sobota 8. januára 2011

Quote of the Week (2)

Moje dnešné Quote of the Week vzniklo z úryvkov z dvoch kníh, ktoré som čítala v tomto roku plus z jednej knihy, ktorá je vlastne kniha pre dospelých. Vetu, ktorú som vybrala si však môže prečítať každý. Chcela by som upozorniť, že hoci si dávam pozor, aby mnou vybrané úryvky neobsahovali žiadne dôležité spoilery a v žiadnom prípade nenaznačovali ako kniha dopadne, musíte brať do úvahy, že vety sú predsa len súčasťou knihy a tak sa čosi málo dozviete. Čítate to teda na vlastnú zodpovednosť :)

VTIPNÁ SCÉNA

Táto scéna je zo svelej knihy Anna and the French Kiss od autorky Stephanie Perkins. Kniha je o tom, ako Anna prichádza študovať svoj posledný rok na strednej do Francúzska, kde nikoho nepozná a k tomu všetkému nevie ani pol slova po francúzsky. Scéna dokonalo vyjadruje, akí blbí niekedy Američania vedia byť a aké divné predstavy majú o živote v Európe. Mimochodom v Anna and the French Kiss je príliš veľa vtipných scén na to, aby som ich niekedy mala šancu vypísať všetky, takže vrelo odporúčam knihu si prečítať. Plus je to veeeľmi romantické :)

They left me. My parents actually left me! IN FRANCE!
Meanwhile, Paris is oddly silent. Even the opera singer has packed it in for the night. I cannot lose it. The walls here are thinner than Band-Aids, so if I
break down, my neighbors—my new classmates—will hear everything. I’m going to be sick. I’m going to vomit that weird eggplant tapenade I had for
dinner, and everyone will hear, and no one will invite me to watch the mimes escape from their invisible boxes, or whatever it is people do here in their
spare time.

Opustili ma. Moji rodičia ma normálne opustili! VO FRANCÚZSKU!
Medzitým, Paríž je nezvyčajne tichý. Dokonca aj operná speváčka to už na večer zabalila. Nemôžem sa teraz zložiť. Steny sú tu tenšie než náplaste, takže ak sa zrútim, moji susedia-moji noví spolužiaci-budú počuť všetko. Asi budem grcať. O chvíľu vyzvraciam tú divnú baklažánovú zmesku ktorú som mala na večeru a každý to bude počuť a nikto ma nikdy nezavolá pozerať mímov ako unikajú zo svojich neviditeľných krabíc, alebo čo tu vlastne títo ľudia robia vo svojom voľnom čase.

ROMANTICKÝ VÝROK

Viem viem, toto bude ukážkový typ vety, ktorému sa hovorí "cheesy" - čiže taká ta gýčová romantická, ktorá sa dá rozotierať ako maslo na chleba, no ak raz budete čítať Delirium od Lauren Oliver a dostanete sa k nej priamo v knihe, uvidíte aký krásny zmysel má - že to nie je len veta strelená do luftu. Vo svete Leny, hlavnej hrdinky je láska naozaj smrteľná choroba, ktorú treba liečiť, ktorej sa treba zbaviť, inak zomriete. V knihe bolo neúrekom romantických scén, no akonáhle by som vybrala niečo iné, príliš by vás to spoilerovalo a to predsa nechceme nie? :) Inak u mňa Delirium prekonalo Rómea a Júliu takže...1.februára všetci povinne prečítať :)

"I'd rather die loving Alex, than live without him."

"Radšej by som zomrela milujúc Alexa, než žila bez neho."


SILNÝ MOMENT

Túto vetu som si poznačila, keď som čítala adult knihu od Kresley Cole - Wicked Deeds on a Winter's Night. Tie názvy kníh a obálky sú katastrofa, priam zostrojené na pritiahnutie jedinej skupiny čitateľov - 40 ročné staré dievky (nemám nič, proti 40 ročným starým dievkam, len hovorím), no ak si ich prečítate zistíte, že okrem viet typu "Jeho ruka spočinula v mojom rozpálenom lone" tam nájdete aj veľa vtipných, napínavých a zamyslenia hodných scén.
Ešte by stálo za to povedať, že hoci na obálke to vyzerá, ako keby sa jej ten chlap chystal zahryznúť do krku, Bowen rozhodne nie je upír. Čo z toho vyplýva? Obálka = Epic Fail (vo viac než jednom slovazmysle)

"All at once Mari understood why people fought losing battles—because if you want something badly enough, you can’t do anything else but fight for it."

Odrazu Mari pochopila, prečo ľudia bojovali v predom prehraných bitkách - pretože ak niečo príliš chcete, nemôžete robiť nič iné, len za to bojovať.


Ak máte blog (knižný alebo súkromný) a mali by ste záujem mať vašu vlastnú rubriku Quote of the Week, prečítajte si o čo ide a prihláste sa NA TOMTO MIESTE. Nezabudnite si tiež pozrieť Quote of the Week ostatných prihlásených blogov.

8 komentárov:

  1. od Kresley Cole jsem už taky něco četla a tak strašný to nebylo...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veronika: no u nás sú myslím preložené nejaké historické romance alebo čo, ktoré som síce skúšala čítať ale nejak mi to nerezalo. Naproti tomu jej paranormal romance sú výborné a majú skvelý dej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Judit: četla jsem ty historické romance asi jednu nebo dvě no YA to rozdodně nejni, ale když není nic jinýho po ruce tak to celkem jde...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hi, I wοuld like to subscribe for this website to obtain latest updates, thus where сan і do it
    plеaѕe assist.

    My web blog ways to get rid of herpes
    Also see my webpage > natural herpes treatments

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hi therе! This іs my fіrѕt ѵisit
    to уour blog! Wе аre а tеаm of vоlunteerѕ and starting а new pгoject in a communitу in the same nісhе.

    Yοur blog ρrovidеd us valuable іnfоrmation to work οn.
    Yοu hаve ԁоnе a ωonderful job!


    my wеb pagе :: sports

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Prettу! Thiѕ was an incгedibly wondеrful pοst.

    Thank you foг supρlyіng thiѕ infοrmаtion.


    Feel frее tο visit my webpage - http://www.squidoo.com/batteryoperatedcarsforkids
    My webpage :: battery operated cars kids

    OdpovedaťOdstrániť
  7. This design iѕ wicκеd! You obνiouslу knoω how
    to keeρ a reaԁer entertaіned. Between your wit and your videos, I was аlmost moved to start mу οwn blog (wеll,
    almost...HаHa!) Wonderful job. I гeallу loved what you hаd to say, and morе thаn thаt, hοω you prеsеnted it.
    Too cool!

    Herе is my site how to build a raft

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ηeya i'm for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I am hoping to provide one thing again and aid others such as you aided me.

    My blog ... fire grate

    OdpovedaťOdstrániť