štvrtok 16. februára 2012

Ďalšie informačné okienko

Dnes sa hlásim znovu s nejakými novými knižnými novinkami, ktoré sa u mňa nazbierali počas posledných dní.

Za poskytnutie tej prvej ďakujem vydavateľstvu Fragment. Z ich najnovšej tlačovej správy vyplýva, že pokračovanie série V zajatí snov od Lisy McMann - Zatmenie - sa na pultoch slovenských vydavateľstiev objaví  už o necelý mesiac, presnejšie 6.marca!


Hlavnou hrdinkou série je Janie, ktorá má zvláštnu schopnosť: Nielenže sa dokáže dostať do cudzích snov, ale dokonca je schopná vidieť a cítiť to, čo prežíva snívajúca osoba. V druhej časti sa Janie bude snažiť pomôcť pri vyšetrovaní kriminálneho prípadu, ktorého stopy vedú do slepej uličky a popri tom prísť na koreň zvráteným veciam, ktoré sa odohrávajú za múrmi Fieldridgeskej strednej školy.

V roku 2010 odkúpilo filmové štúdio Paramount práva na film. Scenár pripravuje Christopher Landon.

Druhú správu som dostala od vydavateľstva Slovart a týka sa série Mortal Instruments od Cassandry Clare.
Už sa definitívne rozhodlo na slovenskom názve série: Nástroje smrteľníkov. Táto voľba neprebehla len tak bez rozmyslu, dlho a starostlivo sa uvažovalo medzi Nástrojmi smrti a verziou, ktorá nakoniec zvíťazila, a to hlavne kvôli Shakespearovmu citátu, ktorý je uvedený na začiatku knihy. Ja som celkom spokojná, potenciálny názov som začula už pred niekoľkými mesiacmi a za ten čas som si úplne zvykla, takže určite si zvyknete aj vy:)

Názvy jednotlivých častí sú nasledovné:

Mesto kostí (plánované vydanie apríl 2012)
Mesto popola (plánované vydanie zima 2012/2013)
Mesto skla (plánované vydanie leto 2013)

Tie vydania sa nám trošku posunuli, ale zas nech je to radšej kvalitné a počkáme si, aj keď tí, čo ste sériu ešte nečítali, budete medzi jednotlivými dielmi doslova trpieť :) (Ale to je také príjemné trápenie).
Obálky ku knihám ešte zatiaľ nie sú, ak budú, zverejním. Už o necelý mesiac sa aspoň dočkáme ukážky z Mesta kostí.

Na Facebooku som tiež písala, že česká petícia na vydanie pokračovania Medeného jazdca od Paulliny Simons bola úspešná a do roka vyjde aj druhý diel - Tatiana a Alexander a samozrejme aj diel tretí a zároveň posledný. Keďže momentálne je strašne ťažké dostať sa k nejakému výtlačku Medeného jazdca, radosť vám snáď urobí aspoň to, že pravdepodobne sa urobí aj dotlač prvého dielu. Bavíme sa samozrejme o českej verzii, ale stále si hovorím, že aspoň niečo. 

No a posledná mininfo sa týka série Nádherné tvory, presnejšie jej filmového spracovania. Kto si zahrá Ethana a Lenu sa dozviete na TOMTO ODKAZE.

5 komentárov:

  1. Jeeeeej, tieto informačné okienka sú super, značím si ďalšie dátumy :D
    len obrovská škoda, že posunuli vydanie Nástrojov smrteľníkov, tak som sa tešila, že ich budem mať doma :-(
    Dia

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tatiana a Alexander? Pokračovanie? A dokonca v češtine? Bože môj, podržte ma niekto, lebo od radosti vyskočím až k stropu a fakt si veľmi udriem hlavu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. som rada, že sa chystá dotlač Medeného jazdca, dávno som sa nestretla s tým že by ju niekto predával, až dnes. Najnižšia cena ktorú pán požaduje je 25 €

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani sa mu nečudujem. Kto má doma Medeného jazdca, má doma hotovú vzácnosť :) Ja by som to nepredala ani za 100 € :D

      Odstrániť
  4. Žijem v zjednotenom štáte. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, takže jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť