veľmi pekne, Voodoo, Pane, nikdy neprestanem hovoriť o tom, aký si veľký a mocný. Slovami sa nedá vyjadriť, ako dobre ste urobili pre mňa a moju rodinu, a verím, že slová budú stačiť na popísanie vašej dobrej a skvelej práce. Ak potrebujete duchovnú pomoc, prečo nebehnúť k Voodoo Lordovi, kontaktujte ho prostredníctvom jeho e -mailu: voodooconnect60@gmail.com alebo whatsapp +234 8097014925 alebo Telegram +234 8097014925 a on vám pomôže. Voodoo Lord je neškodný, bezpečný a spoľahlivý, preto sa s ním spojte a vyriešte akýkoľvek problém, ktorý máte.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Som veľmi chudobná žena, ktorá nie vždy našla šťastie v hre v lotérii. Lotériu hrám od svojich 21 rokov a teraz mám 45 rokov, čo znamená, že lotériu hrám 24 rokov. Najväčšia čiastka, akú som v živote vyhral, bola 400 dolárov. Ale jedného dňa sa môj príbeh zmení na históriu potom, čo som na internete našiel meno tohto muža, ktorý je najlepší, pokiaľ ide o výhru v lotérii. Tento muž je veľmi silný lekár voodoo, ktorý dáva čísla, ktoré nikdy nemôžu zlyhať. Po všetkých rokoch práce a boja o víťazstvo v lotérii som nakoniec vyhral (27 miliónov dolárov), doktor Adeleke je meno aoba5019@gmail.com. alebo ho kontaktujte na jeho whatsApp čísle +27740386124 toto je jediný spôsob, ako vyhrať v lotérii a najlepšie. Ďakujem neskôr

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ahojte všetci, volám sa Buma zo Spojených štátov. Život bol bezfarebný predtým, ako mi doktorka Adeleke Obaová pomohla kúzlom lásky, aby som sa znovu stretla s otcom mojich detí. Moja vôľa žiť a užívať si život je späť teraz, keď je moja rodina zachránená. Už nikdy sa nebudem cítiť osamelý. Ďakujem Dr Adeleke Oba, že ste mi priviedli môjho manžela späť. Každému, kto má problémy v manželstve alebo vzťahu, vám dnes odporúčam doktorku Adeleke Oba. Viem, že dokáže vyriešiť váš problém, pretože som živým svedkom jeho skvelej práce. Obráťte sa na Dr. Adeleke Oba, ktorý aj tak vyrieši váš problém. E -mail: aoba5019@gmail.com Volať/Whatsapp číslo: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť

  18. PERFEKTNÉ KÚZLO LOTÉRIE, KTORÉ FUNGUJE RÝCHLO DO 48 HODÍN

    Videl som toľko svedectiev o Dr. Ilekhojie, skvelom zaklínačovi lotérie, ktorý vám pomôže vrhnúť kúzlo v lotérii a dá vám správne čísla na výhru v lotérii, najprv som tomu neveril, ale keď bol život ťažší, rozhodol som sa to vziať skúsil som ho tiež kontaktovať a povedal som mu, že chcem vyhrať v lotérii, vrhol na mňa lotériové kúzlo, ktoré používam a hrám a vyhral som 3 000 000 $ (TRI MILIONY DOLAROV). Som tak vďačný tomuto mužovi, Dr. Ilekhojie, a dávam to na vedomie každému, kto sa pokúšal vyhrať v lotérii, verte mi, že toto je jediný spôsob, ako vyhrať v lotérii, toto je skutočné tajomstvo, ktorým sme všetci boli hľadanie. Nestrácajte čas jeho kontaktovaním ešte dnes, aby ste sa aj vy stali víťazom kontaktných údajov uvedených nižšie. gethelp05@gmail.com Whatsapp/Viber +2348147400259

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ako som získala svojho bývalého manžela späť po tom, čo opustil mňa a naše deti “Odporúčam, aby ste si prečítali moje svedectvo. Som Regina Brian a som taká nadšená, že môj manžel je späť po tom, čo ma opustil kvôli inej žene. Môj manžel mal pomer s kolegyňou a ja svojho manžela tak veľmi milujem, ale podviedol ma so svojou kolegyňou a toto dievča, myslím, používa na môjho manžela čarodejníctvo alebo čiernu mágiu, aby ma nenávidel, a bolo to také kritické a bez apelujem, volám dňom i nocou, aby mi Boh poslal pomoc, aby som priviedol môjho manžela späť! Bola som naozaj rozrušená a potrebovala som pomoc, a tak som hľadala pomoc online a natrafila som na webovú stránku, ktorá naznačovala, že doktorka Isikolo by mohla pomôcť rýchlo nájsť svojho manžela. Tak som mal pocit, že to musím skúsiť. Kontaktoval som ho a on mi povedal, čo mám robiť a ja som to urobil, a potom pre mňa urobil kúzlo lásky. O 48 hodín neskôr mi môj manžel naozaj zavolal a povedal, že mi tak veľmi chýba, ó môj bože! Bola som taká šťastná a dnes som opäť šťastná so svojím mužom a žijeme spolu šťastne a ďakujem mocnému vrhačovi DR SUNNYMU, je taký mocný a rozhodla som sa tu zdieľať svoj príbeh. ak ste tu a váš milenec vás odmietne alebo sa váš manžel presťahuje k inej žene, už neplačte, požiadajte o pomoc DR SUNNY. Tu je jeho kontakt, pošlite mu e-mail drsunnydsolution1@gmail.com Môžete tiež WhatsApp na +2348082943805

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ďakujem vám, pane, za vaše skutočné kúzla. Je to naozaj neuveriteľné a v živote som nič podobné nezažil. Predtým, ako som ťa stretol, Pane, skúšal som všetky možné spôsoby, ako získať svoju ženu späť, ale v skutočnosti som si uvedomil, že mi nič nefungovalo a že moja žena si ku mne vypestovala veľa nenávisti. nebola žiadna nádej na opätovné stretnutie s mojou bývalou manželkou a deťmi. Ale keď som si prečítal dobré recenzie na vašu prácu, pane, rozhodol som sa to vyskúšať a urobil som všetko, čo ste mi prikázali a ja som vám dôveroval a postupoval podľa vašich pokynov presne tak, ako ste mi zaručili do 48 hodín, a to bolo presne vtedy volala mi manželka.. Teraz sme spokojnejší ako kedykoľvek predtým. Všetko vyzerá perfektne a tak prirodzene! Ďakujem veľmi pekne za vaše autentické a nesporné kúzla. Ďakujem pane za pomoc. Takže sľubujem, že o vás poviem svetu skvelú prácu, Ak potrebujete pomoc vo vašom manželstve s nefunkčným vzťahom, kontaktujte Dr. AYO hneď teraz a požiadajte o naliehavú pomoc WhatsApp +2347055691377 alebo e-mail drayospell@gmail.com Chcem každého, kto čelí akýmkoľvek problém by mal tiež čoskoro vydať svedectvo. Tak ako ja dnes

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Volám sa Andrea Rose, pochádzam z Anglicka a píšem ďalšie svedectvo o dobrej práci, ktorú vykonal verný DR. AYO, čarodejník. v živote som si nemyslel, že existuje niečo také ako duchovný príhovor. Môj problém sa začal pred deviatimi mesiacmi, keď sa otec mojich detí začal správať zvláštne, nikdy som nevedela, že má pomer mimo nášho manželského domu. že svitanie vo mne v ten 19. neverný deň 21. apríla o 16:23 hod. keď si prišiel do domu vyzdvihnúť veci, keď som zistil, že sa mu situácia vymkla spod kontroly a potom mi povedal, že sa zrieka manželstva, ktoré som si vybudoval viac ako keď som mal päť rokov, bol zmätený a ohromený, že Volal som priateľom a rodine, ale bezvýsledne. O dva mesiace neskôr som začal mať problémy s tým, že moje deti boli staré v prenájme a tým všetkým som si toho naozaj prešiel veľa. až kým som jedného dňa nebrowsoval po internete a nemal som možnosť stretnúť čarodejníka, ktorý tomu nikdy neveril, no potreboval som, aby sa vrátil, tak mi ten čarodejník v zásade dal problém, že som mu nikdy neveril, tak som robil, ale viete, že spoločný problém je napoly vyriešený po týždni, môj manžel mi zavolal a povedal mi, že sa vráti domov a to je všetko. teraz žijeme šťastne. môžete kontaktovať DR AYO so žiadosťou o pomoc na jeho whatsapp + 2347055691377 alebo e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ahojte všetci. Moje meno je Maria . Som tu, aby som poďakoval skvelému Dr. AYO za vyriešenie mojich manželských problémov. Moje manželstvo stroskotalo na nekonečných problémoch a ťažkostiach, ktoré som mala s manželom. Odišiel bez toho, aby sa obzrel a ja som bola toľko mesiacov sama. Jeho rodina zasiahla a stále sa nič nezmenilo. Bola som emocionálne rozpoltená a vzdala som sa nádeje, že ešte niekedy nájdem lásku, pretože on bol všetko, čo som kedy od muža chcela. Ako mnoho ľudí, aj ja som stretol DR AYO, keď som začal hľadať pomoc. Dlho sme sa rozprávali o mojich problémoch a on ma uistil, že dostane riešenie, ktoré potrebuje. Nezostávalo mi nič iné, len vyhovieť jeho postupom a on vôbec nemeškal. Vytvoril pre mňa a môjho manžela láskyplné puto a láska a šťastie, ktoré sme zdieľali, boli obnovené a kontaktoval ma presne po 48 hodinách, ako sľúbil DR AYO. V skutočnosti je to úžasný a dôveryhodný pomocník. ak máte nejaký problém, napíšte mu na WhatsApp +2347055691377 alebo mu pošlite e-mail na adresu: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Ahojte všetci tu!! Moja snúbenica Lesbian, ktorá ma opustila, je späť, chcem sa s vami na tejto stránke podeliť o svoje svedectvo, je to moje šťastie, minulý rok ma moja Lesbická manželka opustila kvôli inej žene, opustila ma samého a chýba mi, keďže všetko bolo také ťažké pre mňa, pretože ju naozaj tak veľmi milujem, nestratil som nádej, snažil som sa zo všetkých síl dostať ju späť, keď som hľadal na internete a čítal svedectvá Dr WALE, ako pomáha ľuďom dostať sa tam späť Bývalý milenec, mal som inú možnosť, ako vyhľadať pomoc, kontaktoval som Dr. WALE, aby som mu vysvetlil svoj problém, Dr WALE Zaručte mi, že sa nebudem báť, že mi pomôže zoslať kúzlo lásky na oplátku, ktoré privedie moju lesbickú manželku späť a uistí ma v priebehu týždeň, bolo to ako kúzlo moja žena, ktorá ma opustila, určite sa vráti späť, nemohol som uveriť, keď opustila druhú dámu a vrátila sa ku mne s toľkou láskou a starostlivou vôľou, teraz sú spolu, nikdy na to nezabudnem pomoc, ktorú pre mňa urobil doktor WALE, kúzlo lásky, ktoré priviedlo moju ženu späť. Ak ste tu a potrebujete pomoc, aby ste dostali svojho bývalého späť, kontaktujte Dr WALE prostredníctvom tohto WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  24. SÚRNE POTREBUJETE KÚZELNOSŤ SKUTOČNEJ LÁSKY, KTORÉ VÁM POMÔŽE PRINÚŤ SPÄŤ SVOJHO BÝVALÉHO MILENCA A OBNOVIŤ VAŠE MANŽELSTVO

    Chcem dosvedčiť širokej verejnosti, ako bol môj vzťah obnovený mocou Dr. WALE po troch mesiacoch osamelosti, môj bývalý milenec mi po mojom kontakte s Dr WALE zavolal, že chce, aby sme sa vrátili a začali dobrú domov, teraz sme opäť šťastne spolu ako milenci. Všetko vďaka Dr WALE, ktorý pre mňa urobil kúzlo lásky pre môjho bývalého milenca, aby sa vrátil domov. Budem to zdieľať, kým to ľudia, ktorí tiež potrebujú pomoc, neuvidia jeho úžasnú pomoc. Môžete ho kontaktovať cez WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Chcem svedčiť o mocnom DR WALE za záchranu môjho manželstva. Musím byť jedným z mála ľudí, ktorí nemajú problém ukázať a povedať ľuďom, aký som vďačný za to, že moje manželstvo bolo melodické a hladké. Snažila som sa byť o manželstve s manželom pozitívnejšia, zdá sa, že to trvalo večnosť. Iná pani mi zobrala manžela a obaja sa presťahovali. Plakala som a hľadala som ho, aby sa vrátil, ale odmietol prijať moje hovory ani vrátiť správy. Môj priateľ ma zoznámil so silným kúzlom s názvom DR WALE, ktorý mi pomohol zoslať veľmi silné kúzlo lásky, ktoré mi v priebehu niekoľkých týždňov priviedlo späť môjho manžela. Bola som ohromená a prekvapená, keď ma môj manžel volal, aby ma prosil o odpustenie, kvôli mocnému kúzlu lásky DR WALE. Ak máte akýkoľvek problém v manželstve alebo vo vzťahu, nezabudnite kontaktovať DR WALE pomocou nasledujúcich spôsobov. Môžete mu zavolať alebo napísať priamo cez WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO E-mail:
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Dobrý deň, volám sa Mavis Marian Agure z USA. Chcem svetu povedať o veľkom a mocnom zosielateľovi kúziel menom Dr. UDAMA ADA. Môj manžel ma podvádzal a už sa nezaväzoval ku mne a našim deťom, keď som sa ho opýtala, v čom je problém, povedal mi, že sa do mňa nemiloval a chcel sa rozviesť, bola som taká zlomená, že som plakala veľa dní a nocí ale odišiel z domu bez toho, aby povedal, kam ide. Hľadal som niečo online, keď som uvidel článok o tom, ako skvelý a mocný Dr. UDAMA pomohol toľkým v podobnej situácii ako ja, jeho e-mailová adresa tam bola, tak som mu poslal e-mail, v ktorom som mu povedal o svojom probléme, povedal mi, že vráti sa ku mne do 24 hodín, ak urobím všetko, o čo ma žiada, čo som urobil, ako ma požiadal, v deň hniezdenia sa môj manžel na moje najväčšie prekvapenie vrátil domov a plakal a prosil ma, aby som odpustila a prijala môže vám tiež pomôcť kontaktovať ho ešte dnes; E-mail udamaada@yahoo.com Zavolajte / WhatsApp +18185329812

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Môj manžel sa ku mne vrátil s pomocou doktora UDAMA, ktorý mi pomohol obnoviť môj vzťah po 7 mesiacoch rozpadu vzťahu. Teraz žijem šťastne s manželom a správa sa ku mne ako ku kráľovnej. Všetko vďaka UDAMA. Kontaktujte UDAMA cez Call / WhatsApp (+1 818 532 9812) a Viber (+27 63 873 8464) alebo e-mailom (UDAMAADA@YAHOO.com). Bude to odpoveď na váš problém, verte mi. Som živým dôkazom jej dobrej práce. .

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Nikdy som nevedela, že mám veľkú šancu mať svojho muža späť, kým som nestretla DR Ayo. Bolo to pre mňa naozaj ťažké, keď ma môj priateľ opustil kvôli inej žene. Bol som zničený a nemohol som sa dostať späť. Jeho priatelia a rodina robili všetko, čo bolo v ich silách, aby nás znovu spojili, ale ukázalo sa, že to bolo neúspešné. Niekoľko mesiacov som bol sám a nevidel som, že by som niekoho miloval. Takže som musel vyhľadať pomoc od DR AYO, ktorý mi dal privilégium zabezpečiť, aby boli moje túžby môjho srdca splnené. Znovu nás spojil a láska a šťastie boli obnovené. Jeho slová sú jeho viazané a nikdy nezlyhá, keď komukoľvek sľúbi 48 hodín na dosiahnutie výsledku, čo ma ohromilo, keď sa môj vlastný výsledok prejavil. Nesnažte sa hľadať pomoc inde. Kontaktujte ho teraz. Jeho e-mail: drayospell@gmail.com alebo mu napíšte SMS cez Vibers alebo WhatsApp: +2347055691377.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Moje meno je Giovanni Jahem. Prešla som ťažkými časmi s rôznymi mužmi, ktorí našli pravú lásku a skutočné prijatie, až kým som nestretla svojho manžela, ktorý vstúpil do môjho života a miloval ma tak, že sa to nedá vysvetliť. Žili sme spolu 2 roky a boli sme šťastní, až kým neprišlo príliš veľa hádok a nerozdelili sme sa. Myslela som si, že môžem ísť ďalej, ale uvedomila som si, že som do neho hlboko zamilovaná a potrebujem s ním navždy. Nemal som inú možnosť, ako vyhľadať pomoc, čo ma priviedlo k tomu, že som kontaktoval Dr. AYO s vedomím, ako dokázal pomôcť iným. Venoval mi svoju pozornosť a robil všetko, čo bolo v jeho silách, aby sme boli opäť spolu a za 48 hodín sa výsledok prejavil, vrátil sa ku mne a znova sme sa dohodli. Teraz bola láska a šťastie obnovené a jediné, čo môžem povedať, je, že si skutočne vážim doktora AYO za to, že je obetavý pri pomoci mne a ostatným. Jeho e-mailový kontakt: drayospell@gmail.com Môžete ho kontaktovať aj na jeho WhatsApp alebo vibers +2347055691377.

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Good day everyone reading, I am Jane Tingley Mann from Sydney, Australia. I wanna use this opportunity to thank Doctor Udama Ada for helping my husband with his quick ejaculation and small penis problem that was becoming a problem in our marriage. i was almost deciding to leave him because my husband Gabriel was not satisfying me on bed due to this problem he had but i still loved him and one day i came across an article on social media of someone testifying about Doctor Udama helping a man with the same problem my husband had so i had to contact him on his whatsapp, and i was glad i did, today my husband penis grow larger and he can satisfy me until i tap out all thanks to Doctor Udama Ada. If you have this same problem and you wish to solve it kindly contact Doctor Udama on whatsapp ( +18185329812 ) and you can also email him at ( udamaada@gmail.com ). Thank me later.

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Áno, kúzla lásky existujú a ak ste sa nedávno rozišli so svojím bývalým, premýšľali ste, ako získať svojho bývalého späť? No, som tu, aby som vám pomohol, pretože získať vášho ex späť bude určite trochu ťažké, ako sa zdá... A so správnou kombináciou slov, načasovaním a všetkými dôležitými kúzlami môžete získať späť tohto výnimočného človeka v krátkom čase.

    Ak chcete konkrétnu radu o svojej situácii, môže byť veľmi užitočné porozprávať sa s niekým, kto má špeciálne skúsenosti s intuíciou.

    Poznám to z vlastnej skúsenosti…

    Pred niekoľkými mesiacmi som sa obrátil na mocného čarovača, keď som prechádzal ťažkou nádielkou vo svojom vzťahu. Potom, čo som bola tak dlho stratená vo svojich myšlienkach, mi dala silné jedinečné kúzlo lásky a sebadôveru, aby som mohol robiť správne rozhodnutia, pokiaľ ide o lásku.

    A ak ste ešte nepočuli o Dr.Sabado Psychic, má mnoho jedinečných mocných kúziel lásky, ktoré pomáhajú ľuďom prekonať zložité a ťažké životné situácie.

    V priebehu niekoľkých minút sa s ňou môžete spojiť prostredníctvom e-mailu a získať radu šitú na mieru pre vašu situáciu.

    Bol som ohromený tým, aká bola milá, empatická a skutočne nápomocná.

    Preto odporúčam allenlove824@gmail.com, Keď som požiadal o prečítanie kúziel, poskytla mi jedinečné a silné kúzla lásky, ktoré ma nasmerovali tam, kam smeroval môj život, vrátane toho, s kým mám byť.

    Po vyskúšaní niekoľkých online kúziel, ale myslím si, že Dr.Sabado je najspoľahlivejšia, starostlivá, súcitná a nápomocná sieť nadaných kúziel.

    OdpovedaťOdstrániť
  32. V prvom rade ďakujem Dr.Ayovi za to, že mi do 48 hodín priviedol späť môjho milenca. Nemám čo povedať, len ti poďakovať a dať ti vedieť, že som šťastný. Moja milenka sa ku mne správa lepšie a väčšinu času so mnou trávi tým, že mi hovorí, ako veľmi ma miluje ako kedykoľvek predtým. akékoľvek problémy s vaším milencom kontaktujte Dr.Ayo prostredníctvom e-mailu: (drayospell@gmail.com) alebo WhatsApp +2347055691377 cez viber, pretože on je riešením všetkých problémov vo vzťahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Som tu, aby som sa podelil o tento môj krátky príbeh. Je o spoločnosti a majetku, ktorý môj otec zanechal pred smrťou. Keďže som o jeho biznise veľa nevedel, niektorí jeho spoločníci ma plánovali vyhodiť z nehnuteľností. Bol som zo všetkého zmätený. veci sa začali kaziť. Neviem, komu mám plakať. Záležitosť bola podaná na súd, ale zdá sa, že to bolo v prospech môjho zradcu. zradca mi povedal, že nikdy nebudem mať čo nazývať mojim, že ma dokonca zavrie. To všetko ma priviedlo do depresie. Prehrával som vo všetkých oblastiach. ale tu je obrat všetkého. jedného dňa som čítal na internete a tak som narazil na stránku DR WALE. Na jeho stránke som videl veľa dobrých správ a svedectiev o ňom, ako pomohol mnohým ľuďom vyhrať súdny spor a urobil veľa iných dobrých vecí pre ľudí. Tak som ho oslovil a vysvetlil som mu odtiaľ každý detail o mojej situácii. DR WALE mi povedal, že sa ho nemám čoho báť, povedal mi, čo mám robiť a čo musím zaplatiť, za čo som zaplatil za všetko a postupoval som podľa pokynov. Ako to teraz píšem, súd mi vrátil všetky nehnuteľnosti a spoločnosť. Neviem, ako DR WALE urobil svoj zázrak a mágiu. Teraz mám všetko plne pod kontrolou. Všetko vďaka DR WALE. Veľmi si ťa vážim. DR WALE môžete kontaktovať na jeho WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 alebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Máte problémy so získaním svojho bývalého milenca späť, máte manželské problémy, neplodnosť, finančnú nestabilitu? Prečo sa s vami rozchádza váš milenec/manžel/manželka, je čas, aby ste všetky svoje problémy vyriešili pomocou schopností DR WALE PERMANENT SPELL CAST. Špecializujem sa na všetky druhy kúziel ako napr
    Kúzlo lásky (na získanie svojho bývalého milenca, manžela alebo manželky späť)
    Kúzlo lotérie
    Peniaze kúzlo
    Tehotenské kúzlo
    Kúzlo práce/zmluvy
    Kúzlo zdravia
    Kúzlo bohatstva
    Veľa šťastia Spell
    Životné kúzlo
    Duchovné kúzlo
    Kúzlo krásy/tvaru
    Trik Spell
    Kúzlo fantázie
    Kúzlo na víťazstvo v súdnych sporoch
    DR WALE je vždy pripravený pomôcť vám vyriešiť všetky vaše problémy a poskytnúť vám všetko, po čom vaše srdce túži prostredníctvom svojich kúziel.
    Jeho TRVALÉ KÚZELNÉ ZAKÁZANIE je 100% zaručené. Spoznajte ho, aby vám pomohol vyriešiť vaše problémy. Kontaktujte ho na Whatsapp/Viber/Telegram: +2347054019402 alebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Ahoj, ja som Bianca z USA, práve som zažila zázraky kúzla lásky Dr.Ayo, ktoré sa šírili internetom a po celom svete, ako úžasne pomohol ľuďom na celom svete obnoviť ich manželský život a získať späť stratených milencov , kontaktoval som ho po tom, čo som prešiel toľkými svedectvami od rôznych ľudí, ako pomáha priviesť späť bývalého milenca späť, povedal som mu o svojom manželovi, ktorý ma opustil asi pred 8 mesiacmi, a on odišiel z domu so všetkým, čo som mal.. Dr Ayo len mi povedal, aby som sa usmiala a mala pokoj, všetko zvládne za 24 hodín, po druhom dni, keď mi môj manžel zavolal, som bola taká šokovaná, že som hovor zdvihla a neverila som vlastným ušiam, bol naozaj prosiac ma, aby som mu odpustila a sľuby po telefóne... Vrátil sa domov a tiež mi zohnal nové auto len pre neho, aby mi dokázal svoju lásku. Bol som taký šťastný a zavolal som doktorovi Ayovi a poďakoval som mu, povedal mi len, aby som sa podelil o dobré správy po celom svete. No, ak potrebujete efektívneho a skutočného čarovača, kontaktujte nás Email:drayospell @gmail.com Zavolajte na +2347055691377 alebo cez vibers

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Hej, tako sem navdušena, da je bil moj razpadli zakon obnovljen in moj mož se je vrnil, potem ko je zapustil mene in najina 2 otroka zaradi druge ženske. Po 8 letih zakona sva bila z možem v enem ali drugem prepiru, dokler me ni končno zapustil in se preselil v Kalifornijo k drugi ženski. čutil sem, da je mojega življenja konec in moji otroci so mislili, da ne bodo nikoli več videli očeta. Poskušala sem biti močna samo za otroke, vendar nisem mogla nadzorovati bolečin, ki mučijo moje srce, moje srce je bilo napolnjeno z žalostjo in bolečino, ker sem bila resnično zaljubljena v svojega moža. Vsak dan in noč mislim nanj in si vedno želim, da bi se vrnil k meni. Bila sem zelo razburjena in potrebovala sem pomoč, zato sem iskala pomoč na spletu in naletela na spletno mesto, ki je predlagalo, da lahko dr. Ebakoleane pomaga vrniti bivšega hitro. Zato sem čutil, da bi ga moral poskusiti. Stopil sem v stik z njim in povedal mi je, kaj naj naredim, in to sem storil, potem pa je naredil (ljubezenski urok) zame. 28 ur kasneje me je mož res poklical in mi rekel, da tako zelo pogreša mene in otroke, tako neverjetno!! Tako se je istega dne vrnil z veliko ljubezni in veselja in se opravičil za svojo napako ter za bolečino, ki jo je povzročil meni in otrokoma. Od tistega dne je bil najin zakon zdaj močnejši kot prej, vse po zaslugi dr. Ebakoleane. je tako močan in odločila sem se, da bom svojo zgodbo delila na internetu, da je dr. Ebakoleane, resnični in močni čarovnik, za katerega bom vedno molil, da bo dolgo živel in pomagal njegovim otrokom v času težav, če ste tukaj in potrebujete svojega bivšega nazaj ali se je vaš mož preselil k drugi ženski, ne jokajte več, stopite v stik s tem močnim urokom. Tukaj je njegov kontakt: pošljite mu e-pošto na: dr.ebakoleanespellcaster@gmail.com, lahko ga tudi pokličete ali dodate v aplikaciji Whats: +16614758138.

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Volám sa Tonia Anderson, som zo Štátov, presnejšie z okresu Suffolk. Dnes som tu, aby som svedčil o dobrej práci, ktorú doktor Ayo vykonal v mojom živote, nikdy som nevedel, že veľkí muži ešte existujú, kým som ho nenašiel. Posledné 3 roky som trpel zlomeným srdcom, môj partner, do ktorého som investoval, ma podviedol s mojím najlepším priateľom na manželskej posteli, ešte som sa spamätal z tohto hrozného šoku a potreboval som pomoc, aby prestal podvádzať. Môj priateľ ma nasmeroval na tohto čarovača menom Dr Ayo. Najprv som o ňom pochyboval, ale keď sa veci dostali ďalej, musel som mu dať svoju dôveru a urobil som presne to, čo mi povedal. Odvtedy som bol celý svoj život šťastný a môj milostný život s mojím partnerom bol taký úžasný a toto všetko sa udialo do 48 hodín od kontaktu s Dr Ayo .. Môžete tiež potrebovať jeho pomoc na čokoľvek a tu sú jeho kontaktné informácie. Email:drayospell@gmail.com Zavolajte/text/WhatsApp +2347055691377 alebo ho viber

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Po 7 rokoch vzťahu s mojím priateľom začal môj priateľ chodiť s inými dievčatami a prejavoval mi studenú lásku, niekoľkokrát sa mi vyhrážal, že sa so mnou rozíde, ak sa ho odvážim spýtať sa na jeho pomer s inými dievčatami, bola som úplne zničená a zmätená, ale vždy som bola optimistická, že sa veci zmenia, pretože svojho priateľa milujem z celého srdca. našťastie môj starý priateľ mi povedal o kúziel na internete s názvom DR.Ayo, ktorí pomáhajú ľuďom s ich vzťahovými a manželskými problémami pomocou síl lásky Kúzla, Najprv som pochyboval, či niečo také niekedy existuje, ale rozhodol som sa tomu dať skúste a našťastie pre mňa, ja a DR. Ayo žije v tom istom meste, takže som ho navštívil v jeho apartmáne s mojím priateľom ... DR. Ayo je taký skvelý muž, povedal mi všetko, čo som potreboval urobiť, a tiež skontroloval spojenie medzi mnou a mojím priateľom, takže mi pomohol vyčarovať kúzlo lásky a do 48 hodín sa môj priateľ ku mne vrátil a začal sa mi ospravedlňovať. prestal chodiť s dievčatami a je so mnou navždy a naozaj. slová nedokážu opísať, aký som vďačný DR Ayovi. prosím, snažte sa ho kontaktovať v prípade akýchkoľvek vzťahov. whatsapp ho na +2347055691377 ALEBO e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  39. V prvom rade ďakujem Dr.Ayovi za to, že mi do 48 hodín priviedol späť môjho milenca. Nemám čo povedať, len ti poďakovať a dať ti vedieť, že som šťastný. Moja milenka sa ku mne správa lepšie a väčšinu času so mnou trávi tým, že mi hovorí, ako veľmi ma miluje ako kedykoľvek predtým. akékoľvek problémy s vaším milencom kontaktujte Dr.Ayo prostredníctvom e-mailu: (drayospell@gmail.com) alebo WhatsApp +2347055691377 alebo viber, pretože on je riešením všetkých problémov vo vzťahu

    OdpovedaťOdstrániť
  40. Volám sa CLARA JAMES. Chcem poďakovať doktorke Ayo za to, že mi priviedla späť môjho bývalého manžela. Nikto ma nikdy nedokázal presvedčiť, že list, ktorý sa chystám napísať, bude jedného dňa skutočne napísaný. Bol som najväčší skeptik na svete. Nikdy som neveril na magické kúzla alebo niečo podobné, ale spoľahlivý zdroj (veľmi blízky spolupracovník) mi povedal, že Trust je veľmi oddaný, nadaný a talentovaný človek. Bola to jedna z najlepších vecí, aké som kedy zažil. hotový. Môj milostný život bol v troskách; Mal som za sebou dva rozvody a bol som na pokraji tretieho. Jednoducho som nedokázala čeliť ďalšiemu rozvodu a chcela som sa viac snažiť, aby náš vzťah fungoval, no môjmu manželovi to zrejme nevadilo. a znova sa so mnou rozišiel. Bol som zmätený a nevedel som, čo mám robiť, skôr sa dostali do kontaktu s Dr. Ayom. Urobil kúzlo lásky, vďaka ktorému sa môj manžel vrátil ku mne. Teraz sme so sebou veľmi spokojní. Dr Ayo ho prinúti uvedomiť si, ako veľmi sa milujeme a potrebujeme. Tento muž je SKUTOČNÝ a pre dobro. Môže vám tiež pomôcť napraviť váš nefunkčný vzťah. Mám späť svojho manžela! Bolo to ako zázrak! Zrazu chcel ísť do manželskej poradne a v milostnom živote sa nám darí veľmi, veľmi dobre. kontaktujte e-mail drayospell.com alebo pošlite SMS alebo si ho pridajte na WhatsApp na: +2347055691377 alebo jeho viber

    OdpovedaťOdstrániť