štvrtok 2. júna 2011

Jamie ako Jace - nové fakty

Ahojte. Prerušujem svoj štúdijný proces v naliehavej veci. Nedávno sme sa všetci dozvedeli, že Jaca Waylanda, hlavnú postavu kultovej trilógie/hexalógie Nástroje smrti si zahrá Jamie Campbell Bower (viď článok nižšie). Samozrejme sa v komentároch strhla vlna nesúhlasu, ktorú som samozrejme očakávala a s veľkou väčšinou názorov kompletne alebo aspoň čiastočne súhlasím.
Lenže!
Vec sa má tak, že rozhodnutie bolo urobené, zmluva podpísaná a naspäť to vrátiť nejde. (aspoň teda nie vôľou nespokojných fanúšikov). Rozhodla som sa preto, že sa zdržím svojho osobného názoru a radšej pre vás skúsim vyhľadať všetky možné pozitíva Jamieho Campbella Bowera. Dúfam, že po prečítaní tohto článku sa aspoň pokúsite striasť toho obrovského sklamania a nezanevriete na Nástroje smrti, vypestjete si k novému Jacovi aspoň nejaký pozitívny vzťah a začnete sa tešiť na film.
Sme predsa nejakí poriadni fanúšikovia série, no nie? :)

PS: ignorujte prosím všetky pravopisné chyby, toto je boj s časom a nie literárna súťaž :)

V prvom rade by som chcela povedať všetkým tým, ktorí sa cítia byť ukrivdení, lebo Jamie vyfúkol miesto Alexovi Pettyferovi, že majú mylné informácie. Na verejnosť totiž preniklo, že Alexovi bola úloha ponúknutá, no ten sa jej vzdal kvôli inému projektu. Tak tak. Alex nestál o to, hrať vo filme City of Bones, čím u mňa stratil všetky sympatie a rozhodne neľutujem, že ho tam nasilu nedotlačili. Ak má niekto hrať Jaca, tak nech je to herec, ktorý o úlohu stojí a ktorý by pre ňu urobil čokoľvek. K tomu sa ešte v súvislosti s Jamiem vrátim.



Určite vás poteší aj fakt, že Jamie má Twitter (@Jamiebower), ktorý navštevuje relatívne pravidelne, takže narozdiel od Alexa a iných kandidátov možno získame aj nejaké pikošky z natáčania priamo od Jaca :) Zároveň s ním súcitím, nakoľko fanúšikovia Nástrojov smrti sú neúprosní a Jamie si určite počas posledných dní prečítal nejednu nemilú správu o tom, ako vyzerá, ako sa na Jaca nehodí, ako niektorým zničil celú sériu ako ho nenávidia, lebo odstrčil Alexa a pod. My to rozoberáme tu v komentároch, ale nájdu sa aj takí, ktorí sa rozhodnú sťažovať rovno u neho. Nech už si o Jamiem myslím , čo si myslím, toto si nezaslúži nikto.

Cassandra včera poskytla exkluzívny rozhovor pre MTV, kde obhajuje výber Jamieho. Na konci príspevku na neho nájdete odkaz, ja vám ho teraz zhrniem svojimi slovami:

Cassie povedala, že sa po vyhlásení Jaca dostala k nahrávke Jamieho konkurzu. Aby sme si najprv ujasnili, z čoho takáto nahrávka pozostáva: Herec, ktorý sa zúčastní kastingu je povinný naučiť sa niekoľko vybraných scén z filmu (všetci herci majú rovnaké scény) a predviesť ich pred kastingovou komisiou, resp. natočiť sa doma a zaslať do štúdia (neviem, akým spôsobom sa robil kasting na Jaca ale povedala by som, že tým prvým). Cassandra prezradila, že herci, ktorí bojovali o úlohu Jaca museli predviesť scénu, kde je Jace sarkastický, scénu, kde musí byť romantický a scénu, kde musí byť nazlostený a "badass". Cassie povedala, že po vzhliadnutí Jamieho nahrávky sa rozplakala. Ďalej rozpráva o tom, ako po skúškach s Lily Collins (Clary) Lily automaticky kontaktovala Clinta Culpeppera, hlavu produkčnej spoločnosti a povedala mu: " Je to Jamie. Musí to byť Jamie." Clint v tú dobu ešte nahrávku nevidel a preto Lily odpísal, či si nemyslí, že Jamie je tak trochu mix rokovej superstar a hipíka a či zvládne byť bojovníkom, na čo mu Lily odpísala: " On je Jace. Ak si pozrieš nahrávku, uvidíš, čo vidím ja."



Cassandra nám poskytla aj detail zo skúšky Lily s Jamiem. Robili povestnú scénu v Greenhouse (prvý bozk Clary a Jaca) a podľa scenára sa mali pobozkať a Jace potom povedať Clary: " Na to si mala myslieť pred tým, než si ma pobozkala." Na čo Clary odpovedá: "Ja som ťa pobozkala?" V zmysle Kto to začal, ja, či ty? A on jej na to odpovedá: "Hej, ani pre mňa to nebolo nič pamätné." a vzápätí na to urobí otočku a odchádza tým jeho Jacovským štýlom, ktorý vraj zvládol perfektne. Potom vraj mimo kameru povedal niečo, čo Lily hrozne rozosmialo a ona sa chuderka veľmi snažila nesmiať. Vraj to bolo neskutočne podarené. Cassandra potom dodáva, že keď Jamie odchádzal tak dodal v afektovanom anglickom prízvuku: " Yeah, you were rubbish anyway."

Cassie nezabudla vyzdvihnúť ani to, že Jamie bol jediný, ktorý sa ju pokúsil kontaktovať ohľadom toho, čo by mal mať Jace oblečené a na kasting prišiel oblečený presne tak, ako mu Cassie odporučila (džínsy, priľahlé čierne tričko a prstene na prstoch). Urobilo na ňu obrovský dojem, že Jamie chcel vyzerať čo najdôveryhodnejšie. Fanúšikov tiež ubezpečuje, že Jamie je pripravený nabrať nejaké svaly aby vyzeral bojovnejšie a že hoci je pôvodom Angličan, nemá problémy zahrať americký prízvuk. Producenti sa však ešte stále rozhodujú nad tým, či vo filme ponechajú jeho pôvodný akcent alebo ho Jamie bude musieť zmeniť.

Na záver sa ešte vyjadrila aj na margo toho, že fanúšikovia sa sťažovali na neuveriteľne dlhý proces Jacovho kastingu. Povedala, že zatiaľ čo nám pripadalo, že sa nič nedeje, v skutočnosti sa celé tieto mesiace aktívne skúšalo, hľadalo dohadovalo a hádalo. Vysvetľuje, že nájsť dokonalého Jaca bolo nesmierne ťažké a že celé tie mesiace boli jednoducho potrebné, pretože viedli k nájdeniu Jamieho, s ktorým jediným sú spokojní všetci tvorcovia filmu, Lily aj Cassandra. Nikto z nich nepochybuje, že v momente, keď uvidíme prvé fotky Jamieho ako Jaca, pochopíme, prečo ho vybrali.

Tak čo, nájde sa tu niekto z klubu anti-Jamie, kto je ochotný počkať si na film pred tým, než vyriekne definitívny ortieľ? Ja asi budem musieť zatnúť zuby a počkať si na film (alebo aspoň prvé promo fotky), pretože druhá možnosť, úplne na neho zanevrieť, je pre mňa neprípustná :)

A okrem toho, kto sa teší na ďalšie kastingy? :D Čakajú nás ešte Simon, Alec, Magnus, Isabell....

Zdroj: Hollywoodcrush.com

PS: hlavne nezabúdajme, že sa zvažoval aj tento tu:

 Mohli sme dopadnúť aj horšie, čo poviete? :)

9 komentárov:

  1. Ano, mohli jsme dopadnout hůř. :D
    Já bych Jamieho takhle předem nezatracovala, Jennifer v roli Katniss si dovedl představit taky málokdo a jak jsou teď všichni nadšení!
    Řekla bych, že Alex si to u fanoušků pohnojil už v době, kdy se objevila zpráva, že by chtěl mega balík peněz.. Holt zklamal, Anglán. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podľa mňa je ten chlapec brutálne sympatický a ja ho žerem :) (aj keď do TMI nemôžem nič hovoriť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No, určite si mi týmto článkom pomohla to...prekonať :D...tak fajn, možno nebude najhorší...:)
    A hrozne sa teším na Aleka a Magnusa....Dúfam, že s tými budem viac spokojná...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A čo mu ako chcú urobiť s očami? Dúfam, že modré ich nenechajú!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moje první reakce byla velice bouřlivá. Velice. Už jsem ho viděla v některých filmech a tak nějak jsem si ho nedokázala představit jako "badass", a už vůbec ne jako Jace. Vždyckyjím pro mě byl Alex.
    Po několika dnech smiřování se s novou skutečností jsem už méně zklamaná, a po tvém článku o tom, jak moc o roli Jamie stál, co se snažil pro ni udělat a jak to celkově vidí Cassandra, si u mě získal pár plusových bodů:) Nezbývá nic jiného než si počkat a uvidíme, jestli budeme příjemně překvapené nebo jestli to chlapec od nás schytá:D

    P.S. ANO! Být to on, tak snad natočím svou vlastní verzi třeba s prstovými maňásky.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na tejto fotke:
    http://foto.osobnosti.cz/jamie-campbell-bower-446618
    ...zas až taký hrozný nie je...i keď to je už dáááávno...;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som si so Syki a ešte kamarátkou Ivou poriadne ponadávala... ale poznám sa :D Film si aj tak pozriem, i keď naň možno nepôjdem práve do kina :) O tom, že Alex úlohu odmietol, som vedela (aj keď i ten film, kvôli ktorému odmietol CoB si pozriem :D), takže toto nebol dôvod, pre ktorý som bola v šoku. Ale Jaca som si predstavovala úplne, ale úplne inak a... čakala som novú tvár. Mne Jamie v hlave utkvel ako Caius z New Moon, i keď som ho videla i v iných filmoch, ale odvtedy pre mňa predstavuje voskového muža bez výrazu :) A toho sa bojím, že Jacovi nedodá ten správny šmrnc! Keď však v jeho schopnosti verí Cassandra i predstaviteľka Clary, Lily... tak dám šancu. Len už nepôjdem o film, ktorým sa budem zaoberať úplne na prvom mieste :D Ale mne stačí týždeň a zmierim sa s tým, je to veľmi pravdepodobné :) Aká som bola sprvoti zhrozená z Jennifer Lawrence aka Katniss, neskôr som si spočítala 2 a 2 a bola jednoducho nadšená z výberu a filmu sa nedokážem dočkať. Jej hlas, jej talent, všetko spojené s ňou mi hovorí - toto je KATNISS EVERDEEN. Možno niečo také zažijem i s Jamiem, ktovie... :) Ale stále je to lepšie ako ten chlap, čo vyzerá ako mladšia napodobenina toho speváka zo Scootra či čo to je :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. chudák, skoro nikdo ho tam nechce :D já sem třeba od začátku neholdovala Pettyferovi, zato tady toho chlapce podporuju užž od doby co jsem ho zahlídla v Harrym Potterovi (hned jsem musela hledat na imdb kdo ho hrál) vššimli jste si ho taky? no přece slavná 2 minutová scéna (možžná ani ne) - mladej Grindelwald :)))) takže třeba já jsem děsně spokojená žže to dopadlo takhle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť